Οι Γερμανοί αμφισβητούν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-Welt: «Η Ελλάδα δεν έδωσε αναγκαστικό δάνειο στο Γ' Ράιχ»
Σχόλιο ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: Η Γερμανική προπαγάνδα εν δράσει με κάλυμμα ...τους Πανεπιστήμονές τους. Μετά τον ξεδιάντροπο Ρίχτερ, έπονται οι Κίλιαν, Άλυ και να σται σίγουροι πως έρχονται κι άλλοι. Αυτά τα "λαμπρά" μυαλά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ...εν τέλει το Γ' Ράιχ στήριξε την καταρρέουσα ελληνική οικονομία!!!
Λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει. Τα συμπεράσματά τους θα τα πάρουν σκοινί κορδόνι και οι ντόπιοι δοσίλογοι προδότες τοποτηρητές τους, και στο τέλος να μου το θυμηθείτε αδέρφια, όχι μόνο κατοχικό δάνειο και γερμανικές αποζημιώσεις θα πάρουμε, αλλά θα τους πληρώσουμε και για ψυχική οδύνη γιατί τους σκοτώναμε στην κατοχή. Αυτά έχει ο ραγιαδισμός. Εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι. Με αυτούς τους προδότες πολιτικούς μην περιμένετε τίποτα καλύτερο.
Λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει. Τα συμπεράσματά τους θα τα πάρουν σκοινί κορδόνι και οι ντόπιοι δοσίλογοι προδότες τοποτηρητές τους, και στο τέλος να μου το θυμηθείτε αδέρφια, όχι μόνο κατοχικό δάνειο και γερμανικές αποζημιώσεις θα πάρουμε, αλλά θα τους πληρώσουμε και για ψυχική οδύνη γιατί τους σκοτώναμε στην κατοχή. Αυτά έχει ο ραγιαδισμός. Εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι. Με αυτούς τους προδότες πολιτικούς μην περιμένετε τίποτα καλύτερο.
Γερμανική μελέτη αμφισβητεί την παροχή κατοχικού δανείου από την Ελλάδα προς το Γ' Ράιχ
Την ύπαρξη του κατοχικού δανείου ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ από την Ελλάδα προς το Γ' Ράιχ, θέτει ύπο αμφισβήτηση νέα γερμανική ιστορική μελέτη.
Τα συμπεράσματα παρουσιάζει συνοπτικά η εφημερίδα Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ιστορικών του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών εστιάζει στον τρόπο χρηματοδότησης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τη Γερμανία. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η επιτροπή «ερευνά από το 2009 τον ρόλο του προγενέστερου θεσμού του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γ' Ράιχ. Ως τρίτος τόμος της σειράς δημοσιεύσεων κυκλοφόρησε τώρα η μελέτη "Πόλεμος με δαπάνες άλλων" του ιστορικού Γιούργκεν Κίλιαν σχετικά με το "Υπουργείο Οικονομικών του Ράιχ και την οικονομική κινητοποίηση της Ευρώπης για τον πόλεμο του Χίτλερ"».
Η εφημερίδα του Βερολίνου γράφει ότι ο γερμανός ιστορικός εστιάζει ειδικά στη συμβολή των κατεχόμενων χωρών στη χρηματοδότηση του πολέμου των ναζί, επισημαίνοντας ότι οι υπό κατοχή χώρες αναγκάστηκαν μεταξύ 1939 και 1945 να διαθέσουν -με σημερινές τιμές- πάνω από δύο τρισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της Βέρμαχτ. «Το πιο σημαντικό συμπέρασμα (σ.σ. της μελέτης): Οι κατεχόμενες χώρες λεηλατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από περίπου 1.200 απεσταλμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών του Ράιχ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συνέχιση του πολέμου.
Ταυτόχρονα ο Κίλιαν αντικρούει ωστόσο τον ισχυρισμό ότι τεράστια ποσά έρευσαν από τις υπό κατοχή χώρες προς το Γ΄ Ράιχ» με στόχο τη χρηματοδότηση μιας «ευημερούσας δικτατορίας» κατά τη διατύπωση του γερμανού ιστορικού, κοινωνικού επιστήμονα και εκδότη Γκετς Άλυ.
