Απάντηση σε άρθρο της Καθημερινής

του Θεοφάνη Καμπαλούρη

Έλεος, Ώστε Κύριε Κασιμάτη, αρθρογράφε της «Καθημερινής», οι μεταρρυθμίσεις του Μνημονίου είναι ο δύσκολος, αλλά και ο μόνος δρόμος, προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών για τον καταναλωτή. Ε όχι δα, συνεχίζετε ακόμα να μοιράζετε «καθρεφτάκια» και το «υγρό που καίει», στους «Ιθαγενείς» συμπολίτες μας; Προπαγανδίστε όσο θέλετε την «μοναδικότητα» της λύσης του Ελληνικού προβλήματος, είναι δικαίωμα σας.

Τόση σοφία συμπυκνωμένη σε δυο μόνο λέξεις: Μοναδική λύση. Mα, μόλις μας στερήσατε το δικαίωμα της επιλογής, δηλαδή την Δημοκρατία. Όπως προφανώς γνωρίζετε αλλά αποσιωπάτε, από τον 5/2010, που επιβλήθηκε η «μοναδική σας λύση» συνέβησαν, ω του θαύματος τα εξής μεγαλειώδη: Με την Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και η Συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ, που αποτελούν μια ενιαία διεθνή σύμβαση, που υπέγραψαν η Ελληνική Δημοκρατία, οι 16 χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, επεβλήθησαν όροι, που έδεσαν πισθάγκωνα την Ελλάδα Παραίτηση από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομιάς και από κάθε άλλη ένσταση Παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο Παραβίαση θεμελιωδών αρχών της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας. Οι συμβάσεις αυτές έπρεπε να κυρωθούν ως διεθνείς συμβάσεις από τη Βουλή...
των Ελλήνων με πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών, δηλαδή με 180 βουλευτές. Αυτό επιβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Αντί αυτού εξουσιοδοτήθηκε, εις εκ των παμμέγιστων φωστήρων μας, ο τ. υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου να υπογράψει. Επανελήφθη δηλαδή η «Πράξη της Υποτέλειας» του 1825, που σφράγισε την δράση των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των Ελλήνων βουλευτών.

Τα αποτελέσματα γνωστά αλλά κυρίως έντονα βιωματικά στους συνανθρώπους μας: Ανεργία 25%. Έκλεισαν 1.000.000 επιχειρήσεις. Το έλλειμμα κάθε χρόνο είναι εκτός πάσης πρόβλεψης. Το Δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στον ουρανό. Η ύφεση , ρεκόρ θα ξεπεράσει το 30% σε μια τριετία. Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας κατέρρευσε. Καμία, απολύτως καμία, πρόβλεψη της Τρόικας δεν επαληθεύθηκε. Διεθνή ινστιτούτα επισημαίνουν ότι το Ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Το ΔΝΤ απλά παραδέχθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την εσφαλμένη πολιτική του. Ο ζωογόνος ιδιωτικός τομές στραγγαλίστηκε. Η παραγωγή εκμηδενίστηκε. Το «Χρηματιστήριο» εξαϋλώθηκε Πτώχευσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, κυρίως λόγω των ομολόγων που οι διορισμένες διοικήσεις των εξαναγκάστηκαν να αγοράσουν. Κατέρρευσε η Δημόσια περίθαλψη και Υγεία. Πτώχευσαν οι Ελληνικές Τράπεζες, εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων που κατείχαν, αφού είχαν κατευθύνει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων, στην αγορά ομολογιών χρέους του Ελληνικού δημοσίου, δηλαδή των χρημάτων του Ελληνικού λαού, των καταθετών, προσδοκώντας φυσικά ανταλλάγματα από το αυτονομημένο κράτος. Και αντί να προβούν στην επιβεβλημένη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, να βάλουν δηλαδή οι μέτοχοι τους βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, ελέω του PSI, Θα λάβουν επιχορήγηση-στήριξη, την οποία δεν θα την χρεωθούν οι μέτοχοι,

Όχι δα, αλλά θα την χρεωθεί ο Ελληνικός Λαός, με αύξηση του δημοσίου χρέους. Και το πιο συναρπαστικό; Ο Ελληνικός λαός που θα πληρώσει τα σπασμένα , δεν θα έχει καν ιδιοκτησία ούτε λόγο στην Διοίκηση των τραπεζών του. Γιατί στην ουσία οι τράπεζες με τον πακτωλό της επιχορήγησης του PSI, αλλά και των κατά καιρούς δοθεισών κρατικών επιχορηγήσεων και εγγυήσεων, έχουν καταστεί κρατικές. Αποσιωπήθηκε εντελώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι από τις περίφημες δόσεις του μνημονίου, ούτε ευρώ, ούτε λεπτό του ευρώ, δεν έφθασε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά ενθυλακώθηκαν στις τσέπες των δανειστών μας, απαλλάσσοντας τους από «περιττά» ρίσκα . Αποσιωπήθηκε επίσης παντελώς το όργιο της κερδοσκοπίας επί των Ελληνικών ομολόγων μέσω των CDS και των λοιπών χαριτόβρυτων οικονομικών φονικών εργαλείων των διεθνών αγορών, των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αποσιωπήθηκε ακόμα η γύμνια, η απροθυμία, η έλλειψη στρατηγικής των αρμόδιων ευρωπαϊκών μηχανισμών, απέναντι στους απατεώνες και γύπες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγυρτείας. Ανατράπηκαν τα θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα, όπως : Συλλογικές συμβάσεις, κατώτεροι μισθοί, Αργίες, υπερωρίες, αποζημιώσεις κλπ., παραπέμποντας στην προ Ι. Μεταξά εποχή.

