Και ποιος ρωτάει την Ελλάδα; Όλα ερήμην της γίνονται και θα γίνονται

Του Δημήτρη Κυπριώτη

 Ο κ. Τσίπρας πάσχιζε να πείσει σήμερα το κομματικό και κρατικοδίαιτο, κατά βάση, ακροατήριο  του στη ΔΕΘ, για τα λεγόμενα και τις υποσχέσεις που έδινε.  Αλλά ποιος θα μπορούσε να τον πιστέψει πέραν αυτών και των άλλων ομοίων τους  ανά την Ελλάδα; Δύσκολα θα βρει  Έλληνα πολίτη, πέραν του κομματικού σκληρού πυρήνα του κόμματός του, άντε ακόμη και λίγο περισσότερων….. υπομονετικών.


Αυτά ακόμη μπορούν έστω και στους αφελείς να περνάνε στη χώρα μας. Όμως  στον ευρωπαϊκό περίγυρο τα πράγματα και οι απόψεις που διατυπώνονται για τη χώρα μα ςκαι τις προοπτικές της, ακόμη και των …φίλων «αξιωματούχων» της ΕΕ  είναι, ‘’ άστα να πάνε’’ που λέει και ο απλός κόσμος. Απόδειξη ο φίλος επίτροπος Μοσκοβισί. Ναι αυτός ο επίτροπος επί των οικονομικών που πάει και έρχεται και όλο καλά λέει και που όλο το τέλος του τούνελ βλέπει να έρχεται αλλά, όταν βρίσκεται σε άλλο περιβάλλον, εκεί μάλλον φοράει τα γυαλιά του καλλίτερα και  δεν βλέπει όχι τρύπα εξόδου από την κρίση, αλλά ούτε το τούνελ που έχει μπει.

Πρόσφατα λοιπόν αυτός ο μεγάλος φιλέλληνας, κατά πως θέλει να τον βλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μας πληροφόρησε με κάθε επισημότητα των λόγων του, ότι θα βρισκόμαστε υπό «οικονομική και μεταρρυθμιστική επιτροπεία» για πολλές δεκαετίες ακόμη. Και για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε τους ευρωκανονισμούς!

Μην απορεί κανείς για τα λόγια του ανθρώπου, δεν είναι κανένας άλλος εκτός από αυτόν τον ίδιο, που πριν λίγες ημέρες έσκιζε (τι κακό με αυτό τι σκίσιμο έχουν πάθει όλοι τους)τα ιμάτιά του  για το πόσο εγκληματικό ήταν το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάσωση της Ελλάδας. Ναι ο αφιλότιμος, λες και δεν ήταν αυτός ο ίδιος που ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, από το 2012 και για μια 2ετία και στη συνέχεια ως επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ μέχρι σήμερα, που έχει ευθύνη και μάλιστα σοβαρή για αυτό το έγκλημα. Μα τότε δεν έλεγε τίποτα. Τώρα άραγε το θυμήθηκε; Εκτός και αν νομίζει ότι έτσι μπορεί να ελαφρύνει το δικό του έγκλημα, τόσο για τις εισηγήσεις του όσο και για τις υπογραφές του.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτός ο ανθρωπάκος, αυτή η μαριονέτα, όπως και οι τόσες άλλες που κυκλοφορούν με τους επίσημους τίτλους της ΕΕ. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι είναι εκείνοι που τιμούν τους  τίτλους που φέρουν και όχι το αντίστροφο. Αυτό ισχύει και για τον κύριο αυτόν, αλλά είπαμε το θέμα δεν είναι αυτός, είναι η επίσημη απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή. «Η Ελλάδα θα βγει από την επιτροπεία όταν θα έχει αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει έως τώρα, συν 19 δισ. ευρώ που θα λάβει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μνημονίου , συν… αρκετές δεκάδες δισ. ευρώ σε τόκους και ανάλογα με το είδος των αναδιαρθρώσεων που θα ακολουθήσουν.

