Μια ερώτηση προς τον κ. Τσιόδρα!



Του Δημήτρη Μπίρου


Πολύς κόσμος έχει διαβάσει την συνέντευξη του κ. Τσιόδρα που έδωσε τέλος Γενάρη και αναφερόταν στον Covid-19. Τότε έλεγε πως είναι ένας ιός που δεν είναι τόσο μεταδοτικός και ότι σαν Ελλάδα δεν προβλέπει να έχουμε σοβαρό θέμα από την εξάπλωση του ιού. Η αλήθεια είναι πως για τα χαρακτηριστικά του ιού αναφερόταν στις πηγές του ΠΟΥ.
Σήμερα βλέπουμε πως ο ΠΟΥ αναφέρεται συνεχώς στην ανάγκη μαζικών τεστ στον πληθυσμό και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων από αυτούς που δεν νοσούν. Επίσης αναφέρει, πως μαζικά μέτρα καραντίνας χωρίς άλλα επιθετικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του ιού δεν προσφέρουν πολλά αποτελέσματα.

Το ερώτημα που έχω να κάνω είναι το εξής: Γιατί κ. Τσιόδρα, τέλος Γενάρη ακολουθήσατε τα λεγόμενα του ΠΟΥ, και τώρα που προτείνει μαζικά τεστ είστε αντίθετος; Την ίδια στιγμή που βλέπουμε συνεχώς περισσότερες χώρες να προσφεύγουν σε αυτήν την μέθοδο και μάλιστα έχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα για την εξάπλωση της νόσου. Αυτές οι χώρες βρίσκονται κυρίως στην Ασία (Ταιβάν, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη). Μεγάλη μερίδα γιατρών και της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους σε σχέση με αυτήν την πρακτική και εσείς ακολουθείται έναν δρόμο που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει.

Τι άλλαξε τότε σε σχέση με σήμερα; Γιατί δεν αναφέρεστε καθόλου στις τεράστιες ελλείψεις που έχει το σύστημα υγείας τόσο σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υγειονομικό υλικό; Μιλάτε για έναν αόρατο εχθρό που εξαπλώνεται κάτω από την μύτη μας. Γιατί δεν κάνετε μαζικά τεστ ώστε να εντοπίσουμε τον εχθρό, στον μέγιστο βαθμό που μπορούμε και να μην είναι τόσο αόρατος κ. Τσιόδρα;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να έχουν εξήγηση. Ο ρόλος του κ. Τσιόδρα στο υπουργείο υγείας είναι ένας. Να ξεπλένει την πολιτική ηγεσία για την ανικανότητα αλλά και την διάλυση του συστήματος υγείας που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Για τον ρόλο αυτόν έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος ήρεμος, συμπαθής, με πτυχία, που όμως εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές των κυβερνητικών αξιωματούχων. Ένα  είδους τεχνοκράτη της «υγείας» δηλαδή, που έχει μια και μόνο συμβουλή. Μείνετε σπίτι!

Μείνετε σπίτι, πάρτε τηλέφωνο τον προσωπικό σας γιατρό, μη διανοηθείτε να βγείτε και απλά μην έρθετε στο νοσοκομείο. Και ας πεθάνετε στο σπίτι, όπως ήδη έγινε με δύο γυναίκες. Και αυτό θα συνεχίσει να αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς. Απλά δεν θέλουμε να φανεί ότι καταρρέει το σύστημα υγείας μέσα σε μια βδομάδα. Οπότε μείνετε σπίτι.
Μόνο ένας τεχνοκράτης της «υγείας» θα μπορούσε να έχει αυτή την θέση και όχι ένας πραγματικός γιατρός που σέβεται, τιμάει τον όρκο του και έχει τουλάχιστον προσωπική αξιοπρέπεια.

Ο Δημήτρης Μπίρος είναι
MSc Γεωλόγος


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Μια ερώτηση προς τον κ. Τσιόδρα! Μια ερώτηση προς τον κ. Τσιόδρα! Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Κυριακή, Μαρτίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.