Το μνημονιακό κοινοβούλιο παραπαίει, μαζί με την ΕΕ και το Ευρώ!

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Ως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) πόσα δεν έχουμε πει, πόσα δεν έχουμε γράψει, αλλά και πόσες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό δεν έχουμε κάνει, προσπαθώντας να ενημερώσουμε πρωτίστως, αλλά και να πείσου-με όσους δυσπιστούν για την αναγκαιότητα εξόδου της Πατρίδας μας τόσο από την ΕΕ όσο και από το Ευρώ, για να μπορέσει αυτή να ανασάνει και οι Έλληνες να δουν «Θεού πρό-σωπο»;

Και όμως, ενώ έχουμε κάνει άλμα στο κενό ως χώρα, με αποτέλεσμα η βύθιση της να είναι συνεχής και ασταμάτητη, οι μνημονιακές κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη, έχουν επιδοθεί σε αγώνα του καλύτερου αποτελέσματος, για το ποια θα ξεπουλήσει περισσότερα και γρηγορότερα την περιούσια του Δημοσίου!

Από την άλλη πλευρά και οι Έλληνες βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν, από τα βάρη των φόρων, αυτά που με τόσους κόπους και θυσίες έφτιαξαν. Σε αυτό το κλίμα που κινείται η χώρα, οι κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις, η κάθε μία για το δικό της όφελος, δεν τολμούν να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, για το τι ακόμη τον περιμένει.

Οι κυβερνώσες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι πρώην, όπως και οι και οι επόμενες, δεν.....
τολμούν να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, γιατί είναι δέσμιες των Διεθνών Συμβάσεων που είτε έχουν ψηφίσει, είτε έχουν συνάψει και προσυπογράψει, είτε έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές και δήμιους της χώρας, για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη τους, ενώ οι άλλοι που δεν βρίσκονται στην τροχιά αυτή, για να παίζουν το παιγνίδι της στήριξης του συστήματος.

Και φυσικά, μέσα σε αυτό το κλίμα, που εξυπηρετεί απόλυτα τη μονοκρατορία των μεγάλων συμφερόντων, ξένων και ελληνικών, διαμορφώνεται ανάλογα και η κοινή γνώμη δια μέσου των αργυρώνητων ΜΜΕ. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να μην μπορεί να ακούσει ο ανυποψίαστος Έλληνας πολίτης μια αντίθετη φωνή, ένα αντίθετο επιχείρημα ενάντια στην ΕΕ και το Ευρώ.

Όμως, παρά το ασφυκτικό αυτό κλίμα της πληροφοριακής συσκότισης, έρχονται και γεγονότα που αποκαλύπτουν τη συνωμοσία που υπάρχει μεταξύ των εταίρων, για την ολοσχερή καταστροφή της Ελλάδας.

Ένα τέτοιο γεγονός ήταν η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ανεξάρτητου γραφείου αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που αναφέρεται στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σε σχέση με το χρέος της και τις διάφορες μεθοδεύσεις που έγιναν για να εισέλθουμε στο μνημονιακό καθεστώς. Είναι μια έκθεση κόλαφος για το πολιτικό σύστημα της χώρας, στην οποία περιγράφεται και αποδεικνύεται χωρίς καμιά περιστροφή, ότι η Ελλάδα υπήρξε θύμα μιας διεθνούς συνωμοσίας, με τη συμμετοχή του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, με σκοπό την πάσει θυσία σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ίδιου του κοινού νομίσματος, του ευρώ!

Και όλα αυτά με μόνη προϋπόθεση όπως λέει η έκθεση. Να φορτωθεί ολόκληρο το κόστος στον Ελληνικό λαό και μάλιστα στους πλέον αδύναμους! Ντροπή κι αίσχος είναι η μόνη κατάλληλη φράση που μπορεί να εκστομίσει κανείς. 

