Τα Μνημόνια είναι η πολιτική της ΕΕ

του mitsos175

"Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας κάλεσε σήμερα τον πρέσβη της Γερμανίας και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στις οποίες προχώρη-σε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφ-γκανγκ Σόιμπλε περί ενός ενδεχόμενου νέου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Λισαβόνας", δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές πληροφορημένες για την υπόθεση...

«Η Πορτογαλία θα διαπράξει ένα βαρύ σφάλμα εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, και θα το λάβει», αλλά θα συνοδεύεται από όρους που θα είναι «εξαιρετικά σκληροί και αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον της Πορτογαλίας», είχε προειδοποιήσει ο συντηρητικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στο Βερολίνο. «Η πορτογαλική κυβέρνηση κρίνει αυτές τις δηλώσεις άδικες και μη φιλικές κι εξέφρασε ήδη τη δυσαρέσκειά της στις γερμανικές αρχές μέσω των συνηθισμένων διπλωματικών διαύλων», είχε σημειώσει μετά τον σάλο που ξέσπασε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντους Σίλβα, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Expresso. Έκτοτε τόσο η Πορτογαλία όσο και η Γερμανία κατέβαλαν προσπάθειες να αποδραματοποιήσουν το διπλωματικό μίνι-επεισόδιο".

Ο Σόιμπλε είναι υπουργός της Γερμανίας. Δεν εκφράζει ποτέ προσωπικές του απόψεις αλλά ....
με το δικό του κυνικό τρόπο αναγγέλλει τις προθέσεις των συμφερόντων που στηρίζουν τη Γερμανική κυβέρνηση και την ΕΕ γενικότερα. Γι’ αυτό ακριβώς η ΕΕ θα διαλυθεί. Γιατί το πρόβλημα της δεν είναι ο Σόιμπλε, αλλά η βαθύτερη νοοτροπία της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας και των πλουσίων χωρών.

Οι "χώρες του Βορρά" φέρονται στις φτωχότερες, όπως φέρονταν στις αποικίες τους, τους προηγούμενους αιώνες. Είναι φυσικό να υπάρχουν αντιδράσεις από τα θύματα της πολιτικής, αντιδράσεις, που ανάγκασαν την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να τηρήσει έστω τα προσχήματα, κάνοντας διπλωματικό διάβημα. Εδώ, σε παρόμοιες δηλώσεις, η ΝΔ γλύφει τα οπίσθια των τοκογλύφων (ως συνήθως) ο ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζει, αλλά τρέχει να εκτελέσει αμέσως, ενώ τα δεκανίκια υπερθεματίζουν βαρώντας παλαμάκια. Πράγματι, έχουμε τους χειρότερους κηφήνες απ' όλους.

Εντούτοις τα Μνημόνια είναι η πολιτική της ΕΕ. Σε καμιά χώρα οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να γλυτώσουν τη λεηλασία. Απλά τηρείται σειρά προτεραιότητας. Ο "φτωχός Νότος" θα εξαθλιωθεί πρώτος. Η πολιτική της ΕΕ συμφέρει μόνο ελάχιστους από την "ελίτ" των χωρών - μελών. Το Ευρώ είναι το νόμισμα της Γερμανίας, ενώ ήταν το "κόλπο" για να επιβληθεί κοινό νόμισμα. Δύσκολα θα δέχονταν οι Γάλλοι το Μάρκο, έτσι οι Γερμανοί βάπτισαν το νόμισμα τους "Ευρώ" και το επέβαλαν. Αν και έχει κάποια πλεονεκτήματα, μειώνει πχ το κόστος των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και διευκολύνει τα ταξίδια, έχει σοβαρότατα μειονεκτήματα για τις χώρες που δεν το ελέγχουν. Κάθε φορά που ένα κράτος υιοθετεί το νόμισμα άλλου κράτους, σημαίνει ότι παραδίνει την οικονομική του πολιτική και κατ' επέκταση γίνεται υποτελές. Υπενθυμίζουμε πως κάποιες χώρες έχουν ως νόμισμα το αμερικάνικο δολάριο, ανεπίσημα όμως. Οι χώρες αυτές είναι ή πολύ μικρές, ή κατεστραμμένες οικονομικά. Είναι δε πλήρως εξαρτώμενες από τις ΗΠΑ.

Η λύση δεν είναι απλά διαβήματα. Ο φασισμός δεν σταματά με ευχολόγια, με ανακοινώσεις και με διπλωματία. Εκτός, αν είσαι αρκετά ισχυρός, ώστε να στηρίξεις τα λόγια σου, αν χρειαστεί. Ο Σόιμπλε είναι ένας από τους εκπρόσωπους του νέου Ιμπεριαλισμού. Δεν είναι ο μόνος. Αυτοί που κυβερνάν πραγματικά την ΕΕ, ετοιμάζονται για νέα επίθεση. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουμε είναι να αντισταθούμε, να αποδράσουμε από το Ευρωπαϊκό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Τα Μνημόνια είναι η πολιτική της ΕΕ Τα Μνημόνια είναι η πολιτική της ΕΕ Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.