ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΥΦΕΣΗ 5,3% ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ’13!
ΕΚΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!

Με ανέκδοτο μοιάζουν οι ενέσεις αισιοδοξίας που πάσχιζαν να κάνουν, προ ημερών, στον ελληνικό λαό τρόικα και συγκυβέρνηση! Η ελληνική οικονομία, σε καθίζηση, συρρικνώθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη(15/5) η ΕΛΣΤΑΤ.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2013 υποχώρησε σε 37,825 δισ. ευρώ (σε τιμές αναφοράς έτους 2005).

Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ υπολογίζεται σε 42,255 δισ. ευρώ ή 7% χαμηλότερα έναντι του πρώτου τριμήνου του 2012.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς το ΑΕΠ είχε υποχωρήσει κατά 6,7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των ...
τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο (α' τρίμηνο 2009-α' τρίμηνο 2013), όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα.

ΕΚΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

Η ύφεση στην Ευρωζώνη συνεχίσθηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2013, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το προηγούμενο, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% και στην ΕΕ των 27 κατά 0,1%. Το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία ένα χρόνο πριν, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2013 με το πρώτο τρίμηνο του 2012 ,το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε κατά 1% και 0,7% στην ΕΕ.

Το ίδιο διάστημα, η μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ καταγράφηκε σε Ελλάδα (-5,3%), Κύπρο (-4,1%) και Πορτογαλία (-3,9%), ενώ τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν η Λετονία (5,6%) και η Λιθουανία (4,1%).

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το ευρώ υποχώρησε έως το χαμηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων, τα 1,2888 δολάρια, για να ανακάμψει αργότερα στα 1,2902 δολάρια.

ΥΦΕΣΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ (4,3%) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Στο 4,3% διαμορφώθηκε η ύφεση της κυπριακής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ υπολογίζεται σε 4,1%.

Πρόκειται για το έβδομο διαδοχικό τρίμηνο που το ΑΕΠ της Κύπρου υποχωρεί.

Το προηγούμενο τρίμηνο, το τέταρτο του 2012, η ύφεση ήταν 1,3%.

Δηλαδή, σωρευτικά μέσα σε ένα εξάμηνο η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 5,4%.

Αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (κατασκευές, βιομηχανία), όπως επίσης οι τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, των μεταφορών και των υπηρεσιών (δημόσια διοίκηση, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες).

από το «Iskra.gr»

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ! ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.