Μόλις την Τετάρτη που μας πέρασε, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής κεκλεισμένων των θυρών, ανακοίνωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πώς τα ψωμιά του ευρώ είναι μετρημένα. Η καταρρέουσα ευρωζώνη έχει ανάγκη άμεσα από την συνδρομή των κρατών, δηλαδή των φορολογουμένων. Για μια ακόμη φορά!

Σήμερα όμως έχουμε ακόμη μιαν απτή απόδειξη, του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια από το εθελόδουλο και δοσίλογο πολιτικό προσωπικό της, που με πίστη και αφοσίωση, αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, υπερασπίζονται ξένους δανειστές, ξένα συμφέροντα. Και αυτό, γιατί γνώριζαν και γνωρίζουν ότι, ΕΕ και Ευρώ «πνέουν τα λοίσθια» και δεν υπάρχει σωτηρία ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Το φάντασμα της ολοσχερούς καταστροφής έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Μόνο αδαείς ή προδότες δεν θέλουν να το δουν και να κάνουν το βήμα της έγκαιρης απόδρασης από αυτήν τη φυλακή. Αν αυτό δεν γίνει τώρα και μείνει η Ελλάδα στο μάτι του τυφώνα, τότε θα σημάνει και η ολοσχερής καταστροφή  της.

«Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό το κοινοβούλιο (το Ελληνικό), δεν το συζητά»!! Ποιος άραγε να έκανε αυτή τη δήλωση; Αυτή είναι η σημερινή δήλωση του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, «υπουργού» Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου! Και τι άλλο δήλωσε ο αφιλότιμος; Ότι και «ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, πρότεινε στα κόμματα να συζητήσουν το θέμα» Αλλά, λέμε εμείς τώρα, αυτά τα κακομαθημένα κόμματα δεν το έκαναν; Και γιατί κύριε δεν το κάνατε εσείς όταν ήρθατε στην εξουσία; Και τι άλλο μας είπε σήμερα αυτός ο κύριος; «Ότι η συζήτηση για το που πάει η ευρωζώνη και πως μπορεί να βελτιωθεί και αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε τέτοια ευρωζώνη, ήρθε η ώρα να συζητηθεί!

Τώρα τι τους λες;

Η απάντηση όμως στο ερώτημα, προφανώς και δεν είναι η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα. Την απάντηση θα την πάρουν όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες πολύ γρήγορα από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό και θα είναι και πολύ δυνατή.

Η λύση του προβλήματος έχει σημασία τώρα και να ακουστεί όσο ποιο καθαρά γίνεται και να συζητηθεί επίσης και να ακούσει ο λαός ποιος θα είναι εκείνος, ποιο θα είναι εκείνη η πολιτική δύναμη, που θα μπορέσει να τη δώσει ολοκληρωμένη, να την κάνει κατανοητή και να την  πιστέψει ο Ελληνικός λαός.

Εμείς στο ΕΠΑΜ πολύ καθαρά, ξεκάθαρα θα λέγαμε και χωρίς υπεκφυγές δηλώνουμε ότι: Μόνο μια συνολική ανατροπή -απόσυρση του πολιτικού προσωπικού- κατεστημένου και η αντικατάσταση του από μια Πατριωτική-Δημοκρατική πλειοψηφική λαϊκή εξουσία, είναι πρωτίστως η λύση που χρειάζεται η χώρα.

Μια τέτοια πολιτική δύναμη που θα στηρίζεται στον ίδιο το λαό και θα κληθεί να εφαρμόσει πρόγραμμα που θα υπηρετεί ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε το ΕΠΑΜ, για να γίνει ο καταλύτης ενός μεγάλου Πατριωτικού Παλλαϊκού Μετώπου!

Ελάτε μαζί μας όλοι εσείς που θέλετε αυτήν την προοπτική!

*Ο Δ. Κυπριώτης είναι μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ


Το μνημονιακό κοινοβούλιο παραπαίει, μαζί με την ΕΕ και το Ευρώ! Το μνημονιακό κοινοβούλιο παραπαίει, μαζί με την ΕΕ και το Ευρώ! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016 Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.