Η περιοδεία των Προέδρων ΕΠΑΜ και ΑΚΚΕΛ στη Θράκη




Δελτίο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιοδεία των Προέδρων του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρη Καζάκη, και Α.Κ.Κ.ΕΛ., Βάκη Τσιομπανίδη, στη Θράκη.

Συνάντηση των προέδρων Ε.ΠΑ.Μ. και Α.Κ.Κ.ΕΛ. με τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.
Η περιοδεία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Κορυφαίο σημείο της περιοδείας ήταν η κεντρική εκδήλωση, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στο Επιμελητήριο Έβρου, με τη συμμετοχή επίσης του τ. Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, οδοιπορικό στις ακριτικές περιοχές του Έβρου και δόθηκαν συνεντεύξεις σε τοπικά τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.


Συνάντηση των προέδρων Ε.ΠΑ.Μ. και Α.Κ.Κ.ΕΛ. με τον κ. Γκαμπαερίδη.
Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, και με το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το Α.Κ.Κ.ΕΛ., κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη. Ο κ. Τοψίδης ενημερώθηκε για βασικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως επίσης για τα εθνικά θέματα που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο ίδιος με τη σειρά του παρουσίασε τις βασικές δράσεις του Επιμελητηρίου και τη μορφή του. Ο κ. Γκαμπαερίδης, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις δράσεις του Ρώσικου Σπιτιού στην ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων, την αλληλοκατανόηση και αλληλογνωριμία της ελληνικής και της ρωσικής κοινωνίας.


Απότιση φόρου τιμής στο μνημείο του Έλληνα
οπλίτη Ζήση Καραγώγου.
Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας οι Πρόεδροι του Α.Κ.Κ.ΕΛ., Βάκης Τσιομπανίδης, και του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, μαζί με τον τ. Υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετέβησαν στο Δέλτα του Έβρου, μαζί με στελέχη και συνεργάτες, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τουρκικές στρατιωτικές θέσεις.
Πρώτα τιμήθηκε η μνήμη του στρατιώτη Πεζικού Ζήση Καραγώγου, με επίσκεψη και απότιση φόρου τιμής στο μνημείο όπου έπεσε νεκρός στις 19 Δεκεμβρίου 1986 από τουρκική ριπή σε ελληνικό έδαφος.


Με τους ακρίτες στις καλύβες του Έβρου.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στις «καλύβες» στο Δέλτα του Έβρου, περιοχή που αποτελεί και σημείο διέλευσης λαθραία εισερχομένων αλλοδαπών, συνοδεία του Ταξίαρχου της 31ης Ταξιαρχίας, ο οποίος φρόντισε για την άψογη ενημέρωση, αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών, συνοδεύοντάς τους καθ’ όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού. Οι «καλύβες» του Δέλτα κατοικούνται από πραγματικούς ακρίτες, ακριβώς μέσα στο μάτι του κυκλώνα, εθνοφύλακες, ανθρώπους που είναι πραγματικά τα μάτια και τα αυτιά της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού. Παρόλα αυτά, το κατοχικό καθεστώς της Ελλάδας, αντί να τους επιδοτεί για το έργο τους, ουσιαστικά επιχειρεί να τους εκδιώξει από τις καλύβες με απειλή προστίμου 1€ το τετραγωνικό ανά ημέρα!


Ο Δημήτρης Καζάκης, ο Βάκης Τσιομπανίδης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ομιλία τους στο Επιμελητήριο Έβρου.
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, στην Κομοτηνή. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της περιοδείας, στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών. Στην ομιλία του ο Δ. Καζάκης ανέδειξε πτυχές της ελληνοτουρκικής κρίσης, με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και ανέπτυξε, με όρους εθνικής κυριαρχίας, τους τρόπους και τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποτροπή του επεκτατισμού της Τουρκίας. Η κορύφωση της επιθετικότητας της Τουρκίας συμπίπτει, μάλιστα, με την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης από τον Οθωμανικό ζυγό.


Συνάντηση των προέδρων Ε.ΠΑ.Μ. και Α.Κ.Κ.ΕΛ. με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλη Μαυρίδη.
Ο Βάκης Τσιομπανίδης παρουσίασε προτάσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, με αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διατάραξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης της χώρας μας από τον Σύριζα και της λεγόμενης «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές.
Η περιοδεία έκλεισε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με επίσκεψη σε εργοστάσιο μεταξωτών στο Σουφλί, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου με τον ιδιοκτήτη, κ. Κώστα Μουχταρίδη, καθώς και προτάσεις για την επίλυσή τους. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλη Μαυρίδη. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η ανάδειξη και ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής του Έβρου αποτελεί παράγοντα ύψιστης σημασίας, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας μας.

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2020

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Η περιοδεία των Προέδρων ΕΠΑΜ και ΑΚΚΕΛ στη Θράκη Η περιοδεία των Προέδρων ΕΠΑΜ και ΑΚΚΕΛ στη Θράκη Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.