Αξίζει τον κόπο;

του mitsos175

Θέλω πάρα πολύ να πέσει ο σαμαράς. Πρόκειται για εντελώς ανίκανο, που ακριβώς επειδή γνωρίζει την ανικανότητα και την ενοχή του, γίνεται αδίστακτος δικτάτορας προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία. Όσο πιο σύντομα ξεκουμπιστεί λοιπόν τόσο το καλύτερο. Είναι όχι μόνο διεφθαρμένος αλλά πηγή διαφθοράς.

Δεν είναι ο μόνος όμως. Υπάρχουν, δυστυχώς για μας, πολλοί άλλοι σαν αυτόν. Φαύλοι, δοσίλογοι, ψεύτες, ξεδιάντροποι, φιλοτομαριστές. Το παίζουν "μάγκες" στον κόσμο πίσω από τις ασπίδες των μπάτσων, ενώ στην πραγματικότητα γλείφουν τα οπίσθια του κάθε...
τοκογλύφου, του κάθε πλουτοκράτη. Λεν και ξελέν, αλλάζουν θέση τόσο γρήγορα που καταρρίπτουν τη θεωρία της σχετικότητας.

Θα κάνω μια απλή ερώτηση: Εμπιστεύεστε κάποιον από αυτούς; "Όχι" είναι η φυσική απάντηση, που θα πάρω από τους περισσότερους, ιδιαίτερα εκείνους που ένιωσαν στο πετσί τους την καταστροφή, που προκάλεσαν τα όσα ψήφισαν.
Τότε γιατί; Αξίζει τον κόπο; Τι εννοώ: Βλέπω, ότι ορισμένοι από αυτούς, οι πιο έξυπνοι, ψάχνουν σωσίβιο σωτηρίας σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Ονόματα δε θα πω, τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια άλλωστε, αλλά υπάρχουν αρκετοί που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον Τιτανικό της κυβέρνησης, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, για να μην πάνε στον πάτο του κελιού μαζί με τον Άκη, τον Βαγγέλη, τον Αντώνη, και άλλα ηχηρά ονόματα της συμμορίας. Είδαν το φως το αληθινό, έλαβαν πνεύμα επουράνιο, βρήκαν την αληθινή πίστη κάπως... καθυστερημένα.

Όταν η ΝΔ καταρρέει εκλογικά, όταν το ΠΑΣΟΚ απλά δεν υπάρχει εκτός βουλής, όταν τα πάντα διαλύονται κι ο κόσμος κάνει θηλιά στο σχοινί που θα τους κρεμάσει. Τώρα! όχι πιο πριν.
Αφού ψήφισαν όσα ψήφισαν, αφού κατέστρεψαν και λεηλάτησαν ολόκληρες γενιές εργαζομένων.

Μετά την οικονομική γενοκτονία λοιπόν έρχονται μερικοί και μας λένε: "Περασμένα - ξεχασμένα. Ένα λαθάκι έκανα μωρέ, μην το κάνουμε θέμα. Σιγά τώρα, απλά σε έγδαρα μαζί με τους άλλους, σε χλεύασα, σε βασάνισα, σου πήρα ότι είχες και δεν είχες, σε χρέωσα κι από πάνω, αλλά... μετάνιωσα. Έλα να γίνουμε φίλοι, να με ξαναψηφίσεις, να κάνω τα ίδια". Δε σφάξανε. Ή μάλλον δεν θα αφήσω, να με σφάξεις ξανά. Κι αν μετάνιωσες, όπως λες, ζήτα κατ' αρχήν συγνώμη, τράβα σπίτι σου και περίμενε την δίκαιη τιμωρία. Το αν μετάνιωσες πραγματικά, θα φανεί από τις πράξεις σου στο μέλλον και θα το λάβουμε υπόψη.

Εντάξει, ισχύει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ" όταν όμως είναι αληθινό. Μη θες όμως οφίτσια, γιατί όσο τα είχες, φέρθηκες ανόητα, αν πράγματι δεν την ήθελες αυτή την κατάληξη. Είναι δε πολύ επιεικές αυτό που λέω και το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος. Κανένα απολύτως αξίωμα και καμία συμφωνία, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξαναγίνουν τα ίδια" λάθη" από τους ίδιους βουλευτές.

Την τακτική της αντιπολίτευσης στο θέμα του Προέδρου τη θεωρώ λάθος. Δεν μπορεί να ξεπλυθεί η βρωμιά ρίχνοντας τη στο ποτήρι με το καθαρό νερό, βρωμίζει το νερό και δεν πρέπει να υποκύψουν σε εκβιασμούς του τύπου: "Βάλε με ξανά σε θέση, αλλιώς ψηφίζω Πρόεδρο". Ε λοιπόν τράβα ψήφισε και μετά πήγαινε στο διάολο, αφού ο κόσμος θα σας ανασκολοπίσει μαζί με τον πρόεδρο σας στο Σύνταγμα.

Όποιος μετάνιωσε πραγματικά δεν ζητά τίποτα άλλο παρά να το συγχωρέσουν και προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του. Κι από "παχιά λόγια" χορτάσαμε. Τα λέω, γιατί άκουσα από μερικούς την απίθανη άποψη "Τους καλοπιάνουμε για να μην ψηφίσουν πρόεδρο"!
Δεν αξίζει τον κόπο, είναι ανάξιοι εμπιστοσύνης, άσε που αγανακτούν κι οι πέτρες... Αν θέλουμε να πέσουν, να πάμε μαζικά να τους ρίξουμε. Αν περιμένουμε να φύγουν έτσι, καήκαμε!
Γιατί πως στον κόρακα θα μας σώσουν αυτοί οι ανθρωποδιώκτες που μας χαντάκωσαν; Τη ζωή μας πρέπει να την αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, όχι αυτοί που μας την έκλεψαν. Κάντε τώρα Αντίσταση και μην περιμένετε από προδότες.

 ΥΓ: Θα τη βγάλουν τη γλάστρα, έχουν τη ναζιστική κοπριά για λίπασμα. Και τι θα γίνει; Θα "ξεπλύνουμε" και αυτούς; .

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Αξίζει τον κόπο; Αξίζει τον κόπο; Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.