Η διχόνοια θα μας φάει

του «Pitsirikos»

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις εκλογές, έχουμε την πρώτη διαφωνία της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πάνω που η χώρα άρχισε να βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης βάλθηκαν να τα διαλύσουν όλα.

Δεν είναι δυνατόν τώρα που η Ελλάδα πετάει από επιτυχία σε επιτυχία και έχει κερδίσει τον θαυμασμό της παγκόσμιας κοινότητας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να διαφωνούν.

Αντί να πανηγυρίζουν για τα επιτεύγματά τους, τους τρώει η διχόνοια.

Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν πάρει χαμπάρι πως τα κόμματά τους δεν υφίστανται πια –και οι ίδιοι είναι τελειωμένοι- οπότε προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο και κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει –τα ίδια σκατά είναι ....
όλοι- αλλά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δίνει μια χρυσή ευκαιρία να προσποιηθούν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης πως είναι διαφορετικοί από τον Σαμαρά.

Σε αντίθεση με την ξεκάθαρη και αυστηρή γραμμή του Μνημονίου –στην οποία συμφωνούν απόλυτα και οι τρεις και ψηφίζουν παρέα δέκα δέκα τα νομοσχέδια-, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προσφέρεται για πολλές ερμηνείες, αφού περιέχει αφηρημένες έννοιες.

Ο ρατσισμός δεν ορίζεται με τον ίδιο τρόπο από όλους, υπάρχουν γενοκτονίες που άλλοι παραδέχονται ως τέτοιες και άλλοι όχι, και, γενικά, υπάρχουν ένα σωρό θέματα που δίνουν την δυνατότητα στον Βενιζέλο και τον Κουβέλη να αερολογούν και να αναλύουν αιωνίως, χωρίς να λένε απολύτως τίποτα.

Φυσικά, το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ο ρατσισμός αλλά το μεταναστευτικό, το οποίο, όμως, κανείς δεν θέλει να συζητήσει σοβαρά, γιατί, αν δοθεί πολιτική λύση στο μεταναστευτικό, αφενός θα αποδειχθεί περίτρανα πως Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι μια ωραιότατη στημένη παρέα, και αφετέρου η Χρυσή Αυγή –που παίζει τον ρόλο του μπαμπούλα- θα πάει στο διάολο.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα απομακρύνει για λίγο από τα φώτα την οικονομική καθίζηση της χώρας και θα δώσει την ευκαιρία στον Σαμαρά να κάνει τον σοβαρό δεξιό και στους Βενιζέλο και Κουβέλη να κάνουν τους ιδεολόγους αριστερούς, αν και οι τρεις είναι ακροδεξιοί, παρτάκηδες και κάλπηδες.

Θα τσιμπήσουν και αρκετοί ανεγκέφαλοι –με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ που θα σηκώσουν το θέμα – και θα υπάρξει ένας ακόμα διχασμός ανάμεσα στους πολίτες, ενώ εγώ θα κάνω τα μπάνια μου και θα τρώω παγωτά γιατί δεν τους αντέχω άλλο πια ούτε αυτούς ούτε εσάς.

Η διχόνοια θα μας φάει Η διχόνοια θα μας φάει Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Μαΐου 28, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.