Ποια ΔΕΘ και ποιες εξαγγελίες! Νέα μέτρα στον ορίζοντα και ΑΜΕΣΑ

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Ο πρωθυπουργός με άνεση, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα, έδωσε σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ  στη ΔΕΘ. Τα πάντα είναι καλώς καμωμένα, η κυβέρνηση έχει σχέδιο, οι λύσεις είναι δρομολογημένες και μάλιστα θα έχουμε και καλλίτερες ήμερες, αλλά από το 2018 και μετά. Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές   είναι τα συμπεράσματα της συνέντευξης, για να μην κουραζόμαστε αραδιάζοντας ψέματα.


Και γιατί το λέμε αυτό; Απλά επειδή οι τρύπες που έχουν ανοίξει στα ταμεία του Δημοσίου, δεν μπορεί παρά να φέρνουν νέα μέτρα για να …μπαλωθούν. Και αυτό το λένε τα αδιάσειστα στοιχεία. Τώρα το τι μας  λέει ο κ Τσίπρας, είναι από άλλο ανέκδοτο.

Λοιπόν έχουμε και γράφουμε. Καταστροφικές συνέπειες είχε για τα νοικοκυριά αλλά και για τον προϋπολογισμό η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων, που ξεκίνησε από τον περασμένο χρόνο και έτσι, η επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018, έχει τεθεί σε αμφισβήτηση, πριν καν ξεκινήσει η 3η αξιολόγηση.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν τρύπα ύψους 2 δις. ευρώ, αφού δεν μπόρεσαν τα ταμεία να μαζέψουν τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί. Η υστέρηση στα έσοδα στο πρώτο επτάμηνο ανέρχονται σε 700 εκατ. Ευρώ. Πολύ πιθανό από αυτό το γεγονός και μόνο  να ζητηθούν από τους πιστωτές και ειδικά από το ΔΝΤ,  επιπλέον διασφαλίσεις, που ως συνήθως αυτές μεταφράζονται σε νέα μέτρα.

Και να ήταν μόνο αυτό; Τα περί ανάπτυξης παραμυθάκια και ανάκαμψης που μας έπρηξαν τον τελευταίο καιρό,  μεταφράζονται σε λουκέτα επιχειρήσεων, ενώ κοντά στο οριστικό κλείσιμο έχουν φτάσει 4 στις 10 επιχειρήσεις. Οι δε περίφημες νέες θέσεις εργασίας αντιστοιχούν  σε χάσιμο 21.000  θέσεων! Τόσο καλά μιλάμε. Από την άλλη πλευρά, αν δούμε πόσα εισοδήματα χάθηκαν αυτά τα 7 χρόνια, το ποσόν αγγίζει στα 24, 475 δισ. ευρώ!

Και μέσα σε όλα ο κ. Σταθάκης, ναι είναι αυτό που παριστάνει τον  υπουργό,  ο κύριος αυτός, έδωσε το  πράσινο φως για το καλό ξεκίνημα των πλειστηριασμών τη νέα περίοδο, με 3.770 σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Για να δούμε πως θα ξεκινήσουν και τι αντιστάσεις θα δούμε . Γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και θα είναι σθεναρές.

Σε αυτό το ωραίο οικονομικό κλίμα,  να που βγήκε και πάλι ο φιλέλληνας  επίτροπος Μοσκοβισί που έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη στην κυβέρνηση ως προς τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων. Τα καθόρισε σε ύψος 5,4 δις. ευρώ για το 2018 και τώρα δεν  έχουμε στο ΤΑΙΠΕΔ τον «εργατικότατο» κ. Πιτσιόρλα,  αφού οι επιδόσεις του εκεί εκτιμήθηκαν και προβιβάστηκε σε υφυπουργό.

Όλα αυτά τα ωραία ο κ. Τσίπρας μάλλον ξέχασε να τα αναφέρει ή μάλλον του φάνηκαν εύκολη υπόθεση, αφού βλέπετε οι δανειστές και «σύμμαχοι»  τον στηρίζουν ακόμη για τα καλά, σε θλίψη του Κυριάκου, που στενοχωριέται που δεν θα έχει να κάνει και αυτό τόσα πολλά. Όμως αυτός ξέρει και θα βρει να στριμώξει και άλλο τους Έλληνες.

Και λέμε εμείς τώρα, ότι αυτοί καλά κάνουν και σχεδιάζουν το πως θα «σπείρουν» μέτρα, θλίψη, θάνατο. Όμως ο σχεδιασμός αυτών των τύπων γίνεται πάντα χωρίς να υπολογίζουν τον ξενοδόχο, που μάλλον θα «λαγοκοιμάται» ακόμη. Όμως να είναι σίγουροι, ότι θα τον δουν ξαφνικά και δεν θα είναι νύκτα. Μέρα μεσημέρι και τότε «ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε»;

Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Πηγή: dimtris-kypriotis.blogspot.gr


Ποια ΔΕΘ και ποιες εξαγγελίες! Νέα μέτρα στον ορίζοντα και ΑΜΕΣΑ Ποια ΔΕΘ και ποιες εξαγγελίες! Νέα μέτρα στον ορίζοντα και ΑΜΕΣΑ Reviewed by Unknown on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.