Έκαναν την ξετσιπωσιά σημαία!

του Κώστα Γιαννιώτη*

Μέσα στον προεκλογικό θόρυβο και τον κουρνιαχτό που σηκώνουν τα Μεγαλοκάναλα και τα θαλασσοκάναλα, ξεπροβάλλουν κάθε λογής ‘’λουλούδια’’ που, παρά το γεγονός ότι είναι πλαστικά, βγαλμένα μέσα από τα μαγειρεία της βιομηχανίας θεάματος ακροάματος, κάθε άλλο παρά άοσμα είναι. Βρομούν και όζουν. Η δυσωδία τους είναι αντάξια των αφεντάδων που υπηρέτησαν χρόνια, μέσα από τον γκαιμπελισμό.

Τώρα βγαίνουν και στην πιάτσα με ολάνοιχτα πανιά, για είσπραξη και εκλογική επιβράβευση των καλών τους υπηρεσιών προς το καθεστώς της κατοχής.

Είναι οι δημοσιογραφίσκοι και δημοσιολογούντες (χυδαιολογούντες θα ήταν το σωστό) επί χρόνια, μπροστά στη μούρη του λαού, κρυμμένοι πίσω από τη σιγουριά του ‘’γυαλιού’’. Δημοσιογραφίσκοι που τους ανέδειξαν σε ‘’μεγάλους’’ οι κατασκευαστές δημοσιογραφικών ινδαλμάτων, αφού πρώτα μέτρησαν το μπόι τους. Το εσωτερικό τους μπόι. Το μπόι της συνείδησης και της....
αξιοπρέπειας. Τους βρήκαν αρκετά κοντούς – έως νάνους – και τους προσέλαβαν. Τους άφησαν να πιστέψουν ότι είναι …. κάποιοι, τους πρόβαλλαν, τους προώθησαν, τους ‘’ανέδειξαν’’. Τέτοιους χρειάζονται. Άνοες, ημιμαθείς και, κυρίως ελλιποβαρείς σε συνείδηση και αξιοπρέπεια, αλλά επηρμένους και αλαζόνες. Που προσφέρουν γη και ύδωρ σε όποιον ……‘’τους τα ακουμπήσει’’ και τους τάξει ανάδειξη.

Κάτι τέτοιους αφού τους χρησιμοποίησαν δεόντως, αφού τους άφησαν να πιστεύουν ότι ….αναδείχτηκαν, ότι ανέβηκαν με την αξία τους, τους πέταξαν στο πολιτικό προσκήνιο να συμπληρώσουν το έργο τους.

Στο χοροστάσι της πολιτικής άνοιξαν το στόμα τους και μην έχοντας συναίσθηση της πραγματικότητας, ανέδειξαν την ελεεινότητά τους σε …..προτέρημά τους.
Την παραπλάνηση, τη λασπολογία, την απόκρυψη, τη σπέκουλα και τη φαιά προπαγάνδα, που χρησιμοποίησαν χρόνια σαν μέσο και τακτική για την επαγγελματική τους ανέλιξη, τα μοστράρουν τώρα για πατριωτισμό και εθνική υπευθυνότητα.

Η κ. Σπυράκη προσπάθησε να μας πείσει ότι η …..‘’εθνική της συνείδηση’’ δεν της επέτρεψε να αποκαλύψει αυτό που ήξερε, ότι δηλαδή επί μήνες, το 2012, τα αεροπλάνα πηγαινοέρχονταν, μέσω Ιταλίας, φορτωμένα με ‘’τούβλα’’ δις ΕΥΡΩ, σε μια αγωνιώδη επιχείρηση διάσωσης των κουφαριών των ελληνικών τραπεζών. (Όταν αυτά τα έλεγε το ΕΠΑΜ, μας αποκαλούσαν από ….γραφικούς μέχρι κινδυνολόγους).
Το ήξερε, η μαντάμ, αλλά δεν το αποκάλυψε, όπως η ίδια δηλώνει.

Φοβήθηκε μήπως πτωχεύσουν οι τράπεζες και …… σωθούν κάποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδων χριστιανούς, που είναι δούλοι χρεών προς τις τράπεζες.
Φοβήθηκε μη……….  σταματήσουν οι πλειστηριασμοί περιουσιών.
Φοβήθηκε μην …….. ξανασπιτωθούν οι άστεγοι.
Φοβήθηκε μη ………. σταματήσουν οι αυτοκτονίες.
Φοβήθηκε μην ……..  επιστρέψουν οι μετανάστες.
Φοβήθηκε μην αλλάξει ρότα το καράβι αυτής της χώρας και ζημιωθούν τα αφεντικά.

