Δελτίο Τύπου αποτροπής πλειστηριασμών - 25 Οκτωβρίου 2017

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και η Αντίσταση στα Ειρηνοδικεία συνεχίζεται
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνωμοτική συνάντηση των τοκογλύφων δανειστών της κατοχικής κυβέρνησης  και του συνεργάτη τους Γεωργίου Ρουσκα – μακρύ χέρι των Τραπεζών  και Προέδρου του Συλλόγου συμβολαιογράφων ΣΕΣΣΕ – προκειμένου να ξεπεράσουν με πρωτόγνωρες τακτικές τα εμπόδια που βάζουν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι με τις αποχές τους στην διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ( ο Ρούσκας «μεταφέρει»  την πρόταση των δανειστών,  οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να γίνονται με όποιον συμβολαιογράφο πιστοποιείται οπουδήποτε και αν εδρεύει , καταργώντας την τοπική αρμοδιότητα και εκβιάζει προσωπικά τους συμβολαιογράφους, ότι σε περίπτωση μη υποβολής σχετικής πρότασης αυτό θα αποτελεί πολιτική θέση).
Ενώ ο φερόμενος ως υπουργός της Δικαιοσύνης κ. Κοντονής έχει ήδη δηλώσει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2017 θα ξεκινήσουν κανονικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ενώ έχει σταλεί από δύο μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου συμβολαιογράφων Στυλιανού Ρεβελάκη και Φωτεινής Τριγάζη επιστολή τους που καταδικάζεi τις λανθασμένες επιλογές και τους λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ , και ιδιαίτερα του Προέδρου του Ρούσκα, εκθέτοντας τον ως κύριο υπεύθυνο για την δυσχερή θέση που έχει περιέλθει ο κλάδος των συμβολαιογράφων σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και απέναντι στην κοινωνία.
Ενώ μετά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στα γραφεία του συλλόγου , με δελτίο τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετών Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ζητά από την πολιτεία να μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία των συμβολαιογράφων.
Ενώ 8 από τους 9 Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους  απέχουν απ΄τα καθήκοντά τους.
Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.  συνέχισαν τον ανένδοτο αγώνα τους κατά της λεηλασίας της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας αλλά και για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ματαιώθηκαν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί για τους οποίους κανένας συμβολαιογράφος ή πλειοδότης δεν εμφανίστηκε.
Στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, οι αίθουσες – μετά από τον έλεγχο των συναγωνιστών – βρέθηκαν  άδειες και κλειστές (λόγω της αποχής), ενώ αντίθετα στην είσοδο του Μεγάρου υπήρξε η παρουσία των συλλογικοτήτων του κινήματος. Για πρώτη φορά είχαμε και την εμφάνιση στο ειρηνοδικείο μελών του ΠΑΜΕ.
Στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά, ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας με τον ίδιο παρόντα. Όπως δήλωσε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το κίνημα με τη φυσική του παρουσία και στο μέλλον.
Στο Ειρηνοδικείο των Ιωαννίνων λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων έως την 31/12/2017, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκπλειστηρίαση με τους συναγωνιστές να βρίσκονται στο χώρο σε περίπτωση μη τήρησης της αποχής, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα.
Οι φίλοι και τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ θα συνεχίζουν με τον ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ τους να υπερασπίζονται μέχρι τέλους :
Το δικαίωμα σε επαρκή κατοικία που προστατεύεται από το άρθ. 21 του  Συντάγματός μας και που σύμφωνα με αυτό, «η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο της ειδικής φροντίδας του Κράτους»
Το Συντονιστικό των Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.
Δελτίο Τύπου αποτροπής πλειστηριασμών - 25 Οκτωβρίου 2017 Δελτίο Τύπου αποτροπής πλειστηριασμών - 25 Οκτωβρίου 2017 Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.