That’s it, επειδή that always was…

του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Δεν μπορεί να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως, για μια φορολογική πολιτική, η οποία οδηγεί τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξάντλησή του, διότι δεν έχει να τα πληρώσει. That’s it», είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώπιον των μελών της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μπορεί Κυρία Μπακογιάννη μου, μπορεί και… παρά μπορεί και δεν αυταπατώμεθα ούτε εμείς, ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι. Ο ελληνικός λαός απλώς εξαπατήθηκε από εσάς, όσοι εμφανίσατε τον ατομικό μηχανισμό ως σωτηρία για την χώρα, την αγορά και την κοινωνία και προπαγανδίσατε το  success story της κοινωνικά εγκληματικής, αποσυνθετικής απορρύθμισης και διάβρωσης της αγοράς! «Η Ελλάδα έχει πρόβλημα σήμερα και ας μην αυταπατώμεθα […] το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόσαμε δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία περιμέναμε. Αυτό είναι μια απλή αλήθεια, η οποία παρουσιάζεται με τα νούμερα, άρα χρειάζεται μια διαφορετική λογική σε ορισμένους τομείς», επισήμανε η...
κ. Μπακογιάννη, σήμερα, ενώ αυτό έπρεπε να το έχει (δια)δηλώσει όταν ψήφιζε τα μνημόνια και ενέκρινε την δανειακή σύμβαση, αρνούμενη να συμμετάσχει σε μια λογική που θεωρούσε παράλογη και επιζήμια για την χώρα.  Εκτός αν ισχυριστεί πως δεν καταλάβαινε τότε, αυτά που καταλαβαίνει σήμερα, μια και η κυβέρνηση «κόπηκε» στο «learning-by-numbers», ενώ απέτυχε στο «conditionality», το οποίο δήθεν θα επανέφερε την χώρα στη χρηματαγορά και την εθνική οικονομία στην ΟΝΕ!

Αυτή είναι πράγματι η απλή αλήθεια, καθώς that always was, always is and always will be, όταν και όπου νομιμοποιείται πολιτικά το πιστόλι στον κρόταφο, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. That always was, always is and always will be καί σε ό, τι αφορά στην πολιτική συμπεριφορά αυτών που αντιμετώπισαν την πολιτική ως επάγγελμα και μοναδικό μηχανισμό κοινωνικής ανέλιξης ή σωτηρίας.

Πράγματι «δογματικά αντιμετωπίζονται τα προβλήματα» τα οποία ταλανίζουν σήμερα την Ελλάδα. Μόνον που αυτόν τον δογματισμό καλλιέργησε ο νεοφιλελεύθερος εξτρεμισμός της δήθεν φιλοευρωπαϊκής ελληνικής δεξιάς μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα διαπιστούται πως το πρόγραμμα βάλει κατευθείαν στην καρδιά του οικονομικού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα και αισθάνεστε ή κάνετε πως αισθάνεστε απατημένοι, καθώς αντί της κεφαλαιοκρατικής περιουσίας, θίγεται η ατομική περιουσία στην χώρα, πέραν του εξευτελισμού των εργαζομένων και του εξανδραποδισμού των ανέργων. Και αυτό το πήραν χαμπάρι ακόμη και όσοι ταυτίζουν ιδεολογικά το κεφάλαιο με την ατομική ιδιοκτησία. Το κενό στις επενδύσεις θα καλύψουν οι εργαζόμενοι με την σοβαρή υποτίμηση της εργατικής τους δύναμης και οι ατομικοί ιδιοκτήτες με δύο τρόπους: φορολογία και χαράτσια στο υστέρημα τους και παράλληλα απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων. Μην κάνετε πως το αγνοούσατε, όπως κάνατε πως δεν μας πιστεύατε όταν από την αρχή τα λέγαμε ορισμένοι!
 
That’s it, επειδή that always was, όταν επιχειρείται δια της εσωτερικής υποτίμησης και του κρατικού δανεισμού αναδιάρθρωση του κεφαλαίου στην χώρα, μετά από συντεταγμένη πτώχευση κράτους και τραπεζών σε σκληρό, ανελαστικό και μη ελεγχόμενο από ελληνική κεντρική τράπεζα νόμισμα.  That always will be και εξηγήστε στους εξαπατημένους από το καθεστώς της διαπλοκής έλληνες, τί και ποιός οδηγεί σήμερα την κυβέρνηση Σαμαρά στο «στασιαστικό» «That’s it». Για να βοηθήσετε, ή να βυθίσετε τον κ. Σαμαρά το εκστομίσατε, ή …

Μάλλον that’s it what always was στην μικροπολιτική του πολιτικαντισμού. Καλή, αλλά φτηνή η προσπάθεια απεγκλωβισμού, πράγματι!

That’s it, επειδή that always was… That’s it, επειδή that always was… Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.