Γιατί για τη φράου Σπυράκη η πατρίδα και το έθνος είναι έννοιες ταυτόσημες με τις τράπεζες και η σωτηρία τους σωτηρία της πατρίδας.
Δεν της ήταν όμως αρκετό να κομπορρημονεί για την απόκρυψη.
Ήταν και προκλητική απέναντι στο τίμιο νεαρούδι που, απαντώντας της στους ισχυρισμούς της ότι θα παλέψει για τη σωτηρία της χώρας αν εκλεγεί, της τόνισε ότι λέει ψέματα, όπως πάντα.
Εξανέστη η φράου Σπυράκη και του ζήτησε να ανακαλέσει, διότι ‘’ουδέποτε στη δημοσιογραφική της καριέρα είπε ψέματα’’ !!!!!
Παρά την ‘’ιερή’’ αγανάκτησή της, απέφυγε να καλέσει τα ΜΑΤ να τιμωρήσουν τον …..αναιδή νεαρό !!!
Δεν της εξήγησε ποτέ και κανείς ότι όταν αποκρύπτεις την αλήθεια, είσαι ταυτόσημος με τον ψεύτη, πολύ δε περισσότερο όταν ασκείς το δημοσιογραφικό λειτούργημα;
Δε διάβασε ποτέ την προμετωπίδα της ΕΣΗΕΑ που ‘’βοά’’ ……… ‘’Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης’’  ; Και της δημοκρατίας, θα πρόσθετα εγώ.
Όχι ! Έχει τη δική της άποψη περί δικαιοσύνης και δημοκρατίας η κάθε Σπυράκη, όπως και τόσοι άλλοι του σιναφιού της. Αυτοί κρίνουν τι είναι χρήσιμο και τι βλαπτικό για την πατρίδα. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο λαός, ούτε έχει αξία η δική του γνώμη. Αρκεί η γνώμη της Σπυράκη, του Θεοδωράκη, του Πρετεντέρη, της Όλγας, του Μπάμπη, του Κώνστα και τόσων άλλων τροπικών πτηνών.
Είναι τα χερουβείμ και τα σεραφείμ της διαφύλαξης των ‘’ιερών’’ και των ‘’οσίων’’ αυτού του τόπου. Των τραπεζών, τις οποίες μετονόμασαν σε ….. ‘’πατρίδα’’ !! Της ανομίας, που μετονόμασαν σε …… ‘’δικαιοσύνη’’ !! Του φασισμού, που μετονόμασαν σε ……… ‘’δημοκρατία’’ !! Του διαμελισμού και αφανισμού της χώρας, που μετονόμασαν σε …… ‘’σωτηρία’’ της !!
Κάπως έτσι έφτασαν στο σημείο να ζητούν πιστοποιητικά εκλογικού ποσοστού του ΕΠΑΜ, για να επιτρέψουν στο Δημ. Καζάκη να εκφράσει άποψη και θέση.

Άκου, φίλε αναγνώστη !
Σε φτύνουν από τις οθόνες ανενδοίαστα γιατί σε θεωρούν δεδομένο και ανίσχυρο. Σου αλλοτριώνουν τη ζωή και τα όνειρα, ενώ την ίδια στιγμή σε προκαλούν και σε περιπαίζουν από τα ‘’παράθυρα’’. Σου συμπεριφέρονται όπως εσύ δε θα συμπεριφερόσουν ούτε σε ηλίθιο. Σου σερβίρουν το ψέμα και την απάτη με την ευκολία του παπατζή της Ομόνοιας.
Δείχνουν να μη σε υπολογίζουν, να μη σε φοβούνται, να μη σε λαμβάνουν υπόψη τους.
Κι όμως. Είναι βαθιά τρομαγμένοι, στη σκέψη ότι μπορεί να αντιδράσεις.
Γι` αυτό όρθωσε μπροστά τους το ανάστημά σου. Τσάκισέ τους και τρομοκράτησέ τους με το να δώσεις δύναμη σ` αυτό που φοβούνται. Στο ΕΠΑΜ. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, το γέννημα της οργής σου. Δυνάμωσέ το, ώστε να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων, έτσι που να μην μπορεί κανείς να καθίσει σε ‘’καρέκλα’’ χωρίς τη δική σου άδεια.
Γιατί όπως λέει και ο συναγωνιστής μου ο Αντώνης από την  Κρήτη ……..

………Αυτοί που δεν απλώσανε
         ξένο ψωμί να φάνε,
         αυτοί σηκώνουν την τιμή
         όσο βαριά και να `ναι !!

* Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μετώπου


Έκαναν την ξετσιπωσιά σημαία! Έκαναν την ξετσιπωσιά σημαία! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.