Η διαμαρτυρία ενάντια στη διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ




Την Τρίτη 14/5, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό της "Eurovision" και στην προβολή του από τη δημόσια τηλεόραση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού διεξάγεται στο Τελ Αβίβ, σε μια περίοδο που η βία του εγκληματικού καθεστώτος του Ισραήλ προς το μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, εντείνεται. Εντείνεται με δολοφονίες άοπλων πολιτών, συλλήψεις και παράνομες κρατήσεις ακόμα και μικρών παιδιών, επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών με κατεδαφίσεις παλαιστινιακών οικισμών, όπως και                                                                                    αναρίθμητες άλλες κατάφωρες παραβιάσεις των
                                                                               ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαπράττοντας τις εγκληματικές αυτές ενέργειες εναντίον των Παλαιστινίων, το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει συγχρόνως την επιθετικότητά του απέναντι στις γειτονικές χώρες.

Σε αυτό το περιβάλλον, έρχεται η διεξαγωγή του διαγωνισμού της Eurovision εκεί, επιδιώκοντας να ξεπλύνει τα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πολίτες, εκπρόσωποι φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων όπως η οργάνωση BDS Greece, το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», καθώς και μέλη των πολιτικών οργανώσεων του Ε.ΠΑ.Μ. και του «Δρόμος Ανοιχτός».


Υπήρξε αστυνομική παρουσία πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία προέβη και σε προληπτικούς ελέγχους επιμένοντας να μάθουν για τα συνθήματα των πανό, κάτι που υποδηλώνει την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξουν μηνύματα που θα δυσαρεστήσουν τους «στρατηγικούς της συμμάχους».

Μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. έκαναν σημαντική παρέμβαση δηλώνοντας τις θέσεις του:



ΟΧΙ στο ΞΕΠΛΥΜΑ του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ από την EUROVISION

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του στη ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ από τις ΗΠΑ

Λέμε ΝΑΙ στην ΑΚΥΡΩΣΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Λέμε ΝΑΙ στο ΜΠΟΫΚΟΤΆΖ και στις ΚΥΡΩΣΕΙΣ εναντίον του Ισραήλ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το Κίνημα BDS

Αθήνα, 15 Μαΐου 2019

Το Συντονιστικό Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.

Η διαμαρτυρία ενάντια στη διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ Η διαμαρτυρία ενάντια στη διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Δευτέρα, Μαΐου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.