«Βεβαίως αυτό το γεγονός δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη. Διότι οι κατεχόμενες χώρες έπρεπε να πληρώσουν το κόστος της ίδιας τους της καταπάτησης», τονίζει η γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Ένα άκρως επίμαχο ζήτημα είναι το φερόμενο "αναγκαστικό δάνειο" της Ελλάδας ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ. Ο Κίλιαν παρουσιάζει παραθέτοντας πληθώρα δεδομένων σε 24 σελίδες το ακριβές είδος των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της κατεχόμενης Ελλάδας και του Γ' Ράιχ. Αποτέλεσμα (σ.σ. των ερευνών): Το υποτιθέμενο δάνειο δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως στόχος των γερμανών υπαλλήλων (σ.σ. του υπ. Οικονομικών του Ράιχ) ήταν να μην αφήσουν την ελληνική οικονομία να καταρρεύσει. Βεβαίως σε καμία περίπτωση με ευγενή κίνητρα: Μόνο μια λειτουργική κρατική οικονομία μπορούσε να παράσχει τα μέσα που απαιτούνταν για να καλυφθεί το κόστος της κατοχής».
Με όλα τα παραπάνω, εξάγεται το συμπέρασμα (σύμφωνα με τους γερμανούς) πως τελικά η Γερμανία όχι μόνο δεν εξανάγκασε την Ελλάδα να πληρώσει πανάκριβα το τίμημα της κατοχής της από το Γ' Ράιχ, αλλά, αντιθέτως, το Γ' Ράιχ στήριξε την καταρρέουσα ελληνική οικονομία!!!
Φυσικά, τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν προϊόντα της σημερινής γερμανικής ισχύος και της ταυτόχρονης εθελόδουλης στάσης των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στη σημερινή Γερμανία (Δ' Ράιχ;) η οποία διαγράφει μονομερώς οτιδήποτε είναι ενάντιο των γερμανικών συμφερόντων, αλλά ταυτόχρονα και χωρίς ίχνος ηθικής αποτολμά να διαγράψει όχι μόνο την λογική αλλά και αυτή την ίδια την ιστορία.
Και ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία αρνείται τις ιστορικές της ευθύνες είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορική πολιτική της τάση να μην πληρώνει για όσα διαπράττει εις βάρος άλλων. Και, ιδιαίτερα απέναντι προς την σύγχρονη - σημερινή Ελλάδα, την οποία η γερμανική πολιτική (βλ. συμφέροντα) έχει καταστρέψει παραδειγματικά σε ένα τεράστιας έκτασης οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό πείραμα, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της γερμανικής ισχύος μέσω της εκβιαστικής εισβολής (οικονομικής και πολιτικής) και τελικής επικράτησης - κατοχής μιας ολόκληρης χώρας χωρίς την χρήση στρατιωτικής ισχύος.
Οι ευθύνες της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι τεράστιες (αφού όχι μόνο δεν έχουν ζητήσει την αποπληρωμή του συνόλου των γερμανικών χρεών προς την Ελλάδα, αλλά επιπλέον δεν τολμούν να προχωρήσουν σε πιό δραστικές λύσεις απέναντι στην γερμανική αλαζονεία, στην οποία διαπιστώνονται ενοχικά αλλά και φοβικά σύνδρομα...) και προ πολλού δεν περιορίζονται στον όρο "πολιτικές" αλλά τουναντίον καθίστανται ιδιαζόντος εγκληματικές και άμεσα ποινικά κολάσιμες.
Δυστυχώς, όμως, και όπως όλα δείχνουν, οι κυβερνητικές εναλλαγές μοιάζουν με "χορογραφία", τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της οποίας έχει αναλάβει το Βερολίνο, εις βάρος και πάλι των Ελλήνων οι οποίοι επ' ουδενί δεν αντιμετωπίζονται ως Ευρωπαίοι, αλλά κυρίως ως παρείσακτοι κατώτερης υποστάθμης ανθρώπινης προέλευσης υποκείμενα...
Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή: gataros.net, μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/
Οι Γερμανοί αμφισβητούν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-Welt: «Η Ελλάδα δεν έδωσε αναγκαστικό δάνειο στο Γ' Ράιχ»
Reviewed by Unknown
on
Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2017
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: