Κουτσουμπέϊκο! Τακτική ηλιθίων ή… υπόπτων;

του Κώστα Γιαννιώτη

Στη δίνη των ραγδαίων πολιτικών διεργασιών και εξελίξεων των δύο τελευταίων ημερών, κάποιοι δείχνουν να μην μπορούν να αντιληφθούν την ουσία της πραγματικότητας.
Περιχαρακωμένοι στο δικό τους μικρόκοσμο των ιδεοληπτικών σχημάτων-τοτέμ, σε μια φονταμενταλιστική λογική, μοιάζουν με ανθρώπους που φορούν παρωπίδες, οι οποίες τους περιορίζουν το οπτικό τους πεδίο και μάσκα που τους εμποδίζει να οσμιστούν την ανάσα της κοινωνίας.
Μια στάση που κατάντησε πάγια τακτική τους, σ` όλα αυτά τα πέντε χρόνια της β΄ κατοχής, που ζει ο τόπος μας. Μια τακτική που από μόνη της δημιουργεί απορίες, ερωτηματικά και….. υποψίες !

Μιλώ για τη στάση του ΚΚΕ, απέναντι στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Από τη μια, πράττοντας σωστά, καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποκριτική στάση και ψευτοαντιστασιακή πολιτική, αφού στο ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν περιλαμβάνει και τη δική της πρόταση των 8,5 δις.

Από την άλλη αρχίζει η ιλαροτραγωδία.
Παίρνοντας σαν αφορμή τη στάση αυτή της κυβέρνησης αρνείται τη συμμετοχή του στο ...
δημοψήφισμα (!!) αναιρώντας τον ίδιο τον εαυτό του σαν πολιτική οντότητα. Δείχνει να μη θυμάται τις ίδιες του τις εκτιμήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει την εντύπωση ότι τώρα ανακάλυψε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι άλλα περίμενε απ` αυτόν και άλλα του προέκυψαν στην πορεία. Μια στάση απατημένου συζύγου που βρέθηκε προ του ……. απροόπτου άσκησης της συζύγου του στην ….. ιππασία  μετά του ….. ευμόρφου γείτονος !!

Μήπως – παρά τον προεκλογικό καταγγελτικό τους λόγο - έτρεφαν κρυφές αυταπάτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείκνυε σαν κυρίαρχο παράγοντα το λαό και θα εγκαθίδρυε ….. λαϊκή δημοκρατία ; Μήπως ανέμεναν να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρματα και τα βουνά, παρέα με τους  Σταθάκηδες, Τσακαλώτους ( σ.σ. μετόχους της JP MORGAN, της BLACK ROCK και της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ’’) ;

Τι περισσότερο περίμεναν από το ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το να αποτελέσει έναν νέο διαχειριστή της ίδιας κατοχικής πολιτικής, μέσα στα πλαίσια της ….. ‘’συνέχειας του κράτους’’ και της…… ‘’ευρωπαϊκής οικογένειας’’, κατά τις ρήσεις του κ. Τσίπρα και τις επιθυμίες των κυρίαρχων κύκλων ;
Αν λοιπόν αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο νέος διαχειριστής της προϋπάρχουσας κατάστασης, αλλά σου δώσει – για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους – την ευκαιρία να βροντοφωνάξεις στους κατακτητές ΟΧΙ, εσύ θα το αρνηθείς γιατί δεν σου κάνει τη χάρη να σου φέρει και το…… σοσιαλισμό που ονειρεύεσαι ; Χαράς ευαγγέλια για το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ!!

Με τη λογική αυτή που κουβαλούν οι κύριοι του Περισσού φτύνουν, στην πράξη, τους χιλιάδες ήρωες του ιστορικού ΚΚΕ, του ηρωικού αυτού κόμματος, του οποίου καμώνονται ότι είναι συνεχιστές. Φτύνουν όλους αυτούς που δραπέτευσαν κατά εκατοντάδες από τις φυλακές για να υπερασπιστούν όχι το καθεστώς, που τους κυνήγησε και τους φυλάκισε, αλλά τη μαρτυρική ΠΑΤΡΙΔΑ από την εισβολή των ορδών του φασισμού και του ναζισμού.
Βλέπεις αυτοί οι αγνοί πατριώτες ήταν πραγματικοί κομμουνιστές και δεν έθεσαν προαπαιτούμενα για να δώσουν τη ζωή τους στο μέγιστο καθήκον της υπεράσπισης της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ! Ονειρεύονταν τη λαοκρατία, αλλά σε κείνο το στάδιο έταξαν άλλο σκοπό. Να κρατήσουν ζωντανή και ελεύθερη τη χώρα τους.

Γιατί γνώριζαν καλύτερα από τον Κουτσούμπα πως αν δεν έχεις χώρο να αναφερθείς, κατοίκους που να ζουν ελεύθεροι σ` αυτόν το χώρο, με κοινά όνειρα, διεκδικήσεις, αγώνες, κατακτήσεις και δικαιώματα, τότε δεν έχεις χώρα, δεν έχεις λαό, δεν έχεις πατρίδα. Τότε δεν μπορείς να ονειρεύεσαι ούτε λαοκρατίες ούτε σοσιαλισμούς, ούτε …… κολοκύθια με τη ρίγανη !

