Αν υπήρχε φιλότιμο



Του Νίκου Ι. Καραβέλου


Αν υπήρχε φιλότιμο,  η υπουργός της Κυβέρνησης Τσίπρα, η κα  Παπακώστα, μετά το φιάσκο των «συλλήψεων» των «κακούργων τρομοκρατών» δικηγόρων, και μετά τις άθλιες δηλώσεις της, θα έπρεπε να πάει κλοτσηδόν στο σπίτι της.

Αυτό δεν θα γίνει, γιατί δεν υπάρχει φιλότιμο, ούτε στην ίδια ούτε στον πολιτικό προϊστάμενό της.
Η εξέλιξη της υπόθεσης, μέχρι στιγμής, παρά τον τεχνητό ντόρο της δημοσιογραφικής συναυτουργίας, αποκάλυψε γρήγορα τις μεθοδεύσεις κι άφησε έκθετο τον δικαστικό λειτουργό που «βιάστηκε» να  εκδώσει παράνομα εντάλματα σύλληψης!

Αν υπήρχε θάρρος, θα έπρεπε οι δικηγορικοί σύλλογοι να παρέμβουν αμέσως και με την φυσική τους παρουσία, όπου δει, να σηκώσουν τον κόσμο, κι όχι να κρύβονται πίσω από άνευρες δηλώσεις γλυκερής ευπρέπειας.

Δεν είναι η πολυήμερη ταλαιπωρία που έζησαν οι δύο συνάδελφοι, Λυκουρέζος  και Παναγόπουλος, που είναι κι αυτή…

Δεν είναι  η πολύχρονη φιλία που με συνδέει με τον συνάδελφο  Θοδωρή Παναγόπουλο, που είναι κι αυτή.

Δεν είναι ούτε η ένδεια των στοιχείων, που είναι κι αυτή!

Είναι ο εφιάλτης να νιώθεις, ευάλωτος και τρομαγμένος, απέναντι σε μια καρικατούρα δοτής εξουσίας που επιζεί ελέω των κατακτητών σου, χωρίς ίχνος εγγυήσεων νομιμότητας!

Είναι ο εφιάλτης να ξέρεις ότι μια «ωραία πρωία»  είναι δυνατό να σου χτυπήσουν την πόρτα και να σε αρπάξουν σιδηροδέσμιο μέχρι το κατώφλι κάποιου αστυνόμου ή ανακριτή, ευφυούς ή ανόητου, με την ρετσινιά του τρομοκράτη

Είναι ο εφιάλτης να ξέρεις ότι η έννοια της τρομοκρατίας στην οποία ομνύουν οι νομικοί, είναι εφεύρημα της πιο σκληρής απολυταρχίας, που βρικολάκιασε!

Είναι ο εφιάλτης να ξέρεις ότι, αφού οι «επώνυμοι» σιδηροδέθηκαν, εσένα, τον «ανώνυμο» θα σε κάνουν στυπόχαρτο!

Είναι ο εφιάλτης να νιώθεις πως οι ελάχιστες εγγυήσεις, δεν είναι ούτε αποτελούν δικαιώματά σου, αλλά προσωρινές παραχωρήσεις που, ανά πάσα στιγμή, ανακαλούνται, όταν δεν είναι ανεκτές πλέον από τους «ισχυρούς»!

Είναι ο εφιάλτης να ξέρεις πως κάποιοι μπορούν, αν και όποτε θέλουν, να σε αρπάζουν από το σπίτι σου, ακόμα και με γελοία στοιχεία ή και άνευ τούτων, μόνο και μόνο για να σου πουν (όσο επώνυμος κι αν είσαι) και να σου υπενθυμίσουν, ότι και η ζωή και η ελευθερία σου είναι μεγέθη ευθέως ανάλογα με την υποταγή σου!.

Για να φοβάσαι!

Ο Νίκος Ι. Καραβέλος είναι Δικηγόρος-Συγγραφέας


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Αν υπήρχε φιλότιμο Αν υπήρχε φιλότιμο Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.