Εδώ παπάς, εκεί παπάς

του Θανάση Καρτερού

Οι παλιοί παπατζήδες δεν είχαν μόνο την ταχυδακτυλουργική δεινότητα να κάνουν το θύμα τους να βλέπει τον παπά του κέρδους εκεί που ήταν ο εξαποδώ της χασούρας. Είχαν και μια ειδικού τύπου ρητορική δεινότητα, αφού κατάφερναν αν και δυσφημισμένοι στους πάντες να τουμπάρουν λέγε-λέγε κάποιους να μπουν στο παιγνίδι -με αποτέλεσμα να μένουν άφραγκοι.

Ο Άδωνις έχει το ταλέντο του παπατζή. Η θητεία του στις τηλεοπτικές πωλήσεις το αποδεικνύει. Εκτός κι αν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι εύκολο να πουλάς έντυπη σαβούρα τουμπάροντας τον πελάτη ότι πουλάς ελληνισμό, πατρίδα, έθνος, και άλλα ηρωικά. Και να καταφέρνεις εν τέλει όχι μόνο να τσεπώνεις εθνικόφρον χρήμα, αλλά και να κερδίζεις μια θέση στην καρδιά των εθνικοφρόνων και τελικώς στην παράταξη και στην κυβέρνησή τους.

Τούτων δοθέντων, αν υπήρχε σύλλογος παπατζήδων θα ήταν αδιαμφισβήτητος πρόεδρος. Είναι μάλιστα τόσο επιτυχημένος, ώστε και ως υπουργός να μη διστάζει να παίζει τον παπά....
όχι πια σε κάποιο στενάκι της ακροδεξιάς, αλλά σε πανελλήνια μετάδοση. Το ένα χαρτί κρύβει από κάτω τον όλεθρο στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, το άλλο τις απαιτήσει της τρόικας για απολύσεις και περαιτέρω όλεθρο, το τρίτο όμως κρύβει τον παπά του Άδωνι: Φτηνό φάρμακο για το λαό!

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς; Αναφωνεί ο παπατζής υπουργός. Σηκώνει ο αφελής το χαρτί του κέρδους -φτηνό φάρμακο είπαμε!- και του βγαίνει ο Τόμσεν. Άραχλος ΕΟΠΠΥ, περικοπές στην περίθαλψη, αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στα φάρμακα. Χάσατε αγαπητέ μου. Σηκώνει ο έτερος αφελής το έτερο χαρτί και του βγαίνει ο Άδωνις. Απολύσεις γιατρών και προσωπικού, ξήλωμα νοσοκομείων. Χάσατε αγαπητέ μου.

Ε, κάποια στιγμή σηκώνει κάποιος και το σωστό χαρτί. Και αντί για τον παπά του βγαίνει ο Παπάς -του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έστειλε στην Αυγή το ρεπορτάζ που του έστειλαν οι φαρμακοβιομήχανοι που έστειλαν και διαφήμιση στο Κόκκινο. Συνεπώς πάλι χάσατε αγαπητέ, αλλά όχι και τελείως: Κάτω από το χαρτί δεν υπάρχει παπάς και χαρτζιλίκι, αλλά υπάρχει Παπάς και παπατζιλίκι. Ήτοι διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με τις βδέλλες της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Α ρε Άδωνι που κάθονται και ασχολούνται σοβαρά μαζί σου σοβαροί άνθρωποι, αντί να ασχολείται το τμήμα ηθών και λεσχών...

από την «Αυγή»


Εδώ παπάς, εκεί παπάς Εδώ παπάς, εκεί παπάς Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.