Σήμερα η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο και πάλι. Το διακύβευμα αυτή τη στιγμή δεν είναι το είδος του πολιτεύματος που χρειάζεται αυτός ο τόπος, αλλά η σωτηρία αυτής της χώρας από την επιδρομή των αρπακτικών, για να εξακολουθήσουμε να έχουμε πατρίδα και να διατηρήσουμε την πολυτέλεια να συζητήσουμε αύριο και για το είδος του πολιτεύματος. Και για να σωθεί αυτή η πατρίδα, είναι πολύτιμη και η παραμικρή ανάσα που μπορεί να πάρει ο λαός, και η παραμικρή κραυγή που μπορεί να εκστομίσει κατά των κατακτητών. Γιατί αυτή η κραυγή θα είναι πολεμική κραυγή, ενός λαού πονεμένου και γονατισμένου.

Οι κατακτητές και οι ντόπιοι αντιπρόσωποί τους (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ ) το γνωρίζουν αυτό καλύτερα – ίσως – από τον Κουτσούμπα, γι` αυτό και όρμησαν ουρλιάζοντας σαν τους λυσσασμένους λύκους να ακυρώσουν κάθε δικαίωμα του λαού να εκφράσει άποψη. Φοβούνται τη γνώμη του, αλλά πιο πολύ φοβούνται μη νιώσει ο λαός τη δύναμή του και του γίνει κουσούρι να προεκτείνει τις απαιτήσεις του.
Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν – ή προσποιούνται πως δεν το καταλαβαίνουν ; - είναι ο Κουτσούμπας και τα παλικάρια του.

Μέσα από το θρησκοληπτικό καλειδοσκόπιο από το οποίο διαμορφώνει αντίληψη για την πολιτική πραγματικότητα - και σύμφωνα με την οποία πολιτεύεται – το ΚΚΕ σήμερα δίνει, εκούσια (;) ή ακούσια, ανάσα στο ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ των υποταγμένων ευρολάγνων. Δημιουργεί κλίμα εναντίον τού δημοψηφίσματος και – στην ουσία – καλεί τους οπαδούς του σε αποχή απ` αυτό.

Με τη στάση του αυτή αφαιρεί, από την αναμενόμενη βροντερή φωνή του λαού στο ΟΧΙ, χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που θα πρόσθεταν τη φωνή τους στο ΟΧΙ προς τους κατακτητές. Λάθος ; Σκοπιμότητα ; Μια νέα Βάρκιζα ή άλλο ένα ‘’λάθος’’ τύπου ΕΔΑ της δεκαετίας του εξήντα;

Η ιστορία θα τους κρίνει ! Αυστηρά !
Ας κρατήσουν, λοιπόν, τους οπαδούς τους μακριά από την ανάσα και τα ‘’θέλω’’ της κοινωνίας. Ας περιμένουν τη μέρα που θα συννεφιάσει και θα βρέξει σοσιαλισμό, για να λυθούν τα προβλήματα όσων θα έχουν απομείνει ζωντανοί σ` αυτή τη χώρα ( αν υπάρχει κι αυτή ). Μέχρι τότε, ούτε κιχ ο λαός!!  Τσιμουδιά!! Να μην εκφράσει την απέχθεια και το μίσος του κατά των κατακτητών, αφού αυτό δεν καλύπτει τα πρωτόκολλα του Περισσού.
Έτσι μπράβο, παιδιά του Κουτσούμπα!!
Βουλώστε κάθε τρύπα, μέσα από την οποία μπορεί να ακουστεί η φωνή του λαού και τα ‘’θέλω’’ του, αφού απ` αυτή την τρύπα δε χωρά να περάσει ο ‘’σοσιαλισμός’’ σας και η ‘’λαοκρατία’’ σας.

Να θυμάστε όμως ότι απ` αυτή τη μικρή τρυπούλα, που εσείς προσπαθείτε να βουλώσετε, παίρνει ανάσα ο λαός, συντηρείται ζωντανό το όραμα και η ελπίδα του για ριζική ανατροπή και λύση. Απ` αυτή την τρυπούλα του δημοψηφίσματος μπορεί και θα περάσει βροντερό το ΟΧΙ, είτε το θέλετε είτε όχι. Και ποιος ξέρει ! Μπορεί να είναι τόσο βροντερό και βίαιο που ίσως κάνει την τρυπούλα….. τρυπάρα !!

Μέχρι τότε, εσείς στο…. εκκλησάκι σας, εκεί στο μοναστήρι του Περισσού, απολαύστε τις επιδοτήσεις (από το σύστημα το οποίο… ‘’αντιπαλεύετε’’) και τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις. Γιατί αν πάρει ανάσα ο λαός, αν αναθαρρήσει μέσα από αυτό το βροντερό του ΟΧΙ, αν ανακαλύψει τις δυνάμεις που έχει κι ανοίξει άλλες προοπτικές, τότε – ποιος ξέρει – μπορεί να σας κόψει τις κρατικές επιδοτήσεις και τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς !

Να θυμάστε όλοι εσείς! Το όλα ή τίποτε, στην πολιτική, είναι η θεωρία των ηλιθίων ή των υπόπτων!!


Κουτσουμπέϊκο! Τακτική ηλιθίων ή… υπόπτων; Κουτσουμπέϊκο! Τακτική ηλιθίων ή… υπόπτων; Reviewed by Ανώνυμος on Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Μα, το ΚΚΕ, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι δεν προτίθεται να κυβερνήσει, μόνο αντιπολίτευση θέλει να κάνει..! Αν αυτό δεν ακυρώνει και ταυτόχρονα δεν ευτελίζει την ύπαρξή του(ς) στο Κοινοβούλιο και την συμμετοχή του στις εκλογές, τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.