Για την εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Ανοικτή Επιστολή

Μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού στις 23 Μαΐου 2016 στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην κινεζική COSCO.

Έκπληξη η οποία προήρθε, όχι βέβαια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά για την καταφανή επιλεκτικότητα της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ στις προσκλήσεις που απηύθυνε σε πολιτικούς φορείς και κόμματα. Η μονομέρεια και η εμμονή της, να προσκαλέσει και να απευθυνθεί αποκλειστικά σε δυνάμεις της «αριστεράς», αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ το ποιους αφορά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και ποιους όχι, πραγματικά μας ξεπερνά.

Αλήθεια, χρειάζεται ειδικό αριστερόμετρο, για να προσκληθεί κάποιος φορέας σε εκδηλώσεις της ΠΕΝΕΝ, ή μήπως ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, του λιμανιού και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, είναι αποκλειστικό προνόμιο των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές;

Από πότε η συζήτηση σε δημόσιες εκδηλώσεις, οι θέσεις και ο τρόπος προσέγγισης της αντίστασης και της οργάνωσης αγώνων απέναντι στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, χρειάζεται πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων;

Ή διαφορετικά, με ποια λογική προκαθορίζεται, ότι η ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού...
εργατικού - λαϊκού κοινωνικού μετώπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, δεν προϋποθέτει την παρουσία και την προσφορά ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων που δεν αυτοπροσδιορίζονται αριστερές, αλλά ανοικτά και δημόσια έχουν πάρει θέση και έχουν παλέψει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας;

Προφανώς η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και ειδικά ο κ. Νταλακογιώργος, δεν έχει ακούσει για το ΕΠΑΜ, δεν έχει παρατηρήσει τους αγώνες του, ούτε θυμάται την παρουσία και την τοποθέτηση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Γ. Αθανασιάδη από το βήμα της εκδήλωσης του Δήμου Περάματος τον Μάιο του 2015, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ, αισθάνεται την ανάγκη να ψέξει τέτοιου είδους αντιλήψεις και συμπεριφορές, όχι για να διαμαρτυρηθεί για την μη πρόσκληση του ΕΠΑΜ στην εκδήλωση, ούτε για να υπονοήσει κάτι μεμπτό για τους προσκληθέντες. Κάθε άλλο. Αισθάνεται την ανάγκη ν’ αποδοκιμάσει, για να καταδείξει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η ανάγκη συγκρότησης ενός πραγματικού παλλαϊκού μετώπου, ικανού να φέρει πραγματικά θετικά αποτελέσματα στην πάλη του λαού μας απέναντι στις πολιτικές της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας, δεν ήταν ποτέ και ούτε μπορεί να είναι σήμερα, αποκλειστική υπόθεση της μίας ή της άλλης παράταξης, της τάδε αριστεράς ή της δείνα δεξιάς.

Αντίθετα ήταν πάντα υπόθεση όλου του λαού και των δυνάμεων εκείνων, που απεκδύθηκαν τις προβιές των ιδεολογιών τους, απεξαρτήθηκαν από τεχνητούς και άλλους διαχωρισμούς, και έθεσαν ψυχή και σώμα στον κοινό σκοπό και την ενιαία οργάνωση που χρειαζόταν και χρειάζεται ο τόπος, για την αποτελεσματικότητα του αγώνα και την ενότητα που απαιτείται στην πάλη του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, το ΕΠΑΜ είτε προσκαλείται είτε όχι, θα είναι μπροστά σε κάθε διεκδίκηση και μετερίζι αγώνα, παλεύοντας για την συγκρότηση ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας του ίδιου του λαού, πέρα και πάνω από κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας.

Παλεύει για να πάρει πίσω ότι έχει στερήσει από τον εργαζόμενο λαό και την χώρα, το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβάλλει η τρόικα και η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Και είναι διατεθειμένο να το πάει μέχρι τέλους, μαζί με όσους κατανοούν την ενότητα στο εσωτερικό του λαού και απέναντι με όσους θελητά ή αθέλητα επιμένουν να την υπονομεύουν.

Αθήνα 21 Μαΐου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ


Για την εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Για την εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Μαΐου 21, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.