Αυτά βέβαια στους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» είναι γνωστά, εκείνο όμως που δεν γνωρίζουμε, είναι το ποιοι θα είναι οι θεσμοί εκείνοι που θα ελέγχουν την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια,  που δεν είναι και λίγα, ποιοι δηλαδή θα ασκούν την επιτροπεία, ειδικά στην περίπτωση που θα μείνει έξω το ΔΝΤ; Θεωρητικά θα είναι η Κομισιόν και η ΕΚΤ, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό, αλλά σύμφωνα με το σχεδιασμό της Γερμανίας  και όπως έχει εκφραστεί, στην επιτροπεία θα συμμετάσχει και ο ESM(Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης), μόλις αυτός θα  μεταμορφωθεί σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.!

Να λοιπόν που για μια κόμη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας συνειδητά κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό και μάλιστα από επίσημο βήμα, όπως αυτό της ΔΕΘ και ενώπιον θεσμικών παραγόντων και ξένων προσκεκλημένων, πέραν των κομματικών που είπαμε, όταν πολύ φυσιολογικά και ανερυθρίαστα βεβαιώνει τους πάντες και πρώτα από όλους τον ελληνικό λαό, ότι από του χρόνου η Ελλάδα θα έχει βγει από την επιτροπεία! Πόσο αλήθεια ασυνείδητος και ψυχρός  εκτελεστής πρέπει να είναι κάποιος, όταν επίσημα γνωρίζει από παντού την πραγματικότητα που λέει ξεκάθαρα,  ότι αυτό(έξοδος από επιτροπεία) δεν θα γίνει ούτε στην επόμενη δεκαετία, αν συνεχίσει η Ελλάδα να ακολουθεί το πρόγραμμα που της έχουν επιβάλει οι δανειστές της.

Όμως,  το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, πέραν και από τις δηλώσεις Μοσκοβισί για τα χρόνια της επιτροπείας και για το τελικό ποσό που καλούμαστε να ξεπληρώσουμε, είναι  αν αυτός ο ευρωπαϊκός έλεγχος που θα μας επιβληθεί θα είναι ακόμη περισσότερο σκληρός, ή αν θα προβλέπει κάτι το διαφορετικό τέλος πάντων από αυτό που γίνεται σήμερα; Δηλαδή με πολύ ωμά  λόγια. Ο έλεγχος που θα ασκηθεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα φέρει περισσότερα δεινά και εξαθλίωση ή όχι;
Η  απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από  την κυβέρνηση και το γνωρίζουν αυτό πάρα πολύ καλά μόλοι τους. Γιατί είναι ξεκάθαρο, ότι οι όποιες αποφάσεις και τα όποια μέτρα, είτε όταν θα  πιάνονται οι στόχοι είτε όχι, θα παίρνονται από τους  υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΨΗΦΟΣ του κράτους μέλους που θα επιβάλλονται, αφού αυτό θα απουσιάζει από τις συζητήσεις. Θα μπαίνει στην αίθουσα του Συμβουλίου ΜΟΝΟ για να του ανακοινωθούν  μέτρα. Όλα θα γίνονται ΕΡΗΜΗΝ του.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του ομιλία στη ΔΕΘ, διαβεβαίωνε για την έξοδο από την επιτροπεία του χρόνου. Και τις επόμενες ημέρες ο έτερος καραδοκών για την εξουσία Καππαδόκης, ο κ. Μητσοτάκης,  θα μας λέει και αυτός ότι μόνο με τη δική του πολιτική, πολιτική μνημονίων και πλήρους ευθυγράμμισης με τη σημερινή με ελαφρές παραλλαγές για το θεαθήναι, θα βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Ο λεκτικός  πόλεμος  καλά κρατεί μόνο και μόνο για το πάπλωμα της γλυκιάς και επικερδούς εξουσίας. «Και εσύ  λαέ βασανισμένε και πάντα προδομένε» περίμενε αυτούς του πολιτικούς αρχηγούς  και τα κόμματα που εκπροσωπούν,  να σου λύσουν προβλήματα και να σε σώσουν….

Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Πηγή: dimtris-kypriotis.blogspot.gr


Και ποιος ρωτάει την Ελλάδα; Όλα ερήμην της γίνονται και θα γίνονται Και ποιος ρωτάει την Ελλάδα; Όλα ερήμην της γίνονται και θα γίνονται Reviewed by Unknown on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.