ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΤΣΕΚΟΥΡΙ'' ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚAΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΠΡΟΣΧΗΜΑ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ''ΤΡΥΠΑΣ'' ΤΩΝ 3ΟΟ ΕΚ. ΕΥΡΩ!
ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΠΡΙΛH ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ!
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
Σε συμφωνία για περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ, κατέληξαν - σύμφωνα με πληροφορίες - το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα. Η συμφωνία επιτεύχθηκε στην συνάντηση που είχαν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για την εξεύρεση από το ασφαλιστικό σύστημα του ποσού των 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές .
Από τις περικοπές αυτές αναμένεται να ''εξοικονομηθούν'' συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).
Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.
Κατά τη συνάντηση, η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.
ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΠΡΙΛH ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ!
Δύο μήνες νωρίτερα από ότι έχει προαναγγελθεί θα γίνει, τελικώς, το "κούρεμα" των 15 ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, βάσει των οποίων μισθοδοτούνται εκατοντάδες χιλιάδες λειτουργοί (καθηγητές ΑΕΙ, ιατροί ΕΣΥ, δικαστές, ένστολοι κλπ) και υπάλληλοι (δικαστικοί υπάλληλοι κλπ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, θα γίνει τον Απρίλιο αντί του Ιουνίου, για να καλυφθεί μέρος από τις περικοπές δαπανών  στις οποίες επιμένει η τρόικα
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι περικοπές θα φτάσουν το 10% έως 12%, όμως τα μνημονιακά κείμενα είναι σαφή: τα ειδικά μισθολόγια πρέπει να φτάσουν τα επίπεδα του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων...
Άρα η περικοπή μπορεί να γίνει σε δύο δόσεις...  
Όλα αυτά φαίνεται πως αποφασίστηκαν σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών με "τεχνικό" κλιμάκιο της τρόικας το οποίο έχει παραμείνει στην Αθήνα.
 Και όλα αυτά, φυσικά,ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ 1, πως τα €325 εκατ., εξευρεθούν από την περικοπή δαπανών υπουργείων, χωρίς να πει λέξη για τα ειδικά μισθολόγια !!!
Με άλλα λόγια, η τρόικα έχει φτάσει στο σημείο όχι απλά να επιβάλει με χαρακτηριστική ευκολία όσα μέτρα ζητήσει, αλλά φτάνει στο σημείο και να "αδειάζει", εκ του αποτελέσματος, κορυφαία στελέχη της παραπαίουσας κυβέρνησης Παπαδήμου!
Είναι πλέον δεδομένο πως κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες ότι θα γλυτώσει ή ότι έστω θα καθυστερήσει ή/και μετριάσει την περαιτέρω "φτωχοποίησή" του όσο δεν σαρώνονται τα μνημόνια, η τρόικα και οι πολιτικές δυνάμεις που τα εφαρμόζουν ή επιθυμούν να τα εφαρμόσουν!!!
ΠΗΓΗ: iskra.gr

 
ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΤΣΕΚΟΥΡΙ'' ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚAΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΤΣΕΚΟΥΡΙ'' ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚAΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.