Σατανικό σχέδιο, ή φαντασιοπληξίες;

της Κατερίνας Τραγάλου*

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλους, εφαρμόζοντας οργανωμένο σχέδιο τελικά; Μας έχουν τόσο καλά διαβασμένους σε κάθε μας αντίδραση και έχουν υπολογίσει με ακρίβεια την παραμικρή αντίδραση της κοινωνίας που συστηματικά την οδηγούν σε παράκρουση;

Για να δούμε μερικά δεδομένα...

Έχουμε αποδεδειγμένα φιλοευρωπαϊκά συστημικά ΜΜΕ που μέχρι τώρα έχουν μιλήσει ή μιλάνε τώρα για τα εξής:

1) Για την υψίστης σημασία παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ και την καταστροφή που θα επέλθει όταν δεν τηρηθεί ο κανόνας: Πάση θυσία ευρώ και Ευρώπη..,
-Τι κατάφεραν; Να φοβάται ο περισσότερος κόσμος ότι θα καταστραφεί αν το δει αλλιώς.
-Τι βλέπουμε τελικά; Την ίδια καταστροφή της χώρας και κυρίως των ανθρώπων της ΜΕΣΑ στο ευρώ και την Ευρώπη.

2) Για τον κακό ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια βγάζοντας μας από το ευρώ και την ...
Ευρώπη. Ενώ έχει δηλώσει σε όλους του τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, το αντίθετο μάλιστα. Και το γνωρίζουν και τα συστημικά ΜΜΕ αυτό.
-Τι κατάφεραν; Να οδηγήσουν ακόμη και κόσμο αντίθετο σε "υποστήριξη" του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι από αντίδραση αφού έχει δει πια που οδήγησαν οι πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πάλι υποστήριζαν τα ΜΜΕ.
- Τι βλέπουμε τελικά; Ότι όντως οδηγεί τη χώρα στα βράχια ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένοντας και θυσιάζοντας ανθρώπους και χώρα για την Ευρώπη και το ευρώ.

3) Για υποστήριξη του "ΝΑΙ" και του "Μένουμε Ευρώπη" στο δημοψήφισμα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε grexit και απομόνωση ως χώρα. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο δημοψήφισμα το πραγματικό διακύβευμα που βάζει είναι ευρώ ή δραχμή ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη χτυπιέται ότι το ερώτημα σημαίνει λιτότητα και μνημόνια ή όχι.
-Τι κατάφεραν; Να μας κάνουν πάλι από αντίδραση να ψηφίσουμε «ΟΧΙ» ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι αυτό το «ΟΧΙ» μας θα το γράψει η κυβέρνηση στα παλιά της τα παπούτσια. Επίσης καταφέρνουν να ξεφτιλίσουν άλλη μια φορά την ελπίδα μαζί με τη δημοκρατία και ένα τόσο ισχυρό όπλο της που είναι το δημοψήφισμα.
- Τι βλέπουμε τελικά;  Ότι  ζούμε την απομόνωση ως χώρα ΜΕΣΑ στην Ευρώπη και στο ευρώ, ότι στους όποιους εκβιασμούς πρέπει να υποκύπτουμε και να σκύβουμε το κεφάλι, ότι η Γερμανία και η κατοχή της είναι τόσο πανίσχυρη που δεν αξίζει να κάνουμε τον κόπο να αντισταθούμε.

4) Τροφή για σκέψη επίσης είναι το πως χειρίστηκαν τα ΜΜΕ τους ακόλουθους: Χρυσή Αυγή, Λεβέντη, Ποτάμι, ΛΑΕ (Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη) ακόμη και το ΚΚΕ.
Να σκεφτούμε επίσης, όσοι δεν το κάναμε, πως αποδομούν αξίες, αλήθειες και ψηλά ιδανικά τύποι σαν τον Λιακόπουλο, Σώρρα ή όποιος άλλος βρίσκεται κατά καιρούς, απ’ την μια να λέει αλήθειες κι απ’ την άλλη τις αποδομεί ο ίδιος πουλώντας μαζί με κάποιες αλήθειες και ελοχίμ και νεφελίμ ποτισμένο με νερό του Καματερού και διαστημόπλοια που ταξιδεύουν χωρίς καύσιμα…

Τέλος να πάμε σε κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη το αποτέλεσμα...

5) Για το μεταναστευτικό και προσφυγικό όλοι ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν και πως το χειρίζονται τα ΜΜΕ. Φαίνεται ότι υποστηρίζουν τους πρόσφυγες και ενδιαφέρονται γι’ αυτούς μέχρι τώρα. Αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το πάνε μέχρι τέλους έτσι.
Νομίζω ότι τελικά θα καταφέρουν ή θέλουν να καταφέρουν τα εξής:

α) Αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα ήδη υπαρκτά προβλήματα του ελληνικού λαού. Ήδη το αγροτικό με τη βοήθεια βέβαια και των εργατοπατέρων το έφαγε η μαύρη μαρμάγκα…

β) Ανεξέλεγκτο φόβο / τρόμο που οδηγεί σε παράκρουση και σίγουρα όχι λελογισμένες ενέργειες. Το ιδανικό περιβάλλον όπου ευδοκιμεί η προπαγάνδα κι ο ναζισμός. Επίσης το ιδανικό περιβάλλον για να ελαχιστοποιηθεί η υγιής αντίσταση και αντίδραση.

