Νέο σκηνικό μετά τις συλλήψεις

του Ηλία Κυριακάκη

Οι συλλήψεις του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και σειράς βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης διαμορφώνουν νέες εξελίξεις.

Επί χρόνια οι αριστερές δυνάμεις κατάγγελλαν εγκληματικές πράξεις, τις οποίες φέροντο να εκτελούν άμεσα ή έμμεσα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και άτομα της επιρροής της.

Κανενός στις κυβερνήσεις, στις διωκτικές και δικαστικές αρχές δεν ίδρωνε το αυτί.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί τώρα οι μαζικές συλλήψεις και γιατί με αυτόν τον τρόπο.

Έπαιξε ρόλο μόνο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Και γιατί προηγούμενες δολοφονίες έμειναν επί χρόνια στο συρτάρι και ανασύρονται τώρα;

Είναι πολλοί που αναρωτιούνται εύλογα αν και κατά πόσο ο στόχος των «συλλήψεων».....
είναι μόνο η «Χρυσή Αυγή».

Είναι πολλοί όσοι θεωρούν ότι, οι συλλήψεις της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν από τα πράγματα για την κυβέρνηση και τη χρυσή ευκαιρία για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού σε όφελος της ΝΔ και του μνημονιακού μπλοκ, προκειμένου να  κλιμακωθούν, με άλλοθι τα εύσημα κατά του νεοναζισμού, τα αντιλαϊκά μέτρα και να προωθηθεί ένα νέο μνημόνιο.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, και την περίφημη θεωρία των δύο άκρων.

Σύμφωνα με αυτή το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και το άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η Αριστερά.

Άρα, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, αφού «εξαρθρώθηκε» το ένα άκρο, τώρα ήρθε η σειρά του άλλου, με πιθανή αιτιολογία τη χρήση, κάπου κάποτε, βίας ή την κάλυψη και ανοχή στη "χρήση βίας".

Μήπως είμαστε στην αρχή ενός τέτοιου σχεδιασμού, για τον οποίο έχουμε, ήδη, ενδείξεις;

Νομίζω ότι η Αριστερά αυτήν την ώρα πρέπει να περάσει σε μεγάλη αντεπίθεση.

Οι τραγικές εξελίξεις δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν κανένα. Η μάχη κατά του φασισμού είναι αναπόσπαστη από τον αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα από την τρόικα, τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη λεηλασία, που συνιστούν τον κύριο κίνδυνο για τη χώρα.

Τώρα καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη συμπαράταξης όλης της Αριστεράς και ενός μεγάλου εργατικού-λαϊκού κινήματος για να φύγει η κυβέρνηση και να υπάρξει μια προοδευτική διέξοδος στην κρίση με σοσιαλιστική προοπτική.

Αυτός είναι ο δρόμος για τη δημοκρατική εμβάθυνση και την ανόρθωση της χώρας, ο οποίος, άλλωστε, είναι και ο μόνος που μπορεί να ξαναπεριθωριοποιήσει πολιτικά τα νεοναζιστικά εκτρώματα, που εξέθρεψε ο οικονομικός-κοινωνικός μνημονιακός «νεοφασιμός», ο οποίος συνήθως, είναι και η πρώτη φάση για την εκκόλαψη του πολιτικού εκφασισμού.


από το «iskra.gr»

Νέο σκηνικό μετά τις συλλήψεις Νέο σκηνικό μετά τις συλλήψεις Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.