Άνοιξη τον Γενάρη

Ανοιξη τον Γενάρη
του Στάθη
Αυτό ήταν! Πάμε σε εκλογές.
Καιρός η πατρίδα να αλλάξει σελίδα. Κεφάλαιο. Και, ει δυνατόν, βιβλίο. Πέντε χρόνια καταισχύνης. Ως επίλογος τριάντα ετών διαπλοκής, λεηλασίας, διαφθοράς και υποτέλειας. Αυτοί που μας έφεραν έως την κρίση, αυτοί (οι ίδιοι) που τη διαχειρίστηκαν ως τώρα, ετοιμάζονται να δώσουν την τελευταία τους μάχη.
Απλώνονται στο πεδίο και παρατάσσουν τις δυνάμεις τους. Το πεδίο είναι γνωστό. Ενας Κρανίου Τόπος, ένα γονατισμένο προτεκτοράτο, ένα κράτος παρακράτος της....
Διαπλοκής, με ένα Σύνταγμα κουρέλι, μια πατρίδα χωρίς Ασυλία, ντροπιασμένη. Στον πάτο της παρακμής. Αυτοί που μας έφεραν έως εδώ,
γραικύλοιραγιάδες και γενίτσαροι, παρατάσσονται κάτω απ’ τα λάβαρά τους, της φτώχειας, της ανεργίας, των αυτοκτονιών και του γενικού ξεπουλήματος, με αρχιστράτηγους τον Φόβο και τον Διχασμό.
Οι Μήδοι μετράνε το ασκέρι τους και το παρατάσσουν, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, ΠΑΣΟΚ Γιωργάκη, κάτι απολειφάδια της ΔΗΜΑΡ και τις εφεδρείες του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής. Βγαίνουν μπροστά οι γαζήδες τους και σκούζουν για να μας τρομάξουν. Και μόνον να καθαρίσει ο τόπος απ’ αυτούς τους μιαρούς, κέρδος θα ’ναι. Γεωργιάδης και ΒούλτεψηΒενιζέλος και Πλεύρης,Βορίδης και Σαμαράς, όλη αυτή η ορδή των αρχιερέων του Παραλόγου και τουΑμοραλισμού, όλοι αυτοί οι σμπίροι της γερμανικής κατοχής, άχθος άγουρης, και θα χαθούν.
Διότι όταν ξεβρωμίσει ο τόπος απ’ την πολιτική τους, θα ξεβρωμίσει κι απ’ τους ίδιους. ΝτινόπουλοςΡήγας, Γιακουμάτος, ουδέποτε άλλοτε το επίπεδο της πολιτικής ζωής είχε ξεπέσει τόσο χαμηλά. Στη θεωρία των δύο άκρων, στονΠαπασταύρου και τον Μπαλτάκο, στα άδεια ΑΤΜ, στις ντιρεκτίβες της Τρόικας και στα e-mail διατάγματαΧαρδούβελης! - ω του πτωχοπροδρομισμού!
Αλλά ακόμα και την τελευταία στιγμή, αναγγέλλοντας ο κ. Πρωθυπουργός τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον εαυτόν του: εξίσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, ότι με την ψήφο τους έριξαν την κυβέρνηση! Αδιόρθωτος. Και επικίνδυνος. Και ποιος τα λέει αυτά; O κ. Σαμαράς! Ο άνθρωπος που χαρακτήρισε τις εκλογές εθνικόκίνδυνο! Την ίδια εξίσωση (ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής) μετήλθε και οανθρωποφάγος κ. Βενιζέλος.
Τα ανδρείκελα και οι γκαουλάιτερ πρέπει να σαρωθούν. Οι τραμπούκοι της Διαπλοκής και της Υποτέλειας πρέπει να συντριβούν. Η σύγκρουση θα είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Η προπαγάνδα την ονομάζει πόλωση, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για βαθειά ταξική σύγκρουση. Η άρχουσα αστική τάξη έφερε την Ελλάδα στα έσχατα. Οι επόμενες κυβερνήσεις, αν εκφράσουν τους πόθους αλλά και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, θα κληθούν να επαναχαράξουν εθνική στρατηγική για την Ελλάδα.