Όχι η μαστίγωση δεν επετράπη, ακόμη. Μειώθηκαν δραστικά οι συντάξεις. Επιβλήθηκαν χαράτσια- άγρια φορολογία στους πολίτες, σε επίπεδο δήμευσης της περιουσίας των. Αναζητούνται εναγωνίως στην Ευρώπη , επίτροποι για να εποπτεύουν την κάθε Δ.Ο.Υ – Τελωνείο. Κάθε ομοιότητα με την αντιβασιλεία των Βαυαρών του 1833, είναι τελείως συμπτωματική. Κλονίσθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις τράπεζες. Δόθηκε η δυνατότητα για δεσμεύσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων. Οι τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών αυξήθηκαν , μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Έμεινε ανέγγιχτος ο Δημόσιος Τομέας. Δεν χτυπήθηκε η Διαφθορά. Δεν απονεμήθηκε Δικαιοσύνη για πράξεις και παραλήψεις, αλλά αντίθετα κουκουλώθηκαν σκανδαλωδώς. Εντάθηκε η ανασφάλεια του πολίτη ως προς την δημόσια τάξη. Πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικοποιήσεις, ΑΤΕ, μέσα σε πλήρη αδιαφάνεια. Από την επιβολή του μνημονίου, 3.500 συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν. Η Ελληνική νεολαία, οδηγούμενη από την κατά 45% ανεργία στους νέους, μεταναστεύει με εντεινόμενους ρυθμούς στο εξωτερικό. Χειραγωγήθηκε η Δικαιοσύνη. Ο «εισαγγελεύς Εδουάρδος Μάσσον», ανταμείφθηκε με σύντομη πρωθυπουργία. Οι αείμνηστοι Δικαστές Τερτσέτης και Πολυζωίδης, αναζητούνται στο δικαστικό σώμα Μετατράπηκε το δημόσιο χρέος των 270 δις, οφειλόμενο στις διεθνείς απρόσωπες αγορές, σε χρέος έναντι των Ευρωπαϊκών κρατών και μάλιστα ενυπόθηκο. Η Ελλάδα, δια των κυβερνήσεων της και μόνον διά αυτών, δέχτηκε να επικαθήσει στο σβέρκο της Διεθνής κηδεμονία, οι Έλληνες δεν ρωτήθηκαν ποτέ.

Συνεστήθη το ΤΕΑΙΠΕΔ, για την εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων, κινητής, ακίνητης, δημόσιας η ακόμα και ιδιωτικής προς όφελος και για εξασφάλιση μόνο των Δανειστών, για την περεταίρω διασφάλιση τους δε, διόρισαν και εκπροσώπους τους τόσο στο Δ.Σ. του ταμείου, όσο και στην επιτροπή αξιολόγησης ακινήτων. Υιοθετήθηκε στο Ελληνικό Δίκαιο, το δικαίωμα της επιφανείας. Κυριολεκτικά διαλύθηκε και παρέλυσε ο όποιος δημόσιος τομέας λειτουργούσε έστω και στοιχειωδώς. Διασύρθηκε η χώρα στο εξωτερικό. Κλονίσθηκε συθέμελα και ανετράπη στη πράξη, η Ευρωπαϊκή ιδέα με την ακολουθούμενη «μνημονική πολιτική» της «Τοκογλυφικής Αλληλεγγύης» Αλλά αγαπητέ αρθρογράφε της «Καθημερινής», μη θρηνείς. Ευτυχώς, παρόλα αυτά , έχουμε διαφυλάξει το Ευρώ και την παραμονή μας (;) στην ευρωζώνη !!! Οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί την Ελλάδα στον όλεθρο, είναι η θανατηφόρα σπειροειδής ρουφήχτρα των Ελλήνων. Ποτέ στην κοινωνία μας δεν υπήρξε μοναδική λύση, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν πολλές. Μια απ αυτές είναι και η εκτός ευρώ ζωή. Μια λύση που μπορεί να ανατάξει την οικονομία και να αποτάξει την επιβληθείσα κηδεμονία, άλλωστε μέχρι και την 31/12/2001, η εφημερίδα «Η Καθημερινή» προϋπήρξε και μεγαλούργησε πριν την έλευση του ευρώ, και οι Έλληνες, δεν ήταν δενδρόβια φυλή ούτε και ψάρευαν χάνους.
Απάντηση σε άρθρο της Καθημερινής Απάντηση σε άρθρο της Καθημερινής Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.