γ) Διχασμό του ελληνικού λαού, σύμφωνα με
τις θρησκευτικές του ή μη πεποιθήσεις
τις πατριωτικές (ή εθνικιστικές) του τάσεις σε αντιδιαστολή με τις διεθνιστικές (ή εθνομηδενιστικές) του τάσεις
τις φασιστικές ή δημοκρατικές όπως και με τις ρατσιστικές/ανθρωπιστικές του αντιλήψεις με την κατάληξη τελικά να αναγκάσουν όλο τον κόσμο να πάρει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς δηλαδή ή υπέρ του φασισμού/ρατσισμού ή υπέρ του διεθνισμού/εθνομηδενισμού .

δ) Χειραγώγηση και των δύο στρατοπέδων που δημιουργούν.  Η μία πλευρά θα γκρεμίζει ή θα καίει κέντρα κράτησης απλά γιατί φοβάται και μισεί το ξένο,  η άλλη πλευρά θα χτίζει ή θα υπερασπίζει hot spot γιατί αφού τα καίνε ή τα γκρεμίζουν οι φασίστες κάτι καλό θα είναι…
Η μία πλευρά θα ζηλεύει (και δικαίως) γιατί η άλλη δεν ασχολείται με τους έλληνες πεινασμένους και άστεγους. θα μισεί τους μετανάστες και πρόσφυγες αλλά θα ξεχνάει αυτούς που την φτωχοποίησαν. Η άλλη πλευρά θα κατηγορεί για σκατοψυχιά (και δικαίως) την άλλη που έχει φτάσει να μισεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και όχι αυτούς που δημιούργησαν τους πρώτους.

Τελικά νεοδημιουργημένοι οι μεν φασίστες/ρατσιστές χάνουν τον στόχο της υπεράσπισης της πατρίδας τους απ’ αυτούς που είναι οι πραγματικοί κατακτητές της, οι δε διεθνιστές /εθνομηδενιστές χάνουν τον στόχο υπεράσπισης της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού αφού δεν ασχολούνται καθόλου με το δικαίωμα των προσφύγων/μεταναστών να ζουν στη δική τους πατρίδα ή τέλος πάντων να αυτοδιατίθενται  όπως αυτοί επιλέγουν.

Δεν χρειάζεται νομίζω να πω τι έχει να γίνει με τις δυο αυτές πλευρές αν στηθεί μια προβοκάτσια ή αν στην πραγματικότητα δημιουργηθεί κατάσταση με θύμα ή θύματα απ’ τη μία ή την άλλη πλευρά…

Για να το κάνουμε εικόνα αυτό… σκεφτείτε ένας μόνο πραγματικός ή προβοκατόρικος τζιχαντιστής να σκοτώνει ένα ελληνάκι ή ένας μόνο πραγματικός ή προβοκατόρικος φασίστας /ρατσιστής να σκοτώνει κάποιο παιδί προσφύγων.

Ή φανταστείτε μια ομάδα φυλακισμένων / γκετοποιημένων πλέον μεταναστών να καταφέρει ν' αποδράσει και να κάνει μια ληστεία μετά φόνου.

Ή σκεφτείτε ένας απλός άνθρωπος που θα πιάσει μέσα στον σπίτι του να τον κλέβει πεινασμένος πρόσφυγας/μετανάστης να βγάλει όπλο και να τον σκοτώσει...

ε) Μετατροπή των θυμάτων λαών σε θύτες  λαών (στο μυαλό στην αρχή, στην πραγματικότητα στο τέλος) και των θυτών του συστήματος σε δήθεν… σωτήρες των λαών.

στ) Όταν με το κακό… θα είναι έτοιμα και γεμάτα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με το φτηνό εργατικό δυναμικό με ή χωρίς καμία προβοκάτσια με ή χωρίς πραγματικά χειρότερο γεγονός… το πάμφθηνό εργατοδουλικό δυναμικό θα είναι έτοιμο για τις ΕΟΖ ή ότι άλλο τους βολεύει, το φθηνότερο επιστατικό προσωπικό των δούλων έτοιμο για να τους φυλάει (αυτή τη δουλειά θα την κάνουν αυτοί που δεν έχουν αναστολές λόγω του μίσους τους για τους μετανάστες) και όσοι περισσεύουν θα έχουν τις εξής επιλογές: Ή να μεταναστεύσουν κι αυτοί κάπου αλλού (διεθνιστές γαρ) όπου ζητείτε φθηνό εργατικό δυναμικό, ή να δουλέψουν στην Ελλάδα ως δούλοι ή να πεθάνουν απ’ την πείνα.

Τέλειο δεν είναι το σχέδιό τους; Ή εγώ είμαι φαντασιόπληκτη; Θα δείξει… αφού κατά πως φαίνεται πραγματική αντίσταση δεν πρόκειται να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε το να δείξει…

*Η Κατερίνα Τραγάλου είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Σατανικό σχέδιο, ή φαντασιοπληξίες; Σατανικό σχέδιο, ή φαντασιοπληξίες; Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Μαρτίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.