Το ΕΠΑΜ για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Δήλωση

Το δημοψήφισμα στην Τουρκία πραγματοποι-ήθηκε κάτω από αντιδημοκρατικές συνθήκες. Υπήρχε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ο αρχηγός και μέλη του εντός της Βουλής πολιτικού κόμματος HDP είναι στη φυλακή μαζί με πολλούς δημοσιογράφους. Αντιπολιτευόμενες εφημερίδες είχαν υποχρεωθεί να κλείσουν, οπαδοί του ΟΧΙ ξυλοκοπήθηκαν και ελάχιστος χρόνος δόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ για την προβολή των επιχειρημάτων του ΟΧΙ.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν υπήρχε αμφιβολία για την επικράτηση του ΝΑΙ, που οδηγεί στην υιοθέτηση ενός αντιδημοκρατικού συντάγματος στην Τουρκία με όλα που τούτο συνεπάγεται.

Το ΕΠΑΜ, μολονότι θεωρεί απαράδεκτη την οποιαδήποτε εμπλοκή σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτου κυρίαρχου κράτους, χαιρετίζει τη γενναιότητα των όσων ψήφισαν ΟΧΙ, εξ αιτίας ακριβώς των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξήχθη το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στην -προφανέστατα πια- διχασμένη κοινωνικά και πολιτικά Τουρκία.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον Ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων καταστάσεων, πράγμα για το οποίο απεύχεται.

Αθήνα 17 Απριλίου 2017
Ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ


Το ΕΠΑΜ για το δημοψήφισμα στην Τουρκία Το ΕΠΑΜ για το δημοψήφισμα στην Τουρκία Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Απριλίου 18, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.