Το σύστημα σε αποσύνθεση, καταρρέει!

του Δημήτρη Κυπριώτη

Σκηνές ντροπής σε καθημερινή βάση, είναι αυτές που βλέπουμε να εξελίσσονται κάθε ημέρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Χώρας. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, αδυνατεί πλέον να συγκρατήσει το κύμα οργής της κοινωνίας που αρχίζει και φουντώνει κάθε ημέρα και περισσότερο και όπως είναι η φυσική κατάληξη στις περιπτώσεις αυτές, επιστρατεύει το πρόσωπο της κρατικής βίας με τις δυνάμεις καταστολής, για να μπορέσει να αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη που προμηνύεται.

Η κατάσταση όμως αυτή δεν φάνηκε έτσι στα ξαφνικά. Έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, όμως η υπομονή του κόσμου από τη μια πλευρά και η ανοχή του που συνέπλεε και με μια «ξεθωριασμένη» ελπίδα από την άλλη, σε συνδυασμό με την κυβερνητική προπαγάνδα και το παιχνίδι των συμφερόντων που παίζουν τα ΜΜΕ, εμπόδιζαν και εμποδίζουν στο να φανεί η μεγάλη δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση του λαού, απέναντι στις πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση αυτή, όπως και η προηγούμενη.

Το ποτήρι όμως της αγανάκτησης ξεχείλισε. Οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της ζωής, βγήκαν χθες μπροστά διαμαρτυρόμενοι δυναμικά και αντιμετώπισαν την «παλικαροσύνη» των ΜΑΤ και το ψεκασμό των χημικών. Και ο πρωθυπουργός τι ακριβώς έκανε; Βγήκε και «μάλωσε» τάχατες τον υπουργό του, που ανέλαβε την πολιτική του ευθύνη, που με τη σειρά του διέταξε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει πρόχειρη εξέταση για το συμβάν, που θα κάνει ΕΔΕ, που θα υποδείξει υπεύθυνο την…. κακή στιγμή! Ντροπή!

Η συνέχεια δόθηκε χθες στα Ειρηνοδικεία της Χώρας. Οι πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν....
στην αρχή δειλά - δειλά, πριν από 3 χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν μπόρεσαν να "σταδιοδρομήσουν", αφού απέναντί τους βρήκαν τη σθεναρή αντίσταση των οργανωμένων ομάδων πολιτών, που πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια κάθε Τέταρτη, δίνουν το παρόν τους στα Ειρηνοδικεία των πόλεων, εκεί δηλαδή που διενεργούνται οι πλειστηριασμοί

Χθες λοιπόν στο καθιερωμένο ραντεβού, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνάντησε, στα περισσότερα Ειρηνοδικεία της Χώρας, αυξημένες τις αστυνομικές δυνάμεις τάξεως και τα ΜΑΤ, που παρατεταγμένες μπροστά από τις εισόδους, απαγόρευαν παράνομα την είσοδο πολιτών, σε μια διαδικασία  που από το Νόμο προβλέπεται να είναι  ανοικτή και προσβάσιμη σε όλους. Το τι έγινε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα το δείχνουν καθαρά οι σημερινές φωτογραφίες των εφημερίδων. Ντροπή και εδώ !

Και σήμερα είχαμε νέα επεισόδια, νέες άσχημες καταστάσεις. Αυτήν τη φορά σειρά είχε ο Τομέας της Υγείας. Τον μαράζωσε βλέπετε η συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον αποτελειώνει η συγκυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ντροπή και εδώ!

Τα φαινόμενα όμως αυτά, των αγανακτισμένων και εξαγριωμένων πολιτών από τώρα και στο εξής, θα γίνονται όλο και πιο έντονα και οι κυβερνώντες θα προσπαθούν ακόμα πιο βίαια να τα αντιμετωπίζουν, μάταια όμως. Θα προσπαθούν βέβαια με χέρια και με πόδια να βιδώνονται στις καρέκλες και στα προνόμιά τους, όμως η αρχή του τέλους για αυτούς έχει ήδη ξεκινήσει και το ξέρουν πολύ καλά.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να φύγει αυτή η λαίλαπα. Είναι και το που θα οδηγηθεί η κατάσταση αυτή και κυρίως, το πως ο λαός θα πάρει το πάνω χέρι στη διακυβέρνηση της Χώρας. Αυτό ειδικά το σημείο, πρέπει να το κατανοήσουν, πριν από όλα, οι ίδιοι οι πολίτες. Η συγκυβέρνηση, ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπό το κράτος της πίεσης του κόσμου, έστω και αν δεν θα της επιτρέψουν οι δάνειες δυνάμεις να προσφύγει σε εκλογές, δεν θα μπορεί να προχωρήσει διαφορετικά, μπροστά στην κατακραυγή και στην κοινωνική αναταραχή. Πολύ γρήγορα θα προσφύγει σε εκλογές.

Και εδώ οι πολίτες θα έχουν πια τη μεγάλη τους ευθύνη. Πρωτίστως, θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος κάθε σκέψη για αποχή, όπως κάποιοι πολύ «δημοκράτες» συστήνουν, παίζοντας έτσι το παιχνίδι της κατεστημένης εξουσίας και οφείλουν αυτήν τα φορά, να συσπειρωθούν σε πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά μέτωπα, που φυσικά δεν βρίσκονται μέσα στο σημερινό μνημονιακό κοινοβούλιο. Οφείλουν να αγνοήσουν αυτούς που μιλάνε για δήθεν «χαμένη ψήφο».

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες δημοκράτες και Πατριώτες είναι να αγκαλιάσουν και να γίνουν ένα με αυτό που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η Ελλάδα και οι Έλληνες, μια Πατριωτική, Δημοκρατική, Λαϊκή Διακυβέρνηση!


Το σύστημα σε αποσύνθεση, καταρρέει! Το σύστημα σε αποσύνθεση, καταρρέει! Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.