Ψήφος εμπιστοσύνης;

του Γιάννη Σιδέρη

Η συγκυβέρνηση αποφάσισε, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του πολιτικού κλίματος, να ζητήσει από την βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Βέβαια είναι προφανές ότι θα την λάβει, μια και κανείς από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν έχει δείξει ότι διαθέτει ούτε το πολιτικό αλλά ακόμη ούτε και αυτό το ηθικό ανάστημα προκειμένου να τολμήσει να προκαλέσει πολιτική αναταραχή.

Εξάλλου δεν το επιθυμούν οι περίφημες αγορές και ως γνήσιοι εντολοδόχοι των τραπεζιτών οι συγκυβερνώντες, δεν είναι δυνατόν να πράξουν διαφορετικά.

Το διακύβευμα για τον λαό όμως είναι άλλο. Η συνεχιζόμενη φτωχοποίησή του, μια και πάνω από έξι εκατομμύρια συμπολίτες μας είτε βρίσκονται ήδη κάτω από τα όρια της...
φτώχιας, είτε είναι έτοιμοι να ενταχθούν και επισήμως σε αυτά, καθώς και η φορολογική λαίλαπα που τον πλήττει, δεν του δίνει τα περιθώρια να παρακολουθήσει τα κοινοβουλευτικά τερτίπια των κυβερνώντων.

Η αντιστροφή του κλίματος δεν γίνεται με ψήφους εμπιστοσύνης σε ένα κοινοβούλιο απονομιμοποιημένο. Ο μόνος τρόπος είναι η αλλαγή της πολιτικής σε μια κατεύθυνση που θα επωφεληθεί ο ίδιος ο λαός. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με εικονικές “διαπραγματεύσεις” και επικοινωνιακές αδωνικές κορώνες. Ούτε βέβαια με ημίμετρα, τύπου “απόσυρσης” του χρέους κατόπιν μιας ακόμη διαπραγμάτευσης με τους εταίρους δανειστές.

Η πραγματική αντιστροφή του πολιτικού κλίματος προς όφελος του λαού, γίνεται μόνο με γενναίες αποφάσεις μιας πατριωτικής δημοκρατικής κυβέρνησης, χωρίς απαραίτητα την συγκατάθεση των δανειστών, οι οποίες θα μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη.

Αυτό που έχει ανάγκη ο λαός ακριβώς την στιγμή που νιώθει αδύναμος μέσα στην όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίησή του, είναι πολιτικές δυνάμεις έτοιμες να συγκρουστούν και όχι παραδομένους κυβερνήτες και συγκαταβατικούς προαλειφόμενους για την διακυβέρνηση της χώρας.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, το ΕΠΑΜ καλεί τον λαό να αγνοήσει αυτού του χείριστου είδους τα επικοινωνιακά παιχνίδια των συγκυβερνώντων, μια και είναι εμφανές ότι ως μόνο στόχο έχουν την παράταση της θητείας αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης και, πάντως, σε καμμιά περίπτωση δεν τον αφορούν. Να απαιτήσει, ως μόνος αρμόδιος, την δημιουργία μιας δημοκρατικής κυβέρνησης που επιτέλους θα λειτουργήσει υπέρ του χωρίς δογματισμούς και προαπαιτούμενα. Μιας κυβέρνησης που θα δράσει, όχι μόνο ως προς την προσωρινή ανακούφισή του, αλλά που θα τον οδηγήσει στην πλήρη απαλλαγή του από τα δεσμά των “εταίρων”. Μιας κυβέρνησης που θα εδραιώσει την πραγματική δημοκρατία στην χώρα.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας από την ίδρυσή του αυτήν την πολιτική στόχευση, θα επιδιώξει να διαμορφωθεί το αντίστοιχο πολιτικό κλίμα μέσα στην κοινωνία όπου ασκείται η πραγματική πολιτική.

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας


Ψήφος εμπιστοσύνης; Ψήφος εμπιστοσύνης; Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Οκτωβρίου 04, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.