Η «πολιτική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ» κι ο σύντροφος Μάο

του «Pitsirikos»

Φίλε Πιτσιρίκο, «φόρτωσα πάλι», αφού βέβαια ενημερώθηκα πρώτα για τα αποτελέσματα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Κουβεντιάσανε οι «αριστεροί» με τους «δεξιούς» κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των «κεντρώων» ΣΥΡΙΖΑίων και αποφάσισαν λέει με ποιους θα πρέπει να συνεργαστεί το κόμμα μετά τις εκλογές.

Όλοι συμφωνήσανε σχετικά με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους Οικολόγους και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Διαφωνία υπήρξε – κι εκφράστηκε από το «αριστερό» σύντροφο Λαφαζάνη σχετικά με την πολιτική συνεργασιών με την Κεντροαριστερά.

Η διαφωνία καταγράφηκε μεν, μειοψήφησε δε. Από όσο κατάλαβα, δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση σχετικά με την πολιτική συνεργασιών με τους νυν διοικητές της ΤτΕ και της ΕΚΤ.

Φαίνεται τελικά ότι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κουβεντιάζουν για το με ποιους θα συνεργαστούν...
– υπό την γενική αρχή «όλοι οι καλοί χωράνε»- αλλά δεν τους απασχολεί καθόλου το ερώτημα με ποιους ΔΕΝ θα συνεργαστούν. Ίσως γιατί έχουν ήδη αποφασίσει. Ποιος ξέρει;

Το παρακάτω κείμενο απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που ξέρω ότι μανιωδώς σε διαβάζουνε επειδή τους τα χώνεις και επειδή φιλοξενείς απόψεις σαν τις δικές μου που δεν του χαϊδεύουν τα … αυτιά!

Άντε λοιπόν παιδιά και με την «Ελιά», εάν φυσικά αλλάξει αρχηγό! Το «Ποτάμι» των Μπόμπολα-Ψυχάρη το έχετε σίγουρο σύμμαχο.

Πάρτε και τον κυρ-Φώτη τον Κουβέλη που έχει το «know how» για το πώς αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά την δύσκολη πραγματικότητα που μας αναγκάζει σε ευρύτερες συνεργασίες για να σωθεί η πατρίδα μας!

Κι αν σας κατηγορήσουν ότι γίνατε ΠΑΣΟΚ, να τους δείξετε τον Λαφαζάνη που είναι «αριστερός» και διαφωνεί, παραμένοντας όμως στην ίδια βάρκα.

Ποιος ξέρει, ίσως να διεκδικήσει την θέση του «ύπαρχου» στην επόμενη «αριστερή» κυβέρνηση του Τιτανικού.

Να ξέρετε όμως ότι κι αν κερδίσετε από το «κέντρο», θα το χάσετε από εκείνους που σας ψήφισαν ελπίζοντας σε κάτι διαφορετικό τον Ιούνη του 2012.

Προτείνω επίσης να βάλετε τον κ. Παππά να φτιάξει καμιά αγιογραφία των νυν διοικητών της ΤτΕ και της ΕΚΤ αφού η πολιτική των συμμαχιών που ψηφίσατε θα περιλάβει πιθανότατα κι αυτούς. Αναγνωρίζω όμως ότι μαθαίνετε πολύ γρήγορα το παιγνιδάκι της εξουσίας.

Πρέπει όμως να σας πω ότι το πρόβλημα σας δεν είναι η πολιτική των συμμαχιών που ακολουθείτε ή δεν ακολουθείτε. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει πια ούτε τα ψήγματα μιας δυνητικά συγκρουσιακής πολιτικής που είχε κάποτε.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τσακώνονται για το αν θα συμμαχήσουν με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή με το ΚΚΕ! Με την ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡ (και τα παράγωγα) της συγκυβέρνησης των μνημονίων ή με το ΚΚΕ των «νέων» εργασιακών σχέσεων στην Τυποεκδοτική, του deal για τον 902 και των διασπαστικών κινήσεων του εργατικού κινήματος από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Ας δουν λοιπόν οι Λαφαζάνηδες τα video με την Κανέλλη και τους υπόλοιπους κουκουέδες που σκυλοβρίζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την «αληταρία» που ξεσηκώθηκε το 2008, ένα και μισό χρόνο πριν από τα μνημόνια.

Και πέρα από αυτά, πάρτε το επιτέλους χαμπάρι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί για μια κυβέρνηση της «Αριστεράς» ποτέ των ποτών. Δεν γουστάρει. Ούτε τις το επιτρέπουν οι τρόποι και οι δεσμεύσεις που έχει με το σύστημα.

Ούτε της το επιτρέπουν τα επιχειρηματικά της συμφέροντα. Ο κόσμος όμως του ΚΚΕ είναι διαφορετικό πράγμα από την σεχταριστική ηγεσία αυτού του κόμματος.

Τον Ιούνιο του 2012 παρά την λυσσαλέα αντίδραση του Περισσού ψήφισε μαζικά ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας την δύναμη του ΚΚΕ στο 4,5%. Το έκανε γιατί είχε μια ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει.

Τώρα σας βλέπει να ξεφτιλίζεστε μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα. Σε λίγο καιρό προβλέπω να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να μας εξηγήσει για ποιόν λόγο ο Στουρνάρας είναι ο ιδανικός διοικητής για την ΤτΕ και η Μπακογιάννη μια σοβαρή επίτροπος που μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας στις Βρυξέλλες.

Επίσης προβλέπω να μας διαβεβαιώνει ότι η παρουσία αυτών των προσώπων δεν πρόκειται να επηρεάσει τις πολιτικές της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο δε για τον γουρούναρο τον Βενιζέλο, πολύ θα ήθελε να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο αλλά δυστυχώς τα εγκλήματα του θα έχουν παραγραφεί τότε, με ευθύνη βεβαίως-βεβαίως των κυβερνήσεων του Σαμαρά και της ΝΔ.

Επιπλέον ιστορικά, θα μας υπενθυμίσει ο κ. Τσίπρας, η Αριστερά ποτέ δεν ήταν εκδικητική με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Το ίδιο κι ο λαός. Κλπ, κλπ, κλπ.

Όμως, φίλε, πρώην ή νυν ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ, θα σου θυμίσω κάτι που έλεγε ο πάλαι ποτέ μεγάλος τιμονιέρης Μάο:

«Αν νιώσεις ποτέ ότι έχεις στα σκέλια σου τέσσερις όρχεις, να ξέρεις ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος, απλά σε πηδάνε».

Και η ώρα της κρίσεως είναι κοντά.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, δεν έχω ιδέα τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ -και τι συμβαίνει γενικότερα στην χώρα- επειδή ασχολούμαι με κάτι άλλο αυτή την εποχή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γράφω συχνά τις τελευταίες ημέρες· θα επανέλθω, όμως, σύντομα. Παρατηρώ πως τα κείμενα που μου στέλνεις έχουν μεγάλη απήχηση. Σε ευχαριστώ πολύ που κρατάς «ζωντανό» το μπλογκ μου το τελευταίο διάστημα. Να είσαι καλά.)


Η «πολιτική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ» κι ο σύντροφος Μάο Η «πολιτική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ» κι ο σύντροφος Μάο Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.