Επιτέλους κύριε Πρωθυπουργέ!

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ.

Απορώ ειλικρινά, πώς, σείς, ένας δημοκράτης, ανέχεστε τις ανόητες και διαστροφικές ‘ασκήσεις αυταρχισμού’ της τρόικας. Αντιλαμβάνομαι (όπως όλος ο λαός) πως έχετε προσωπικά δεσμευτεί (και εσείς και οι άλλοι δύο συγκυβερνήτες)  πως θα ‘μειώσετε’ το ‘δημόσιο’ κατά 150.000. Κατανοώ πως αυτό από μόνο του σας έχει ‘πιέσει’ (και τους άλλους δύο συγκυβερνήτες). Σας ‘βλέπω’ (και τους τρεις) εγκλωβισμένους σαν τα ποντίκια στη φάκα, να μην ξέρετε από πού να δραπετεύσετε, από πού να ‘ξεφορτωθείτε’ το πολιτικό κόστος των δεσμεύσεών σας.

Όμως, ατυχέστατα, επιλέξατε ως βαλβίδα εκτόνωσης αυτή την ανοησία των ‘επιόρκων’. Εχθές, όλα τα κανάλια, ‘αγανακτούσαν’ ενορχηστρωμένα, που ‘δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί’ το ‘ζήτημα των επιόρκων’. Μέχρι και η σοσιαλίστρια κυρία Γεννηματά, έκανε ‘δήλωση’ για τους ‘επιόρκους’.

Κατ’ αρχήν, να θυμίσω, πως κακώς επιλέχθηκε το ίδιο το επίθετο: Χειρότεροι ΕΠΙΟΡΚΟΙ απ’ τους εξακόσιους; Επτακόσιους; Χίλιους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση, δεν υπάρχουν. Και μόνο η λέξη, σ’ αυτούς παραπέμπει, κι όχι στους δυο-τρεις χιλιάδες επίδικους δημόσιους υπαλλήλους που κυνηγάτε.  Εν πάσει ....
περιπτώσει, τους πολιτικούς, έχει αρχίσει σιγά-σιγά ο λαός και τους απολύει (βλέπε ΠΑΣΟΚ), δεν είναι δουλειά δικιά σας.

Δεύτερον, εξηγείστε, επιτέλους (εσείς, ο κύριος Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης, κάποιος τέλος πάντων) πως σ’ αυτήν εδώ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (όπως και στις περισσότερες) ο ΝΟΜΟΣ ορίζει πως είσαι ΑΘΩΟΣ έως ότου ν’ αποφασίσει οριστικά κάποιος ΔΙΚΑΣΤΗΣ πως είσαι ένοχος. Εξηγείστε, στους τουλάχιστον ΑΓΕΝΕΙΣ αυτούς υπαλλήλους, πως μπορούμε να πειράξουμε τις τράπεζες. Τις καταθέσεις. Να πουλήσουμε τα καλούδια. Να νοικιάσουμε τα πάντα. Να τσαλακώσουμε μισθούς και συντάξεις και ζωές. Όλα μπορούμε να τα κάνουμε ΟΜΩΣ: Δεν μπορούμε να παραβούμε τον νόμο. Και βέβαια, πως δεν είναι ΣΟΦΟ να τον αλλάζουμε, (και μάλιστα αναδρομικά) όποτε δεν μας βολεύει. (Εντάξει, αυτό επιτρέπεται καμιά φορά, όταν είναι να καλύψουμε τους ‘ευεργέτες’ που δάνειζαν τα ‘μαγαζάκια’ μας, αλλά είναι μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, μην τους το πείτε αυτό καλύτερα)…

Θυμίστε τους, πως ούτε ΘΕΛΟΥΜΕ, ούτε μπορούμε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ το πολίτευμά μας. Πείτε τους, (με ευγενικό έστω τρόπο) πως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βγάλουν τον σκασμό και να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εξηγείστε τους, πως ναι: Η κυβέρνηση. Το μέγαρο Μαξίμου. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι Υπουργοί. Οι δυνάμεις καταστολής. Όλα, είναι δικά σας. Και χαλάλι σας. Με απόφαση του λαού. Και να τα χαίρεστε, όσο τα έχετε. ΟΜΩΣ: Η δημοκρατία εξηγήστε τους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ. Ούτε δικιά σας. Ούτε της αντιπολίτευσης. Ούτε της Ευρώπης. Ούτε του Θεού. Επομένως, απαιτήστε να αφήσουν τις βλακείες περί ‘επιόρκων’ και ‘απολύσεων’ στο Δημόσιο, γιατί αυτά ΘΙΓΟΥΝ κάτι που δεν θίγεται.

Στο κάτω-κάτω, δείξτε τους πόσο ΣΤΙΒΑΡΗ είναι η δημοκρατία μας. Δείξτε τους τον κύριο Δένδια (Αλήθεια, αυτόν τον άνθρωπο ως πότε θα τον ανέχεστε;;) Που άμα λάχει, στέλνει και ΜΑΤ στο σπίτι, στις τρεις τα ξημερώματα, να συλλαμβάνουν πατεράδες μπροστά στα μάτια των αγουροξυπνημένων ΠΑΙΔΙΩΝ τους! Δείξτε τους φωτογραφίες απ’ τις μαρτυρικές Σκουριές. Δείξτε τους φωτογραφίες δαρμένων τρομοκρατών ρετουσαρισμένες εκ των υστέρων, δεν μπορεί: Δεν μπορεί ΤΟΣΗ στιβαρότητα να μην τους κάνει να υποχωρήσουν.

Όλα αυτά, είναι θέσει υποχρεώσεις σας, κύριε Πρωθυπουργέ. Με θλίβει που ακόμη δεν τα έχετε πράξει από μόνος σας. Μην χρονοτριβείτε λοιπόν καθόλου. Μην ξεχνάτε, πως κινδυνεύετε να το πράξουν πρώτοι οι αριστεροίτης κυβέρνησης (ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Κουβέλης) και να σας κλέψουν την αναμφίβολη δόξα. Θυμηθείτε, επιτέλους: εάν δεν δράσετε εσείς σύντομα, θα αναγκάσετε –πολύ φοβάμαι- τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το πράξει, αλλά, τότε, αφού σας επιπλήξει για την αμέλειά σας. Και σίγουρα δεν θα προτιμούσατε μια τέτοια εξέλιξη.

Μετά Τιμής.

Ο ‘καθρέφτης’

από το «thanosx.blogspot.gr» μέσω «tvxs.gr»

Επιτέλους κύριε Πρωθυπουργέ! Επιτέλους κύριε Πρωθυπουργέ! Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.