Όταν τα κολλήματα δεν επιτρέπουν τη λογική συζήτηση.

του Δημήτρη Καζάκη

Έλαβα και δημοσιεύω μια υποτιθέμενη κριτική στις απόψεις που διατύπωσα από κάποιον παρευρι-σκόμενο στις Σέρρες. Κι επειδή δια ζώσης δεν έβαλε παρά μόνο δυο-τρία απ' αυτά που μας καταμαρτυρά, αξίζει τον κόπο να δημοσιεύσουμε τι λέει και πως απάντησα -γιατί απάντησα- σχεδόν σ' όλα αυτά που αναφέρεται εν λόγω κύριος.

Δημήτρης Καζάκης

Σκόρπιες διαπιστώσεις & προβληματισμοί, ύστερα από την απογοήτευση της Παρασκευής 08/05/2015 από την ομιλία Καζάκη (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) στις Σέρρες:

  1. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ, ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑ (ΕΩΣ ΟΤΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΩΣ ΦΟΡΟ;)
  1. ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε., ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ &ΤΗΝ ΚΙΝΑ.... ΤΟΥ 1.300.000.000 ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ…ΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε., ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ…
  1. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ…. (ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΑΡΟΚΟΥ, ΚΑΡΟΤΑ ΒΕΛΓΙΟΥ, Κ.Ο.Κ), ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΜΑΘΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΕΙ…ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Ο ΣΩΣΜΟΣ… 
  1. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 300 €)
  1. ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 500.000.000 € (ΜΕ 5% ΕΩΣ 10% ΕΤΗΣΙΩΣ + ΔΑΠΑΝΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 2.500 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΕΡΔΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»
  1. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ; ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ….& ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ...
  1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΕΡΙΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟ 50ΕΤΙΑΣ (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ) ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
  1. Ο ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ. ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ Π/Υ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΛΕΝΙΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΟΥΒΛΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ)...ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ;
  1. ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΑΡΧΙΚΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;)
  1. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΛΠ
  1. ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΟΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ; (Με τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων)
  1. ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Ή ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΗ, ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΚΛΠ),
  1. Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΒΙΡΣΟΔΕΨΙΑ, ΚΛΠ) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΙΧΜΗΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΖΕΤΑΙ….
  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΟΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ….ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ… ΠΟΙΩΝ ΑΡΑΓΕ;
Σωστές οι διαπιστώσεις , πολύ καλές οι αναλύσεις , αλλά αναζητούνται λύσεις

Καλή δύναμη στη διαμόρφωση νέων και περισσότερο εμπνευσμένων & υλοποιήσιμων προτάσεων.
φιλικά
Σήφης Σταμπούλογλου
Οικονομολόγος -Σέρρες

ΟΙ απαντήσεις που δόθηκαν στην εκδήλωση αλλά προφανώς δεν τις άκουσε ο εν λόγω κύριος:

1. Αυτό που είπα είναι αυτό που μαθαίνει ο πρωτοετής φοιτητής στα δημοσιονομικά. Δεν μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αν δεν υπάρξει ένα δίκαιο, ορθολογικό, αναπτυξιακό και ανταποδοτικό σύστημα φορολόγησης. Ο μεγαλύτερος εχθρός του φόρου, έλεγε ο Άνταμ Σμιθ, είναι ο κακός φόρος, δηλαδή ο φόρος που επιβάλλεται με όρους δήμευσης.

2. Ισότιμη σχέση είναι όρος του συντάγματος (άρθρο 28) και των διεθνών σχέσεων και προϋποθέτει όχι ραγιάδες και αποικιακό καθεστώς, αλλά έντιμους και ευθυτενής πολίτες που ξέρουν πώς να υπερασπίζονται την εθνική τους κυριαρχία. Αυτό αν και άκρως διαδεδομένη αρχή στον κόσμο σήμερα, είναι κατανοητό να μην γίνεται αντιληπτή από κάποιον πεισμένο ραγιά και οπαδό της σημερινής κατάστασης όπου κυβερνούν δωσίλογοι και γιουσουφάκια των ισχυρών.

