Η ημερίδα του Ε.ΠΑ.Μ. στη Θεσσαλονίκη για τα σχέδια αυτονόμησης της Μακεδονίας






Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, στη Θεσσαλονίκη, η ημερίδα του Ε.ΠΑ.Μ. με θέμα «Τα σχέδια αυτονόμησης της Μακεδονίας και ο εθνικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας και των Βαλκανίων». Οι ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που την παρακολούθησε, το οποίο συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας με ερωτήσεις προς τους εισηγητές και με παρεμβάσεις του.

Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος έκανε εισαγωγή στο θέμα της ημερίδας, αναλύοντας τη σύνδεση των στόχων του υπερεθνικού κεφαλαίου με τις εγχώριες τράπεζες και τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που εξυφαίνονται στη Μακεδονία, την Ελλάδα γενικότερα αλλά και τα Βαλκάνια.

Ο ιστορικός Γιάννης Χατζής αναφέρθηκε σε πτυχές του αλβανικού ζητήματος κατά τον 19ο και 20οαι., κάνοντας ιστορική αναδρομή των ελληνο-αλβανικών σχέσεων αλλά και των παρεμβάσεων και των διαχρονικών σχεδιασμών των μεγάλων δυνάμεων στα βορειοδυτικά Βαλκάνια.
Ο δημοσιογράφος/συγγραφέας – Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο ρόλο που παίζει η Τουρκία στο σχεδιαζόμενο διαμελισμό των Βαλκανίων, παρουσιάζοντας επίσης άγνωστες στο πολύ κοινό πληροφορίες που οδήγησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Δρ. Διεθνούς Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών, Κέρη Μαυρομμάτη, αναφέρθηκε στη νομική πλευρά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποδεικνύοντας ότι οι δυνατότητες ακύρωσης της είναι εφικτές σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Βιέννης, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ανάμεσα σε όσους απηύθυναν χαιρετισμό για την επιτυχία της, ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και υποψήφ. δήμαρχος με την «Υψίπολις», κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, και ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ρουμανίας κ. Κονσταντίν Ροτάρου.

Βίντεο από τις εργασίες αυτής της ιδιαίτερα αξιόλογης ημερίδας θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών.


Το φωτογραφικό υλικό είναι της δημοσιογράφου Βίκυς Μαπαϊρακτάρη.
Η ημερίδα του Ε.ΠΑ.Μ. στη Θεσσαλονίκη για τα σχέδια αυτονόμησης της Μακεδονίας Η ημερίδα του Ε.ΠΑ.Μ. στη Θεσσαλονίκη για τα σχέδια αυτονόμησης της Μακεδονίας Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Τετάρτη, Μαΐου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.