ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Η μέγγενη των δανειστών σφίγγει αδυσώπητα
1 Δεν αρκούσε ούτε ο ύπατος  σκιώδης πρωθυπουργός κ. Ράιχενμπαχ ούτε ο επιτετραμμένος της Γερμανικής κυβέρνησης κ. Φούχτεν, επίτροπο οικονομικών συνταγματικά κατοχυρωμένο  ζητεί η Γερμανία για την Ελλάδα.  
Βλέπε σχετική αρθρογραφία στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Επίτροπο στην Ελλάδα ζητεί η Γερμανία
Με συνταγματική κατοχύρωση, για να αναλάβει τον δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί - Τι απαντά η κυβέρνηση
Γερμανία: Εξωτερικός έλεγχος εάν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί
Δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Φ. Ρέσλερ.   
Οικονομικό Επίτροπο στην Ελλάδα θέλει η Γερμανία
Το Βερολίνο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ελέγχει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική. Εκπρόσωπος της ΕΕ δηλώνει πως θα πρέπει η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος να παραμείνει υπό τη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβέρνησης.

2 Ουσιαστική άρση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων επίκειται και μάλιστα απολύσεις χωρίς αποζημίωση με την καθιέρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με γραπτές εξετάσεις και «προφορική συνέντευξη» και την «απομάκρυνση» (sic!) όσων δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια. Ένα επιπλέον βήμα κατάργησης της επετηρίδας για τους εκπαιδευτικούς όχι πια μόνο για τις προσλήψεις αλλά και για «απομακρύνσεις». Τα ελληνικά πτυχία δεν αρκούν πλέον.
Βλέπε σχετικό άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Από συνεχή τεστ και οι δημόσιοι υπάλληλοι
Θα αξιολογούνται με γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη, ενώ θα προάγονται και θα αμείβονται με βάση τις επιδόσεις τους

3 Νέα άγρια μέτρα μισθολογικών και συνταξιοδοτικών περικοπών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε συγχωνευόμενους δημόσιους φορείς, άρση των τελευταίων υπολλειμμάτων προστασίας των εργαζομένων  στις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, πλήρης «απελευθέρωση» των κλειστών επαγγελμάτων (βίαιη προλεταριοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών) επίκεινται άμεσα μετά τις «αφόρητες πιέσεις» της τρόικας και τη «συνεχή υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές» του κυβερνητικού θιάσου των δωσιλόγων.
Βλέπε σχετική αρθρογραφία στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Ερχονται νέα μέτρα σε δύο «φάσεις»
Το «αγκάθι» με τα εργασιακά
Νέα συνάντηση Κουτρουμάνη με τρόικα για το εργασιακό
Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

4 Νέο Μνημόνιο ετοιμάζεται πυρετωδώς στα σκοτεινά ως προϋπόθεση συμφωνίας για την «αναδιάρθρωση» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Στην ουσία αυτό που ονομάζουν «κούρεμα» του χρέους είναι η τερατώδης επαύξηση του χρέους με άμεση χρηματική επιδότηση σε ρευστό των ξένων δανειστών και των ελλήνων «τραπεζιτών» με απόλυτη νομική και εμπράγματη διασφάλιση του υπολοίπου και απομείωση στο ήμισυ ή στο ένα τρίτο της αξίας των ομολόγων – της βασικής περιουσίας δηλαδή - των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων (από 25 δις ευρώ σε 12,5 δις το πολύ).    
Βλέπε σχετικό άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Πρώτα η αποδοχή Μνημονίου, μετά το PSI
Οι προϋποθέσεις που θέτουν η Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και οι κάτοχοι των ομολόγων

Η ελληνική οικονομική ολιγαρχία με τον κυβερνητικό θίασο των δωσιλόγων τα ξεπουλάνε όλα κοψοχρονιά έναντι της ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των συντελεστών φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου στο 15% ή ακόμη και 10% και της ακόμη μεγαλύτερης μισθολογικής και ασφαλιστικής αφαίμαξης. Ακόμη και την «επωνυμία» (“brand name sic!) της χώρας κατά Βενιζέλο, την εδαφική ακεραιότητά της και το ενιαίο της επικράτειας. Το μάρμαρο φυσικά για όλα αυτά θα πληρώσει φυσικά και πάλι ο ελληνικός λαός με νέους δυσβάστασχτους κεφαλικούς φόρους που επινοούν οι νοσηροί εγκέφαλοι του καθεστώτος κατοχής.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.