Παραιτηθείτε αργότερα

του Απόστολου Διαμαντή

Η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» ήταν αξιο-πρεπής μεν, αλλά μικρή. Και επ’ ουδενί δεν δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρ-νηση - τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο από τους Ρεθυμνιώτες που βρίζουν τον Πολάκη.

Εξάλλου αυτή η κυβέρνηση δεν τρομάζει με τίποτα. Εδώ δεν φοβήθηκε από το σκληρότατο μνημόνιο που ψήφισε, δεν φοβήθηκε από την πώληση του δημοσίου για έναν αιώνα, δεν τρομάζει με την οργή του κόσμου, δεν πτοείται από τα ποσοστά του 18% των δημοσκοπήσεων, θα κάνει πίσω μπροστά στην κα Παπαγγελή;

Μπορεί να είναι συμπαθής η Παπαγγελή και ο συνεργάτης της στις πωλήσεις σκευασμάτων ομορφιάς, μπορεί ο κ. Χειμωνάς να είναι αξιόλογος συγγραφέας και πολιτικός και άνθρωπος σοβαρός, αλλά αυτά δεν αρκούν για να πτοήσουν τον Μάκη Μπαλαούρα. Είναι, πώς να το πούμε, κάπως αναιμικά. Εδώ, για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, απαιτείται μαζικό απεργιακό κίνημα διαρκείας. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ο άλλος τρόπος είναι οι εκλογές σε τρία χρόνια και κάτι.

Αλλά ποιος να κάνει απεργία διαρκείας; Το ΠΑΜΕ; Δεν είναι σε θέση και δεν είναι σαφές εάν...
το θέλει κιόλας. Ή μήπως η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ. Αυτά δεν υπάρχουν καν. Οπότε, η κυβέρνηση βαδίζει αμέριμνη. Μπορεί να παραιτηθεί, αλλά όχι τώρα. Αργότερα. Όταν θα έχει κουραστεί και δεν θα έχει άλλη διέξοδο.

Πως θα γίνει αυτό; Μπορεί να συμβεί, όταν για κάποιο λόγο, που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, οι δανειστές της χώρας απαιτήσουν αυτά που λέει του ΔΝΤ. Εάν αυτό συμβεί, τότε η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει. Θα παραιτηθεί.

Εξάλλου, αυτό το κίνημα των παραιτηθείτε δεν θα μπορούσε να επιτύχει κάτι παρόμοιο, διότι αφενός ενεργεί εναντίον της χώρας, όπως είπε η κα Γεροβασίλη και αφετέρου είναι κίνημα απολιτίκ, όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Βεβαίως, είναι προφανές πως η κα Γεροβασίλη συγχέει την κυβέρνηση με την ίδια την χώρα, γεγονός που δεν συνηθίζεται σε δημοκρατίες, όπου κάθε κυβέρνηση αναγνωρίζει ίσο ρόλο στην αντιπολίτευση. Ταύτιση κυβέρνησης και χώρας έχουμε σε άλλα κράτη, της Ασίας κυρίως.

Ο δε κ. Σκουρλέτης, δεν δικαιούται να χαρακτηρίζει ένα κίνημα που ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης ως απολιτίκ. Διότι είναι ο ορισμός του πολιτίκ.

Εν κατακλείδι, χθες ήταν μια ωραία αντικυβερνητική συγκέντρωση, η οποία όμως δεν μπορεί να κλιμακωθεί ούτε να έχει σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις.

Αυτές θα έρθουν, δυστυχώς, από το εξωτερικό, από τις άγριες απαιτήσεις των δανειστών.

από το «tvxs.gr»


Παραιτηθείτε αργότερα Παραιτηθείτε αργότερα Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.