Τότε ενωμένη Ευρώπη - Τώρα Ευρωπαϊκή Ένωση

του Αντώνη Παπαντωνίου*

Είναι αλήθεια ότι στη ζωή μας κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες ένας μύθος που μας έχει διαπεράσει και έχει ριζώσει μέσα μας και που λέγεται ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!

Μάλιστα μας είπανε ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση επινοήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι πριν.

Μας είπανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε για να ξεπεράσει τον Εθνικισμό και για να γίνει η ασπίδα απέναντι στους Πολέμους.

Ακόμα μας είπαν ότι ο Ναζισμός ήταν μια μοιραία εμπειρία για την Ευρώπη και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι αντίθετη στο Ναζισμό.

Ας δούμε λοιπόν εάν αυτά τα οποία μας είπανε είναι αληθή η απλά είναι μια εξαπάτηση οργανωμένη με αριστοτεχνικό τρόπο και στηριγμένη στην εξαγορά, από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό.....
Σύστημα, Πολιτικών, Δημοσιογράφων και όλου εκείνου του συστήματος που είναι αναγκαίο για την επιτυχία τού σκοπού τους.

Αν λοιπόν και το ξεκίνημα είναι ακόμα πιο παλιό, ας ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από το 1936 με μια ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ στο Reichstag, όπου, μεταξύ άλλων, είπε: "Οι Ευρωπαϊκοί Λαοί αντιπροσωπεύουν μια Οικογένεια σ αυτόν τον Κόσμο. Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο κατακερματισμένο σπίτι, όπως αυτό της Ευρώπης, μια Κοινότητα Λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά Νομικά Συστήματα και αντιλήψεις Δικαίου"!

Στις 22-6-1940 ο Γκαίρινγκ διέταξε την εκπόνηση ενός Σχεδίου για μια μεγάλης κλίμακας Οικονομική Ενοποίηση της Ευρώπης η για την "Κεντρική Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα".

Στις 9-7-1940 υπεβλήθη η μελέτη αυτή στην Καγκελαρία του Ράιχ και ανέφερε:
1. Την καθιέρωση της σταθερής ισοτιμίας των συναλλαγματικών ισοτιμιών ανάμεσα στα νομίσματα των διαφόρων Κρατών και στο Γερμανικό μάρκο τού Ράιχ.
2. Την κατάργηση των Τελωνειακών φραγμών στην Ευρώπη και την καθιέρωση μιάς αδασμολόγητης περιοχής αγοράς.
3. Την ενασχόληση με εμπορικές διαπραγματεύσεις με άλλες Χώρες.
4. Την προστασία της Γεωργίας.

Αμέσως μετά συνετάγη από τον Οικονομολόγο Carl Clodius και τον Πρεσβευτή Ritter Σχέδιο για μια "Μελλοντική Ηπειρωτική Οικονομία", για την οποία προτάθηκαν ως πιθανότητες η "Τελωνειακή Ένωση η η Τελωνειακή και Νομισματική Ένωση, η η Οικονομική Ένωση"!

Σε έργα που γράφηκαν από τούς Ναζί υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα μελλοντικά Κράτη- Μέλη της "Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας" έπρεπε να διασφαλίζουν ότι το έδαφός τους δεν έχει δεσμευτεί με πράξεις ασυμβίβαστες με την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το 1943 σε ένα σημείωμα σχετικά με την ίδρυση μιας "Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας", ο Cecile von Renthe-Fink, Διπλωμάτης του Χίτλερ πρότεινε την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία θα είχε ένα Ενιαίο Νόμισμα, Κεντρική Τράπεζα στο Βερολίνο, μια Περιφερειακή Αρχή, μια Εργασιακή Πολιτική και τα Μέλη της δεν θα δεσμεύονταν με Οικονομικές και Εμπορικές συμφωνίες. Υποστήριξε ότι τα Ευρωπαϊκά Έθνη θα έχουν μια κοινή ανάπτυξη καθώς επίσης ότι η Γερμανία ήθελε να ενώσει την Ευρώπη σε μια Ομοσπονδία!