3. Ποιος είπε ότι ο αγρότης θα είναι χωρίς επιδότηση. Μόνο που αυτή θα είναι εθνική και θα αφορά την ποιότητα και το ύψος της παραγωγής με εθνικά κριτήρια και όχι ανά στρέμμα όπως στην ΚΑΠ. Όσο για την Αργεντινή τι να πει κανείς; Μόλις κατασκεύασε και έστειλε δικό της δορυφόρο στο διάστημα, ενώ οι αγορές την έχουν κηρύξει σε πτώχευση. Όσους μήνες τελεί υπό πτώχευση, η Αργεντινή παρουσιάζει ανοδικούς δείκτες και κυρίως δεν έχει καμιά ανάγκη εξωτερικού δανεισμού, ενώ τα εξωτερικά της ισοζύγια είναι όλα πλεονασματικά. Μακάρι η Ελλάδα να ακολουθούσε το δρόμο της Αργεντινής.

4. Πώς φαίνεται ότι δεν έχετε επαφή με την πραγματική οικονομία. Αλήθεια, στο Βέλγιο όπου το μεροκάματο είναι τριπλάσιο του Ελληνικού γιατί η χώρα διαθέτει σχεδόν διπλάσια βιομηχανική συμβολή στο ΑΕΠ; Γιατί υπάρχει το κράτος δεν είναι ξεπουλημένο με πολιτικό προσωπικό ανάλογο του Αλ Καπόνε όπως στην Ελλάδα.

5. Τι σχέση έχουν οι αποσβέσεις; Προφανώς δεν ξέρετε τι λέτε. Ξέρετε πολλές εταιρείες με αποσβέσεις να παρουσιάζουν λογιστικές ζημιές για μια ολόκληρη 10ετία χωρίς να εξαναγκάζεται σε εκκαθάριση; Όμως ακόμη κι έτσι να είναι, σε τι συμφέρει η εν λόγω επένδυση, όταν δεν αποδίδει τίποτε εκτός από 2.500 θέσεις εργασίας και τεράστια οικολογική καταστροφή; Θα μπορούσαν άριστα να δαπανηθούν τα 500 εκατ. σε υποδομές στην Χαλκιδική ώστε με την τωρινή διάρθρωση του ΑΕΠ θα αποδώσουν πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας, πάνω από 10.000 και εισόδημα που θα διαχυθεί σ' ολόκληρη την τοπική οικονομία. Γιατί επιλέχθηκε λοιπόν η επένδυση χρυσού; Που είναι η μελέτη κόστους-οφέλους; Πουθενά, γιατί δεν υπάρχει.

6. Η στρατιωτική ισχύς προάγεται πρώτα και κύρια από τη οργάνωση, την ισχύ και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων. Δεύτερο από το στρατιωτικό υλικό το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να καλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η παγκόσμια αγορά οπλικών συστημάτων απαρτίζεται από 1.600 βιομηχανικά συμπλέγματα σε 90 χώρες. Προφανώς είναι αδιανόητο να βρούμε να προμηθευτούμε ότι χρειαζόμαστε και μάλιστα με όρους πολύ πιο ευνοϊκούς απ' ότι σήμερα.

7. Οι πράξεις εσχάτης προδοσίας και σφετερισμού εξουσίας δεν παραγράφονται. Βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

8. Επικαλείστε ανοησίες. Όπως περί Λένιν. Είστε άσχετος. Η διαγραφή των τσαρικών χρεών από τους μπολσεβίκους το 1918 αποτελεί θεμελιώδες νομολογικό προηγούμενο στο διεθνές δίκαιο, το οποίο επιτάσσει να μην πληρώνονται τα χρέη τυράννων, δικτατόρων ή και διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Όσο για τις εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο για το δόλο που υπάρχει στο πολιτικό προσωπικό όταν οδήγησε τη χώρα στην απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και τα μνημόνια. Δόλος για την πράξη εσχάτης προδοσίας με βάση το 134 ΠΚ παρ. 2.

9. Η ισοτιμία της νέα δραχμής, όπως και κάθε εθνικού νομίσματος που δεν είναι έρμαιο της διεθνούς συναλλαγματικής αγοράς, εξαρτάται από τη δυναμική άνοδο της παραγωγής και της παραγωγικότητας της οικονομίας. Αν ανοίγατε κανένα εγχειρίδιο διεθνούς οικονομικής, θα το ξέρατε.