Μας διέσυραν, μας έβρισαν, μας ταπείνωσαν, μας σκλάβωσαν. Μας είπαν διεφθαρμένους και τεμπέληδες. Λαϊκιστές. Που τα φάγαμε μαζί τους. Χτυπάνε τώρα αλλόφρονα τα παπαγαλάκια τις φτερούγες τους και (βλέποντας το τέλος τους) κακαρίζουν με ό,τι τους απέμεινε, τις μαύρες οιμωγές της κινδυνολογίας! Γαβγίζουν τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης - ως τις εκλογές θα τα δούμε και θα τα ακούσουμε όλα! Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, Σειρήνες και Αρπυιες θα βαράνε στον ίδιο χαβά: τώρα που θα βγαίναμε απ’ την κρίση, τώρα που οι θυσίες μας θα έπιαναν τόπο και η εθνική σύνταξη τα 360 ευρώ, τώρα που θα βγαίναμε απ’ το Μνημόνιο και θα μας έμεναν οι εφαρμοστικοί του νόμοι για τα επόμενα 100 χρόνια, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ... παραβίασε το Σύνταγμα και έριξε την κυβέρνηση.
Μπράβο του! Διότι αν συνεχίζαμε με αυτήν την κυβέρνηση, στο τέλος η χώρα θα παραδεχόταν την ήττα της. Finis Graecia. Αυτό όμως ουδέποτε έως τώρα έχει συμβεί, δεν θα συμβεί ούτε τώρα.
Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Οι αστοί, όταν ο λαός είναι ante portas, ενώνονται. Αντιθέτως, οι λαϊκές δυνάμεις και η Αριστερά διατηρούν τις αντιθέσεις τους, εν πολλοίς διαμορφωμένες σε διαφορετικές και προγενέστερες συγκυρίες. Θα είναι ένα στοίχημα υπέρ ή κατά του λαού αν οι διαφορές αυτές θα αμβλυνθούν εν όψει υπέρτερων αναγκών. Και υπέρτερη ανάγκη σήμερα είναι η σωτηρία τηςπατρίδας και του λαού.
Απέναντι στον φόβο η ελπίδα, απέναντι στην υποτέλεια η απελευθέρωση, απέναντι στα ανδρείκελα των ξένων, ο λαός ο ίδιος! Κινδυνολογία εκείνοι, νηφαλιότητα, σωφροσύνη και σχεδιασμό εμείς. Μετά τη συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα της κυβέρνησης, ανοίγει ο δρόμος για μια νέα, αρμονική με τη βούληση του λαού, εκπροσώπηση των πολιτών στο Κοινοβούλιο.
Απέναντι στις δυνάμεις των Μήδων βρίσκονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Οικολόγων κι όλων των λαϊκών δυνάμεων και σχημάτων, μικρότερων ή μεγαλύτερων, που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται σε ταξική και πατριωτική βάση σ’ αυτόν τον νεοταξίτικο Αρμαγεδδώνα.
Vox Populi - φωνή λαού! Οι εκλογές αυτές είναι όντως ιστορικές. Η μεταπολίτευση πεθαίνει μέσα στην παθολογία της. Αν ο λαός πιστέψει στις δυνάμεις του, θα πάψει, έστω δύσκολα και βασανιστικά, η Ελλάδα να είναι Κρανίου Τόπος και ο ίδιος θα ξαναρχίσει να χτίζει ό, τι του γκρέμισαν - κατ’ αρχήν. Διότι αν ο λαός βγει στο προσκήνιο, θα έχει πολλούς λόγους για να παραμείνει εκεί. Τους ίδιους λόγους θα έχει και η Αριστερά. Διότι η Αριστερά αποξενωμένη απ’ τον λαό ηττάται - όπως ήδη έχει ιστορικώς αποδειχθεί.
Στον αγύριστο όσοι μας έφεραν έως εδώ. Για σκιάχτρα πρόκειται, για γόνους και ουτιδανούς. Για σοβαροφανείς λακέδες -έβλαψαν πολύ την πατρίδα, ζημίωσαν θανάσιμα τον λαό, ενώ πλούτιζαν οι ίδιοι και τα αφεντικά τους- στοναγύριστο οι εθνικιστές ραγιάδες και οι εθνοκάπηλοι γραικύλοι, οι γενίτσαροι των Δυνατών, ξένων και ντόπιων, στον αγύριστο τα ανθρωπάκια-ανθρωποφάγοι και μαζί τους τα κνώδαλα της προπαγάνδας τους.
Και εδώκαι μεριές-μεριές στην Ευρώπη ένας άλλος άνεμος αρχίζει να πνέει. Γιατί; Διότι δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος για να ζει σκλάβος - έχει πλέον συσσωρεύσει την ικανή και αναγκαία μνήμη. Συνεπώς η Βαστίλη πάντα θα πέφτει, όσες φορές και να υψώνεται, πάντα θα πέφτει...
από το "enikos.gr"

Άνοιξη τον Γενάρη Άνοιξη τον Γενάρη Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014 Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.