Μετά από αυτά που αναφέραμε πιο πάνω και που είναι απλά μια μικρή και μόνον περίληψη των όσων συνέβαιναν, σε επίπεδο βέβαια σχεδιασμού τότε από το Ράιχ, θα πρέπει να έχουμε την τόλμη, αφού τα συγκρίνουμε με το τι συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες σε βάρος όλων των Λαών της Ευρώπης και πρώτα απ όλα του δικού μας, που είναι στην αιχμή του δόρατος, να πάρουμε τις αποφάσεις μας και που είναι η εξής μία:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και δημιουργία μιας ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που θα εμπνέεται από την παρακαταθήκη του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ με ένα Νέο Σύνταγμα που θα εμπνέεται από τη δική του σκέψη!!

*Ο Παπαντωνίου Αντώνης είναι Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)- Νομικός, μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Τότε ενωμένη Ευρώπη - Τώρα Ευρωπαϊκή Ένωση Τότε ενωμένη Ευρώπη - Τώρα Ευρωπαϊκή Ένωση Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2015 Rating: 5

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Μπορείτε να μας δώσετε και σχετική βιβλιογραφία; Αν θέλω να το συζητήσω με τους φίλους μου θα πρέπει να στηρίξω σε πηγές αυτά που λέω. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζουμε την βιβλιογραφία που χρησιμοποίησε ο αρθρογράφος. Όμως υπάρχει πληθώρα δημοσιευμένων στοιχείων, αρθρογραφίας, αλλά και βιβλίων που αναφέρονται στα θέματα. Το πιο πρόσφατο στα ελληνικά είναι το βιβλίο του Ανδρέα Ζαφείρη "Ναζισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση - Το διαρκές σχέδιο της Γερμανίας" εκδόσεις Προμαχώνας.

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν βρήκα βιβλιοπωλείο με τον τίτλο αυτό, ούτε στοιχεία των εκδόσεων αυτών. Κοίταξα λίγο στο ξένο διαδίκτυο και βρήκα ένα σχόλιο σε ένα σχετικό άρθρο που νομίζω θα το βρίσκατε ενδιαφέρον κι εσείς.

    Το άρθρο:
    http://www.express.co.uk/news/world/470967/The-EU-was-HITLER-S-idea-and-it-proves-Germany-WON-the-Second-World-War-claims-new-book

    Το σχόλιο από τον αναγνώστη CrocodileGunnD:

    "The EU was HITLER'S idea........"
    No it wasn't:-
    "There must be a superior power which dominates all the other powers, with enough authority to force them to live in harmony with one another - and France is best placed for that purpose."

    "We must have a European legal system, a European appeal court, a common currency, the same weights and measures and the same laws".

    "I must make all the peoples of Europe one people...."
    Napoleon.

    Ref:- 1812, Napoleon's fatal march on Moscow - Adam Zamoyski,
    ( ISBN 0-00-712374-4, Page 9)


    Το βιβλίο θα το έχω στα χέρια μου σε λίγες μέρες από μια τοπική βιβλιοθήκη για να διαπιστώσω αν πράγματι ευσταθεί το σχόλιο του αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι πολύ παλιά και η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια γίνεται από τον Καρλομάγνο το 800 μχ. Το 860 για πρώτη φορά δημιουργείται η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους υπό τον Όθωνα τον Α'. Είναι το 1ο Ράιχ που καταλύεται το 1806 από το Ναπολέοντα Βοναπάρτη στο Αούστερλιτς. Η προσπάθεια του Ναπολέοντα είχε κι αυτή τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό τη γαλλική ηγεμονία αυτή τη φορά (πρώτη και τελευταία, αφού οι υπόλοιπες είχαν πάντα γερμανική σφραγίδα), αλλά αποτυγχάνει με την ήττα στο Βατερλό.

      Στη συνέχεια έχουμε την Ιερά Συμμαχία (που θεωρείται και ο προπομπός της ΕΕ σήμερα) και μετά την κατάλυσή της πάλι τις γερμανικές προσπάθειες που κατέληξαν στο 2ο Ράιχ υπό τον Μπίσμαρκ το 1870, που καταλύθηκε με τη σειρά του με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Οι ιδέες όμως της ενωμένης Ευρώπης κυριαρχούσαν στους κύκλους των ελίτ (Mitteleuropa και μετέπειτα Πανευρώπη) και ο Χίτλερ με τη δημιουργία του 3ου Ράιχ έβαλε μπροστά το σχέδιο για μια Ευρωπαϊκή Ένωση με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως τα σημερινά.

