Σκυταλοδρομία

του Κων/νου Σταθόπουλου*

Με αφορμή την λήξη των ολυμπιακών αγώνων της Βραζιλίας, ας κάνουμε ένα αφιέρωμα σε ένα αγώνισμα στο οποίο διαπρέπουμε ως χώρα.

Σκυταλοδρομία: Αγώνισμα κατά το οποίο όσοι συμμετέχουν εκ των αγωνιζομένων και μόνο έχουν πιθανότητα νίκης.

Ελλάδα: Χώρα στην οποία διεξάγεται το αγώνισμα

Αγωνιζόμενοι: Πολιτικοί όλων των αποχρώσεων, ντοπαρισμένοι, λαθραία συμμετέχοντες, με χορηγούμενες ενδυμασίες, υποδήματα και ότι άλλο απαραίτητο.

Αφέτες: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χορηγοί: Οι μεγαλύτεροι ποινικοί του πλανήτη, τραπεζίτες, χρηματιστές, επιχειρηματίες, ανώτατοι δικαστικοί, ανώτατοι εκπαιδευτικοί, ανώτατοι κληρικοί, δημοσιογράφοι, έμποροι όπλων, έμποροι οργάνων, έμποροι λευκής σάρκας, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός.

Θεατές: Διακρίνονται σε δύο υποκατηγορίες:....

Α) Οι εντός του σταδίου: Αμνήμονες, ανεγκέφαλοι, παραδόπιστοι, πλεονέκτες, απαίδευτοι, μη νοήμονες, συνένοχοι, προδότες, ωχαδερφιστές, νεόπλουτοι, τεμπέληδες, παρά φύση ζώντες, αγόμενοι και φερόμενοι, κ.α.

Β) Οι εκτός του σταδίου: Ελεύθερα σκεπτόμενοι, αλτρουϊστές, ενεργοί πολίτες, πεπαιδευμένοι, αγωνιστές, νοήμονες, φιλοκαλούντες τε γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούντες άνευ μαλακίας (Περικλή επιτάφιος).

Οι οποίοι, εξαιτίας πιθανόν της πολύπλευρης προσωπικότητάς τους, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να σταματήσουν το επί χρόνια στημένο αγώνισμα-σκηνικό, στο οποίο έχουμε την φοβερή πρωτιά, να αγωνίζονται επί δεκαετίες, οι ίδιοι αθλητές, να μετέχουν οι ίδιοι χορηγοί, να χειροκροτούν οι ίδιοι θεατές.

Υ.Γ.1 Με κανέναν τρόπο δεν επιχειρείται η υποβάθμιση της υπερπροσπάθειας, σωματικής, ψυχικής και νοητικής των ολυμπιονικών και υπολοίπων αθλητών.

Υ.Γ.2 Όσοι εκ των εντός του σταδίου προσβάλλονται, οφείλουν τουλάχιστον να αυτομηνυθούν, αυτομαστιγωθούν και επανενταχθούν.

Υ.Γ.3 Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι πέρα για πέρα αληθινή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

*Ο Κ. Σταθόπουλος είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Σκυταλοδρομία Σκυταλοδρομία Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.