Η Ρένα Δούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Έλληνες

του Pitsirikos

Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2015 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, φούντωσε η κριτική για την κυρία Ρένα Δούρου. Ο λόγος είναι ότι ο προϋπολογισμός είναι κατά 90% ο προγραμματισμός της προηγούμενης διοίκησης, αν και η Ρένα Δούρου, προεκλογικά πάντα, υποσχόταν στους πολίτες σύγκρουση με τα «μεγάλα συμφέροντα».

Η κυρία Δούρου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής επικαλούνται το λιγοστό χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για να διαμορφώσουν τον προϋπολογισμό, οπότε έφεραν, ουσιαστικά, τον προηγούμενο προϋπολογισμό που περιέχει την χρηματοδότηση των γηπέδων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ·δηλαδή, την χρηματοδότηση του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αυτά λένε δημόσια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ιδιωτικές συζητήσεις τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως η Ρένα Δούρου δεν ...
πρόκειται να κάνει καμία σύγκρουση με τα «μεγάλα συμφέροντα» και πως δεν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες, μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η πολιτική συγκυρία δεν ευνοεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Ρένα Δούρου, αφενός γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε συγκρούσεις και γιατί αφετέρου θα έδινε την δυνατότητα στα καθεστωτικά ΜΜΕ να επιτεθούν στη Ρένα Δούρου, να πουν πως έτσι θα κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να φοβίσουν τους πολίτες, αποτρέποντάς τους από το να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Δηλαδή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε «περιμένετε να δείτε την Ρένα Δούρου όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ» και ελπίζουν να γίνουν εκλογές την άνοιξη του 2015 -με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας-, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα δούμε την Ρένα Δούρου το καλοκαίρι του 2016.

Ακολουθώντας τη λογική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω πως μπορώ να μαντέψω τι θα πουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πουν «είμαστε η μόνη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μας ευνοεί η συγκυρία. Περιμένετε να υπάρξουν πέντε έξι ακόμα αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, και τότε θα σας δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Βέβαια, δεν μπορώ να κατηγορήσω μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή τη λογική.

Σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει και οι πολίτες της ψήφισαν και διατηρούν στην εξουσία -πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία- τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν την χώρα, είναι ολοφάνερο πως οι πολίτες αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα από τα κόμματα.

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, στην Ισπανία -σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην El Pais- το Podemos θα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στην Ισπανία.

Το Podemos -που βρίσκεται ήδη στην Ευρωβουλή αν και ιδρύθηκε φέτος, το 2014- είναι ένα κόμμα που βγήκε από τις πλατείες της Ισπανίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε από τις πλατείες.

Οι δικές μας πλατείες δεν έβγαλαν κόμμα.

Οι δικές μας πλατείες έβγαλαν την Χρυσή Αυγή.

Περαστικά μας.


(Στην Δ., που μιλήσαμε στο τηλέφωνο και με ενέπνευσε.)

Σχόλιο "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ": Δεν είναι αλήθεια ότι οι πλατείες έβγαλαν τη Χ.Α., όσο κι αν οι φασίστες δεν κώλωσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και παρέσυραν καμπόσους.

Το μόνο πραγματικό δημιούργημα των πλατειών είναι το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), που συγκροτήθηκε ως πανελλήνια πολιτική οργάνωση στις 16 του Ιούλη του 2011, αμέσως μετά τη καταστολή του κινήματος των πλατειών.  Πεντακόσιοι περίπου άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, εκκινώντας ο καθένας από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, πολιτικές καταβολές και προηγούμενες κομματικές εντάξεις, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις πλατείες, συγκεντρώθηκαν εκείνο το Σάββατο στην Αργυρούπολη και έδωσαν "όρκο" τιμής για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την απελευθέρωση της χώρας.