      Η ιδέα που είχε κυριαρχήσει και την ασπάστηκαν οι ναζί, ήταν ότι η Ευρώπη συμπιεζόμενη μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου από τη μια και από τη νεαρή τότε σοβιετική Ρωσία από την άλλη, μόνο ενωμένη υπό την γερμανική ηγεμονία θα μπορούσε να σταθεί και να αντιπαρατεθεί με τις αντίπαλες αυτές δυνάμεις. Εξ ου και ο εθνικοσοσιαλισμός θεωρεί ως απόλυτους εχθρούς εξ ίσου τον καπιταλισμό - ιμπεριαλισμό που εξέφραζαν τότε οι ΗΠΑ και η αποικιοκρατική Βρετανία, και τον σοσιαλισμό που εξέφραζε η Σοβιετική Ένωση.

      Πάνω σε αυτούς τους σχεδιασμούς των ναζί στήθηκε η σημερινή ΕΕ και μάλιστα με τη συμμετοχή προσώπων που είχαν στενούς δεσμούς με το χιτλερικό καθεστώς και βρέθηκαν ξαφνικά να οργανώνουν την Κοινότητα Άνθρακα & Χάλυβα, την μετέπειτα Κοινή Αγορά και την ΕΟΚ. Φυσικά ήταν οι Αμερικανοί που αυτή τη φορά είδαν με καλό μάτι να εδραιώνεται η ηγεμονία τους στην Ευρώπη μέσω της ενοποίησής της και βρήκαν έτοιμες τις ιδέες, τα σχέδια και τους κατάλληλους ανθρώπους και το έκαναν πράξη κατ’ αρχή μέσω του περίφημου σχεδίου Μάρσαλ. Μια ηγεμονία των ΗΠΑ που σήμερα απειλείται από την συγκέντρωση ισχύος ξανά της Γερμανίας και τη δημιουργία ενός 4ου Ράιχ και γι’ αυτό παρατηρούμε αυτή την υπόγεια διελκυστίνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη με θύμα ακόμα και την πατρίδα μας.

      Σύμφωνα με τα παραπάνω η ιδέα δεν ήταν ούτε του Χίτλερ, ούτε του Ναπολέοντα, αλλά αποτελούσε από αιώνες προσπάθεια των ηγεμόνων να κυριαρχήσουν, επιβάλλοντας πολλές φορές με σίδερο και αίμα (κατά Μπίσμαρκ) την απολυταρχία απέναντι στους λαούς, που σταδιακά ολοένα και πιο έντονα διεκδικούσαν ελευθερία και αυτοδιάθεση. Αλλά οι ναζί της έδωσαν για πρώτη φορά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μορφή και περιεχόμενο και προσπάθησαν να την επιβάλλουν με τα όπλα. Σήμερα αποδεικνύεται ότι τα οικονομικά μέσα είναι απείρως πιο αποτελεσματικά.

      Σύντομα θα υπάρξει εκτεταμένο άρθρο για την ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης στο περιοδικό «Ανταίος».

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο που αφιέρωσες να με ενημερώσεις.

      Με την ευκαιρία, όσον αφορά τον Καρλομάγνο, πριν μερικούς μήνες είχα διαβάσει γι'αυτόν στη Βικιπαίδεια, αλλά διαπίστωσα απόσταση μεταξύ του χρόνου βασιλείας του (θάν. 814) και της εποχής που κατ'αυτούς αρχίζει το 1ο Ράιχ (Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία 962). Γιατί αυτή η διαφορά;

      Ξέρω, ίσως η Βικιπαίδεια να μην είναι η καλύτερη πηγή, αλλά τουλάχιστον η σύγκριση είναι πιο εύκολη για μένα. Επίσης, είμαι μηχανικός και δεν τα πηγαίνω καλά με τα ιστορικά βιβλία. Προτιμώ να ταλαιπωρώ άλλους που είναι γνώστες...

      Με το καλό να βγει και ο Ανταίος.

      Διαγραφή

Από το Blogger.