Η Παλμύρα είναι επιτέλους Ελεύθερη από τους ληστές και δολοφόνους του ISIS

του mitsos175

Η Παλμύρα μνημονεύεται για πρώτη φορά τη 2η χιλιετία π.Χ. Εμπορικός κόμβος, άκμασε ως σταθμός των καραβανιών και έμεινε ονομαστή για τον πλούτο της κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Η πόλη είναι σήμερα γνωστή για τα μνημεία της, τους ναούς, τις επιγραφές, τους αμέτρητους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Οι μισθοφόροι των ΗΠΑ και των αυταρχικών καθεστώτων, έπεσαν πάνω στην πόλη σαν λυσσασμένα σκυλιά. Από τον περσινό Μάιο, οι φανατικοί πιστοί του χρήματος λεηλάτησαν πολλούς από τους ανεκτίμητους θησαυρούς, με το πρόσχημα της θρησκείας. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, να βασανίζουν επιστήμονες, για να αποκαλύψουν που ήταν κρυμμένοι οι πολύτιμοι λίθοι και τα χρυσά αντικείμενα, τα οποία φυλάσσονταν πριν στα Μουσεία.

Η καταστροφή που έκαναν είναι ανυπολόγιστη. Η τιμωρία τους όμως ήρθε. Η Παλμύρα είναι επιτέλους Ελεύθερη από τους ληστές και δολοφόνους του ISIS. Μετά από σκληρότατες μάχες ακόμα και σώμα με σώμα οι άνδρες και γυναίκες του ηρωικού Συριακού στρατού απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο...
μέρος της πόλης. Οι μισθοφόροι βρίσκονται σε πλήρη υποχώρηση έχοντας υποστεί βαρύτατες απώλειες. Επίσης οι ενισχύσεις τους χτυπήθηκαν σκληρά από τη Ρωσική και Συριακή Αεροπορία κάνοντας την ήττα τους ακόμα μεγαλύτερη.

Οι επιθέσεις στην Ευρώπη έγιναν και για να τονωθεί το χαμηλό ηθικό των πλιατσικολόγων, καθώς στα πεδία των μαχών έχουν υποστεί μεγάλη συντριβή. Ιδιαίτερα οι γυναίκες που υπηρετούν στον Συριακό στρατό κατατρόπωσαν τους πλέον φανατικούς αναγκάζοντας τους σε άτακτη φυγή. Επιπλέον οι δυνάμεις τους νότια της Παλμύρας κινδυνεύουν με περικύκλωση. Ήδη ο ανεφοδιασμός έχει κοπεί.

Ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του. Η αντοχή που έδειξε ο Συριακός Λαός αξίζει το θαυμασμό μας. 60.000 πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει την πόλη τον προηγούμενο χρόνο, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν και να ξαναχτίσουν τα κατεστραμμένα και λεηλατημένα σπίτια τους.

Είχαμε πει, πως οι Ρώσοι θα έφευγαν μόνο αν έκριναν ότι δεν χρειάζεται πλέον η παρουσία τους. Τα γεγονότα φαίνεται ότι μας επιβεβαιώνουν. Σε όλα τα μέτωπα ο ISIS υποχωρεί χωρίς καμιά δυνατότητα αντίστασης απέναντι σε σκληραγωγημένους μαχητές.

Ελπίζουμε σε γρήγορο τερματισμό του πολέμου έτσι ώστε οι βασανισμένοι και κυνηγημένοι συνάνθρωποι μας να επιστρέψουν στη Γη τους.

Δεν μπορούμε επίσης παρά να καταδικάσουμε την υποκρισία και την απάνθρωπη μεταχείριση που έδειξε η δήθεν πολιτισμένη ΕΕ (και η χώρα μας) στους πρόσφυγες αδερφούς μας, τα θύματα του Ιμπεριαλισμού.

Μαζί με τους εγκληματίες πολέμου πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση μας και όσοι βοήθησαν στη δημιουργία του ISIS με τις φασιστικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές. 30.000 φανατικοί φονιάδες πήγαν στη Συρία από την Ευρώπη. Οι περισσότεροι δεν θα γυρίσουν καθώς έφυγαν για τον "άλλο κόσμο". Παρόλα αυτά όλοι οι τρομοκράτες, που χτύπησαν αμάχους σε Γαλλία και Βέλγιο, είναι Ευρωπαίοι πολίτες και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους ηγέτες των χωρών. Είναι σίγουρο ότι οι στρατηγοί και επιχειρηματίες του ΝΑΤΟ και κάποιων κρατών της περιοχής (Τουρκία - Σ. Αραβία) βοήθησαν τον ISIS τόσο σε υλικό, όσο και με το να αφήσουν τους φανατικούς να περάσουν ανενόχλητα στη Συρία. Το πετρέλαιο που έκλεψαν, δεν μπορούμε να το βρούμε εύκολα. Ελπίζω όμως να μη δούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό μουσείο τους κλεμμένους θησαυρούς της Παλμύρας, γιατί πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση. Ευτυχώς το πλιάτσικο τουλάχιστο εκεί έλαβε τέλος.

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Η Παλμύρα είναι επιτέλους Ελεύθερη από τους ληστές και δολοφόνους του ISIS Η Παλμύρα είναι επιτέλους Ελεύθερη από τους ληστές και δολοφόνους του ISIS Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.