Νέα σπαρταριστά επεισόδια στο success story

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος / FosPhotos
της Αγγελικής Σπανού

Ούτε μισθοί και συντάξεις θα κοπούν, ούτε υπερφορολόγηση υπάρχει στη χώρα, νέο μνημόνιο δεν μας απειλεί και νέο δάνειο μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο παρά μόνο αν πρόκειται για δώρο, με επιτόκιο 2,5 και χωρίς όρους. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το πρωτογενές πλεόνασμα σύντομα θα μοιραστεί στους ασθενέστερους των συμπολιτών μας και θα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση να βρει τον ποιον δίκαιο τρόπο για τη διανομή του. Θα προηγηθούν οι ένστολοι (;) , μήπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, γιατί όχι αγρότες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αλλά να πάρουν κάτι, αν μείνει, και οι άνεργοι. 
Όποιος παρακολούθησε χθες βράδυ τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην εκπομπή "Ανατροπή" (Mega) είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τον εαυτό της και πόσο αισιόδοξη για το μέλλον, αφού...
άλλωστε και οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚΟ δεν απολύθηκαν, απλώς βγήκαν σε διαθεσιμότητα γιατί έπαιρναν 1.000 ευρώ για 4 ώρες τη μέρα, όπως εξήγησε ο κ. Στουρνάρας. Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης τον βρήκε "προκλητικό" (μιλώντας στον ΑΝΤ1) αλλά αυτά έχουν μικρή σημασία όταν ο κίνδυνος να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις μέσα από μια μαζική ανταρσία βουλευτών έχει απομακρυνθεί, αφού η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά λειτούργησε σταθεροποιητικά για το σύστημα.

Το άγχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εκπληρωθούν άμεσα όλα τα προαπαιτούμενα για να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα και να αρθεί η εκκρεμότητα των διαπραγματεύσεων πριν από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ τον Ιανουάριο. Το ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, το θέλουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι για να ασκήσουν απερίσπαστοι τα υψηλά τους καθήκοντα. Η οδηγία του πρωθυπουργού είναι να έχουν κλείσει όλα μέχρι το Γιούρογκρουπ της 9ης Δεκεμβρίου. Οι ελεγκτές επιστρέφουν εδώ την επόμενη Δευτέρα και θα πρέπει να δουν μια ολοκληρωμένη πρόταση απολύσεων για τα ΕΑΣ, συμπληρωμένη τη λίστα των διαθεσιμοτήτων του πρώτου κύματος και των 4.000 απολύσεων του 2013, επεξεργασία για τις διαθεσιμότητες (12.500) και τις απολύσεις (11.000 το 2014) του δεύτερου κύματος, την ελληνική πρόταση για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τον τρόπο κάλυψης της τρύπας από τις αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι στο κόκκινο με τη σύγκρουση Αδωνι Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των φαρμάκων και εκείνη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια να έχουν διαρκή κλιμάκωση. Το "ταμείο" που έχει γίνει μέχρι στιγμής από την κυβερνητική πλευρά δείχνει ότι ο υπουργός Υγείας τα πάει καλά καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί συμφέροντα φαμακοβιομηχάνων αρνούμενος να υπερψηφίσει μειώσεις τιμών. Μάλιστα, οι εκρηκτικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις θεωρούνται ως άκρως επιτυχημένες από τους περισσότερους στην κυβέρνηση και πάντως σημαντικότερες από όσο οι απεργίες γιατρών του ΕΟΠΠΥ και η κατάσταση διάλυσης στα δημόσια ψυχιατρεία.

Από την άλλη, η πρώτη ανάγνωση της πρότασης για την Εξεταστική δεν εμπνέει ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ, αφού τα στοιχεία δεν κρίνονται από τη Χαριλάου Τρικούπη ως σοβαρά, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης θα καταψηφίσουν την πρόταση και έτσι θα δημιουργηθούν εντυπώσεις διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η αίσθηση που κυριαρχεί στα επιτελεία Σαμαρά και Βενιζέλου είναι ότι τα δύσκολα θα κρατήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν θα έχουν γίνει οι κρίσιμες ψηφοφορίες. Μετά, ο Αη Βασίλης θα τους φέρει την προεδρία της ΕΕ στη διάρκεια της οποίας θα ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, οπότε δεν θα έχουν την αγωνία να ψάχνουν για "αποστάτες", ενώ μπορεί να αρχίσουν τα "μαξιλάρια" να φτάνουν στην περιοχή τους και να μεγαλώσει το "154".
από το "tvxs.gr"

Νέα σπαρταριστά επεισόδια στο success story Νέα σπαρταριστά επεισόδια στο success story Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.