Είναι οι Δημοσκόποι και τα συστημικά ΜΜΕ trashes;

της Χάρις Σιέμπου*

Καλά τί είδους δημοσκοπήσεις έκαναν οι Αμερικανικές δημοσκοπικές εταιρείες και το 90/100 αυτών έβγαζε πρόεδρο την Κλίντον;

Καλά τί πρωινό δελτίο ήταν αυτό της ΕΡΤ (6,00 π.μ της 10/11/2016) για την εκλογή του Tramp και έδειξε μόνο τις διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ και όχι τους πανηγυ-ρισμούς;

Καλά τί έλεγε το τηλεγράφημα της Κυβέρνησης, για την εκλογή του Tramp;

Καλά η μόνη προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ ήταν ότι θα σηκώσει τείχος στο Μεξικό κατά της λαθρομετανάστευσης (και το είπε δύο φορές η δημοσιογράφος);

Καλά πόσο μας τρόμαξαν με τη μολότοφ που έπεσε στην Γαλλική πρεσβεία, μία μέρα μετά την εκλογή του Tramp; .

Και συνέχισαν οι κ.κ. Δάρας και Δαράκης πιο δυναμικά, πάντα από την ΕΡΤ, αναρωτώμενοι τάχα «ο κόσμος τι θα γίνει μετά την εκλογή του Tramp;» .Μασήσανε πάλι την καραμέλα περί νταήδων....
(Tramp) διαβάζοντας κάποια επιστολή που εξέφραζε την αγωνία του επιστολογράφου «πώς θα κοιμίζουν οι συνετοί γονείς τα παιδιά τους με τέτοια παραδείγματα(;)».

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, κάνοντας ρεπορτάζ(!), διάβασαν εφημερίδα που λέει τον Τραμπ ψυχοπαθή, για δε άλλες πηγές ότι «η λαϊκή ψήφος εδόθη στην Κλίντον». ΕΛΕΟΣ

Να σημειώσω ότι δεν είμαι υπέρ του Τραμπ, ασφαλώς δεν τον ονειρεύομαι όπως παρουσιάστηκε και διατηρώ επιφυλάξεις για το τι θα κάνει ως πρόεδρος [μιας ιμπεριαλιστικής χώρας] αλλά δεν είμαι υπέρ της Κλίντον γιατί γνωρίζω  ΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ!

Λοιπόν τί είδους δημοσιογραφία έκαναν, κατά τη γνώμη μιάς απλής πολίτου, σε ένα μόνο πρωινό δελτίο (6,00 πμ της 10/11/2017 της ΕΡΤ) και στη συνέχεια με τους κ.κ. Δάρα και Δαράκη, δηλαδή η κρατική τηλεόραση μας, την οποία εμείς οι πολίτες - θεατές πληρώνουμε!.

Τη στρατηγική της απόσπασης της προσοχής: Θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Παράδειγμα η αναφορά {δύο φορές στο δελτίο} του Τραμπ ότι θα ανεγείρει τείχος στο Μεξικό για την αποφυγή λαθρομετανάστευσης, πουλάει η λέξη «τείχος», αποπροσανατολίζει.

Για την τεράστια υποστήριξη του αμερικανικού λαού στα υπόλοιπα που είχε πει ο Τραμπ, τσιμουδιά.

Με αυτό τον τρόπο διατηρεί συγχρόνως το θεατή σε άγνοια και μετριότητα, απευθυνόμενο επίσης στα χαμηλά αισθήματα του κοινού με την συνεχή αναφορά σκανδάλων{;} για την μισογύνικη συμπεριφορά του Τramp στις γυναίκες.

Το αντιμετωπίζει σαν δωδεκάχρονο που εντυπωσιάζεται με ανούσια πράγματα ενώ του κρύβει την ουσία, περισσότερο αίσθημα παρά λογική!.

Και μιλάνε για δημοκρατία, αυτοί, όπως ο Ολάντ, που την έχουν παραβιάσει με τον πιο αισχρό και αιματοβαμμένο τρόπο.

Στη συνέχεια αποσπά την σκέψη του θεατή με μία βόμβα μολότωφ που ρίχτηκε στην Γαλλική πρεσβεία, που τραυμάτισε [διευκρίνισαν ελαφρά] το φρουρό και εδώ παίζουν…. αρκετά ωραία?? .

Εκτός της απόσπασης της προσοχής, βάζουν στο μυαλό του θεατή και το φόβο, λέγοντας: «ποια ασφάλεια μπορεί να υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που περνάνε από την Βασιλίσσης Σοφίας;», διασπείρει δηλαδή και το φόβο και αναγκάζει τον αθώο θεατή να κάνει συνειρμό Τραμπ και τρομοκρατίας!!!!!!

Χωρίς όμως ο απλός θεατής να μπορεί να αναρωτηθεί, γιατί δεν υπάρχει η πληροφορία : Μήπως επί διακυβέρνησης  Κλίντον και της κ.. Χίλαρι ως υπουργού εξωτερικών, ως και του κ. Ομπάμα αυξήθηκαν οι πόλεμοι,η μετακίνηση και γενοκτονία πληθυσμών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εξοπλίστηκε και ανδρώθηκε ο isis και διαλύθηκαν κράτη, όπως η Γιουγκοσλαβία η Λιβύη, η Συρία (υπό διάλυση αυτή) ως μερικά παραδείγματα, ας αφήσουμε τους οικονομικούς πολέμους, ως παράδειγμα τη πατρίδα μας;

Πότε έμαθε ο θεατής της ΕΡΤ : Ότι η αμερικανική βιομηχανία [και τόσων άλλων χωρών μεταξύ των οποίων και η δική μας] σχεδόν καταστράφηκε, διότι οι τραπεζίτες τα τελευταία τριάντα χρόνια, προτίμησαν να «κονομάνε τρελά λεφτά» δημιουργώντας μολυσμένο τραπεζικό αέρα κοπανιστό [ομόλoγα, παράγωγα, cds, cdo και ότι άλλο ακαταλαβίστικο για τους πολλούς, τραπεζικό σκουπίδι], αδιαφορώντας για την πραγματική οικονομία, που δίνει δουλειά και ευημερία στους λαούς. Αυτό δεν πρέπει να το γνωρίζει ο θεατής.

Μας μιλάνε για τις «αγορές» όπως τις ονομάζουν, λες και πρόκειται για «σωτήρες», ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Είναι αυτές που φτιάχνουν το ανύπαρκτο χρήμα, οδηγούν στους υπερδανεισμούς τους εθελόδουλους κυβερνήτες για να αρπάζουν τον μόχθο και τον πλούτο των λαών.
Είναι αυτές, που μόνο από αρπαγή και πολέμους, όταν μειώνονται τα κέρδη τους, γνωρίζουν.

Δυστυχώς όλοι οι ανωτέρω, γνωρίζουν καλλίτερα τον εγκέφαλο του απλού θεατή, χρησιμοποιώντας μεθόδους που τον κάνουν «χυλό», γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε, κάνοντας και εμείς την κριτική μας.

Όσο για τους δημοσκόπους, f… them, they are trash too ….
ΧΑΡΑΓΗ 52

*Η Χάρις Σιέμπου είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Είναι οι Δημοσκόποι και τα συστημικά ΜΜΕ trashes; Είναι οι Δημοσκόποι και τα συστημικά ΜΜΕ trashes; Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.