10. Προφανώς δεν ακούσατε -φαινόμενο βαρηκοΐας ή κάποια πιο σοβαρή πάθηση- την πρόταση καταγγελίας της συμφωνίας Δουβλίνο Ι και ΙΙ με ταυτόχρονη έκκληση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να αναλάβει τους λαθραίους και να τους μεταφέρει εκτός Ελλάδας. Πρόταση που έχει γίνει ήδη από την Ύπατη Αρμοστεία, αλλά οι κυβερνήσεις κωφεύουν διότι εισπράττουν επιδοτήσεις κατά κεφαλή λαθραίου από την ΕΕ προκειμένου να τους κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα.

11. Το να κλέψεις τα ταμειακά διαθέσιμα από Ασφαλιστικούς Φορείς, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΟΤΑ, κοκ. συνιστά κατάφωρα αντισυνταγματική πράξη και επισύρει αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Πράγμα που έχει καταλυθεί στη χώρα μας από την πολιτική τάξη της διαπλοκής και κυβερνητικής αυθαιρεσίας. Κι όλα αυτά γιατί εκτός όλων των άλλων παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στην οικονομική διαχείριση των πόρων αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων, όπως οι Ο.Τ.Α. α΄ ή β΄ βαθμού και τα ΑΕΙ/ΤΕΙ κατά παράβαση των συνταγματικών προβλέψεων που προβλέπουν και την οικονομική αυτοτέλειά τους (άρθρο 102 παρ. 2, 16 παρ. 5 Σ.).

12 & 13 Προφανώς αφορά άλλη εκδήλωση κι όχι αυτή στην οποία μίλησα. Παρόλα αυτά όσοι έχουν δουλέψει στην παραγωγή γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν παρωχημένοι τομείς και τομείς αιχμής. Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται μόνο με όρους εισροής κεφαλαίου. Παρωχημένος είναι ο κλάδος για τον οποίο δεν ενδιαφέρονται τα ιδιωτικά κεφάλαια γιατί δεν αποφέρει μέγιστο κέρδος, ενώ ο κλάδος αιχμής είναι το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παρωχημένος ένας κλάδος από την σκοπιά της παραγωγικής ανάπτυξης μιας οικονομίας. Όπου υπάρχει συσσωρευμένη παραγωγική εμπειρία ο κλάδος μπορεί να εκσυγχρονιστεί, να εισαχθούν νέες τεχνολογίες παραγωγής και να αναπτυχθεί. Δεν εγκαταλείπεις ποτέ έναν κλάδο παραγωγής γιατί δεν συμφέρει τις δεσπόζουσες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Αν το κάνεις τότε καταδικάζεις την οικονομία στην παραγωγική παρακμή.

14. Η γνωστή ανοησία. Ερώτημα: Τότε γιατί αυτοί που έχουν βγάλει δις στο εξωτερικό λυσσάνε σε βάρος του εθνικού κρατικού νομίσματος; Γιατί ως μιντιάρχες έχουν απαγορέψει κάθε πολιτικό διάλογο; Η αλήθεια είναι ότι εθνικό κρατικό νόμισμα ισοδυναμεί με έλεγχο της κίνησης κεφαλαίου. Σημαίνει ότι ισχύει πραγματικό πόθεν έσχες για όποιον θέλει να φέρει χρήματα από το εξωτερικό. Αν πρόκειται για αποταμιεύσεις, κανένα πρόβλημα. Αν πρόκειται για κεφάλαια, τότε θα πρέπει να αποδείξουν από που προήλθαν και που θα τοποθετηθούν. Τέλος, κάποιος πουλά μόνο ή κυρίως όταν έχει ανάγκη και δεν μπορεί αλλιώς. Με εθνικό κρατικό νόμισμα η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού θα ενισχυθεί τόσο ώστε να μην είναι ανάγκη να ξεπουλήσει την περιουσία του για να πληρώσει χρέη και να επιβιώσει. Πώς λοιπόν θα αγοράσουν;

Σας εύχομαι καλά μυαλά και λιγότερα κόμπλεξ. Λιγότερη τηλεόραση και περισσότερο διάβασμα. Ειδικά όταν λέτε ότι είστε και οικονομολόγος. Αφήστε που αρκεί η κοινή λογική.

Δημήτρης Καζάκης


Όταν τα κολλήματα δεν επιτρέπουν τη λογική συζήτηση. Όταν τα κολλήματα δεν επιτρέπουν τη λογική συζήτηση. Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.