Σε ένα περιβάλλον, που το σκιάζει κυριολεκτικά η φοβέρα, το Ε.ΠΑ.Μ. βρίσκεται παντού κοντά στον κόσμο που υποφέρει. Μαζί με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις έχουμε επανασυνδέσει το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, έχουμε σταματήσει πλειστηριασμούς και πρωτοστατούμε, μαζί με άλλους στη λογική της ενότητας στη βάση και τη δράση, στο αντίστοιχο κίνημα που απλώνεται σε όλα τα ειρηνοδικεία. Το ίδιο πρωτοστατήσαμε στο κίνημα για άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και τώρα του ΕΝΦΙΑ. Η Νομική μας ομάδα (ΕΝΑ) βοηθάει κάθε πολίτη που έχει ανάγκη από νομική προστασία αφιλοκερδώς. Ταυτόχρονα η Ιατρική Αλληλεγγύη του Μετώπου έχει δώσει ουσιαστική βοήθεια σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Το ΕΠΑΜ έχει, τώρα, πάνω από 2.000 μέλη και πολύ περισσότερους καταγεγραμμένους φίλους, οργανώνεται οριζόντια χωρίς κεντρικά καθοδηγητικά όργανα, παρά μόνο ένα Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο, με εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις ευθύνης σε κάθε ετήσιο Συνέδριο. Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει τρία (3) δημοκρατικά Συνέδρια. Τα μέλη μας κατανέμονται σε περισσότερες από 100 τοπικές οργανώσεις από τη Ρόδο και την Κρήτη, μέχρι την Κέρκυρα και τον ‘Έβρο. Ενώ, αντίστοιχες οργανώσεις του ΕΠΑΜ υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ, τη Μόσχα και το Τόκιο. Ενώ βρισκόμαστε σε επαφή με αντίστοιχα κινήματα σε όλη την Ευρώπη και αλλού. Στη περσινή Διεθνή Συνάντηση της Αθήνας που διοργανώσαμε συμμετείχαν πάνα από 30 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη και εργαζόμαστε για πανευρωπαϊκό συντονισμό όλων των κινημάτων που αντιτάσσονται στον εκφασισμό της Ευρώπης και την κατάργηση της κυριαρχίας των εθνών-κρατών.

Προτείνουμε  μέσα από Γενική Πολιτική Απεργία, αλλά και μέσα από κάθε άλλο πρόσφορο μέσο και τρόπο, χωρίς να αποκλείουμε τις εκλογές, την ανατροπή του καθεστώτος ξένης κατοχής που μας επιβλήθηκε με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο το ευρώ.
-Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων εσχάτης προδοσίας που αποτελεί η παράδοση της χώρας στους ξένους δανειστές.
-Την άρνηση αναγνώρισης του χρέους και την άμεση παύση αποπληρωμής του, αφού αυτό αναγνωρίζεται ως παράνομο και καταχρηστικό με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
-Τη ρήξη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. και απεμπλοκή της χώρας μας από αυτήν με πρώτο βήμα την έξοδο από την ευρωζώνη και την καθιέρωση Εθνικού Κρατικού Νομίσματος, για να γίνει δυνατή η αυτοχρηματοδότηση της οικονομίας μας και η υλοποίηση ενός προγράμματος ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Επειδή το νόμισμα είναι πάνω από όλα εργαλείο ελέγχου. Όποιος το κατέχει κάνει κουμάντο και ασκεί πλήρη δικαιώματα ιδιοκτησίας, νομής και κατοχής. Και το ευρώ δεν το κατέχουμε και έτσι γίναμε υποχείρια των δανειστών.
-Την εθνικοποίηση των Τραπεζών, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος και την πτώχευσή τους, με εκκαθάριση τους σε λειτουργία, προκειμένου να προστατευτούν οι καταθέσεις των πολιτών.
-Τη διακοπή της συνέχειας του Κράτους με την Σύγκλιση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και την επανασύσταση της νέας Ελεύθερης και Δημοκρατικής Πολιτείας των Ελλήνων με νέο Θεμελιώδη Νόμο (Σύνταγμα) και την ανατροπή συνολικά του θεσμικού πλαισίου που δομεί μέχρι σήμερα το φαύλο από κάθε άποψη καθεστώς.
-Οι πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι επίσης κεφαλαιώδους σημασίας.
-Ενώ, ήδη από τον Μάρτιο του 2014, με ρηματική μας διακοίνωση προς όλες της πρεσβείες των χωρών της Ε.Ε. και της Ρωσίας κάναμε γνωστό, εκτός των άλλων, ότι προτιθέμεθα, με την αποκατάσταση της ομαλότητας στην χώρα, να διεκδικήσουμε από την Ε.Ε. και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της και τα φυσικά πρόσωπα αποζημιώσεις για όλα τα δεινά που υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται ο ελληνικός λαός από την επιβολή της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών.

Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει παρουσιάσει, ήδη από τις 22 Γενάρη του 2014  ένα ολοκληρωμένο και μελετημένο βήμα το βήμα πρόγραμμα εναλλακτικής πορείας για τη χώρα, την απελευθέρωσή της και την ευημερία του λαού μας.
Ένα Σχέδιο και ένα πρόγραμμα που εμβαθύνει ολοένα και πιο πολύ, ενσωματώνοντας κάθε καινούργιο στοιχείο που προκύπτει και που καθιστά κάθε βήμα μας ακόμα πιο ασφαλές για την ολοκληρωτική εκπλήρωση των προταγμάτων της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης και την πραγμάτωση του οράματός μας για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια δημοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα της δημιουργίας, της προκοπής και της ευημερίας για το λαό μας.

Παρά την σιωπή και την προσπάθεια για την αγνόησή μας τόσο από το καθεστώς όσο και από τα κόμματα της "Αριστεράς" που κάνουν ότι δεν μας ξέρουν, ή μας χαρακτηρίζουν πότε ακροδεξιούς, πότε ακροαριστερούς, πότε γραφικούς, ή ό,τι άλλο τους κατέβη, αφού στις μέρες μας η Εθνική Ενότητα τρομάζει και ο διχασμός βολεύει. Έτσι, είμαστε ακόμα μεταξύ πρώτου και δεύτερου σταδίου κατά Γκάντι (πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και τέλος τους νικάς). Γι αυτό εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωρίο και πόλη την πόλη έχοντας ριζώσει πια μέσα στο κοινωνικό σώμα.

Παρά τα πενιχρά μέσα, την πολεμική, την παντελή έλλειψη πόρων, συμμετείχαμε, με στόχο πάντα τη νέα Εθνική Λαϊκή Ενότητα, στις ευρωεκλογές παίρνοντας περίπου το 0,90 του εκλογικού σώματος (50.000 ψήφοι), αφήνοντας πίσω άλλες πολύ πιο προβεβλημένες από τα μέσα πολιτικές οντότητες, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπεριλαμβανομένης. Μπορεί το ποσοστό αυτό να φαντάζει περίπου αμελητέο και ο λαός να δείχνει αμέτοχος και άβουλος, αλλά νικητής θα βγει αυτός που θα σταθεί όρθιος μέχρι το τέλος αυτού του πολέμου!

Στόχος μας τώρα είναι η δημιουργία του τρίτου πόλου. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, σε κάθε συλλογικότητα και πολιτική οργάνωση που διατηρούν ακόμα ψήγματα αξιοπρέπειας και επιθυμούν πραγματικά μια δημοκρατική διέξοδο για τη χώρα να προχωρήσουμε, χωρίς προαπαιτούμενα, σε μια πλατιά συμμαχία διεμβολισμού του νέου διπολικού συστήματος που τείνει να δημιουργηθεί και δεν σηματοδοτεί τίποτα το καλό για τη χώρα και τον λαό, αντίθετα θα εμπεδώσει το καθεστώς καθιστώντας το για μια ακόμα φορά "αήττητο". Εκτός κι αν όλοι μαζί κάνουμε τη διαφορά!


Η Ρένα Δούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Έλληνες Η Ρένα Δούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Έλληνες Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2014 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Όταν υπάρχει μονο ένας πόλος (οι μνημονιακοι πασοκονουδου & συριζα), το ΕΠαΜ πρεπει να διεκδικήσει να είναι ο δεύτερος και όχι ο τρίτος πόλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.