Καίμε τη σκυτάλη της ατίμωσης

Του Σταύρου Λέκκα
Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 15\1\2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δήλωσε: «Έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για μια δεκαετία». Δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ μας λέει έξω πέρα και στα ίσα, ότι αν το κόμμα του βρεθεί στην κυβέρνηση, θα κινηθεί στο μοτίβο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ(υποταγή-εξαθλίωση), διότι οι προηγούμενοι υποθήκευσαν τη χώρα και οι επόμενοι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. 
Αυτό βέβαια δένει και με παλαιότερη δήλωσή του, στην οποία έλεγε: «Διαφωνούμε με τα μέτρα που ψηφίζει η τωρινή κυβέρνηση, αλλά επειδή το κράτος έχει συνέχεια θα αναγκαστούμε να τα εφαρμόσουμε».
Όλα αυτά παρουσιάζονται από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης(που έλεγε κι ο Τζιμάκος), ως πολιτικός ρεαλισμός. Ρεαλισμός, όμως, σημαίνει πραγματικότητα. Άλλη είναι η πραγματικότητα των δέκα οικογενειών-που προσφάτως έγιναν έντεκα-οι οποίες λειτουργούν ως τοποτηρητές των δανειστών-κατακτητών και άλλη η πραγματικότητα των υπόλοιπων εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που απειλούνται ευθέως με απώλεια της περιουσίας τους.
Πρόκειται για σκυταλοδρομία μεταξύ συνεργατών. Όταν κουράζεται ο ένας, δίνει τη σκυτάλη στον άλλο. Με τρόπο, όμως, που να φαίνεται ότι οι σκυταλοδρόμοι είναι αντίπαλοι. Ο στόχος του καθεστώτος είναι διπλός: Από τη μία όποιοι πολίτες ψηφίζουν τιμωρητικά, να νομίζουν ότι ψηφίζοντας τον ένα τιμωρούν τον άλλο, στηρίζοντας στην πράξη το ίδιο μαγαζί, το μαγαζί που τους παίρνει το εισόδημα και τα σπίτια. Από την άλλη όσοι βλέπουν την απάτη, να απογοητευθούν σε τέτοιο βαθμό που να οδηγηθούν στην αποχή.
Η λύση είναι νέο μαγαζί υπό νέα διεύθυνση. Πατριωτική-δημοκρατική κυβέρνηση, με εθνικό νόμισμα, εκτός ΕΕ(Ευρωπαϊκής Ένωσης), που θα κάψει τη σκυτάλη της ατίμωσης και θα οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό εκεί που του αξίζει, εκεί που αξίζει σε κάθε λαό, στην ελευθερία. Μόνο ελεύθεροι λαοί συγκροτούν ευημερούσες κοινωνίες. Και ελεύθερος δεν μπορεί να είναι ποτέ κανείς, αν πρώτα δεν πιστεύει στις δυνάμεις του.
Ο Σταύρος Λέκκας είναι Μαθηματικός και μέλος το Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.
Καίμε τη σκυτάλη της ατίμωσης Καίμε τη σκυτάλη της ατίμωσης Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.