Τώρα που είδαμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση με καρχαρίες ας κάνουμε μια καλόπιστη κριτική

του mitsos175

Τώρα που είδαμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση με καρχαρίες ας κάνουμε μια καλόπιστη κριτική. Αλέξη, είχαμε πει πως δεν γίνονταν ΕΕ χωρίς μνημόνιο. Σαν να θες να ζεις χωρίς να τρως, είναι κάπως δύσκολο. Τα προβλήματα σου είναι δυο τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι τοκογλύφοι, όπως αναμένονταν:

Το πρώτο δεσμεύτηκες στον κόσμο προεκλογικά πως δε θα έφευγες από την παγίδα, δεν είπες δηλαδή την αλήθεια. Ότι ΕΕ σημαίνει κυβερνά ένα ισχυρό κράτος και τα άλλα απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Που σημαίνει πως αν ήθελες λύση, έπρεπε να προετοιμαστείς για έξοδο...
και να το πεις στους ψηφοφόρους. Φυσικά θα ορμούσαν να σε φάνε αλλά αυτό θα γίνει και τώρα. Τώρα απλά περιμένουν να σιτέψεις και να ετοιμάσουν τη σάλτα. Να το πω με άλλα λόγια έκανες, διαχείριση όχι άλλη πολιτική.

Απόρροια του πρώτου ήταν η απειλή πως θα στεγνώσεις από ρευστό, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες κλπ. Ισχύει, όσο μένεις στο Ευρώ. Ακριβώς γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα να εφαρμόζεις δική σου πολιτική, να τυπώσεις δικό σου νόμισμα και να το χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα σου. Έτσι η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η μείωση μισθών συντάξεων θα συνεχιστεί, ενώ το χρέος θα αυξάνει και για να πληρωθούν μόνο οι τόκοι, αφού δεν διαγράφετε την αδικία, θα συνεχιστούν τα χαράτσια και το ξεπούλημα. Ήδη πήραν πάνω από 10δις με το "καλημέρα" από το ΤΧΣ. Βοήθειά μας, θα τσούξει.

Το δεύτερο λάθος είναι η αντίληψη που έχεις για τους δανειστές και τον κόσμο. Πιστεύεις ότι ο κόσμος μασάμε κουτόχορτο. Ότι δεν γνωρίζουμε πόσο δύσκολη η ρήξη από τη μια κι ότι θα φοβηθούμε και θα ξαναβγάλουμε τους προηγούμενους. Κάνεις λάθος. Αυτοί που κατέβηκαν στις πλατείες ήταν έτοιμοι να σου πουν προχώρα, φύγε από τη δαγκάνα. Κι είναι κρίμα που θεωρήθηκαν εσκεμμένα από τα ΜΜΕ δικοί σου. Δεν ήταν μεν δεξιοί αλλά εξέφραζαν μια πλειοψηφία. που λέει δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο άνεργοι, παγωμένοι, χρεωμένοι, φτωχοί. Κι ήταν μεγάλο λάθος που δέχθηκαν επίθεση. Από φόβο ίσως ή από κακή επιλογή πολιτικής δεν τους άκουσες. Το θεώρησες ως ένα "απλό χαρτί διαπραγμάτευσης" με αποτέλεσμα να χάσεις τεράστια ευκαιρία.

Αλλά έκανες λάθος και στο τι θέλουν οι δανειστές. Δεν θέλουν να πετύχουμε ακριβώς για να μας έχουν του χεριού τους. Τι κάνει ο τοκογλύφος όταν δανείζει; Εύχεται να μην μπορεί να πληρώσει χρέος και τόκους ο δανειζόμενος, ώστε να βουτήξει τα φιλέτα της περιουσίας του: Ορυκτά, περιοχές, οργανισμούς κλπ, όταν πρόκειται για κράτος, σπίτια και χωράφια όταν είναι για απλούς ανθρώπους, τα οποία θα του αποδώσουν πολλαπλάσια με τον καιρό. Μόνη περίπτωση να χάσει ο δανειστής, είναι να του πει το θύμα "δεν πληρώνω" και να ξεκινήσει πόλεμος. Στους φτωχούς ανθρώπους δικαστήρια, στα κράτη οικονομικά ή άλλα μέτρα.

Επέλεξες την υποχώρηση για όλα αυτά έτσι τώρα είσαι και εσύ κι εμείς στο έλεος αδίστακτων τυχοδιωκτών με δολοφονικά ένστικτα. Αρκεί να σου θυμίσω, πως πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη χρηματοδότηση των μισθοφόρων στην Συρία είναι αυτοί που μας δάνεισαν ΗΠΑ (ΔΝΤ) - ΕΕ. Θα μας "διευκολύνουν" όπως "διευκόλυναν" τους Ουκρανούς και τους Άραβες.

Υπάρχει ακόμα ένα θέμα: Η "κάθαρση" για να χρησιμοποιήσω ένα παλιό σύνθημα. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ούτε σε αυτό μια κι αν έβγαινες από την ΕΕ - Ευρώ θα μπορούσες να πεις να τιμωρηθούν όσοι ήταν δοσίλογοι. Τώρα τι θα πεις, αφού κάνεις τα ίδια; Μόνο κάποια σκάνδαλα, όσα δεν προλάβουν να παραγραφούν κι αυτά ελάχιστα, που αφορούν ήδη καμένα χαρτιά. Τουλάχιστο πήρες τη θέση της ΝΔ. Οι δανειστές δεν τη χρειάζονται πλέον, έχουν νέο επιστάτη. Κρίμα. Τίποτα άλλο. .

από το "Βαθύ Κόκκινο"


Τώρα που είδαμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση με καρχαρίες ας κάνουμε μια καλόπιστη κριτική Τώρα που είδαμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση με καρχαρίες ας κάνουμε μια καλόπιστη κριτική Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.