Το Θράσος



Του Αντώνη Παπαντωνίου


Είναι ένα συναίσθημα χαρακτηριστικό των Ανθρώπων εκείνων που η χαμηλή τους νοημοσύνη  και η έλλειψη γνώσεων τους κάνει επιθετικούς  και απόλυτους στην έκφραση της βλακείας τους που έχουν συσσωρεύσει, υπεροπτικούς  και απόλυτα αντικοινωνικούς.

Υπάρχουν, δυστυχώς πολλοί τέτοιοι που όταν όμως δεν διαχειρίζονται  Δημόσια προβλήματα περνάνε απαρατήρητοι  και το μόνο που εισπράττουν είναι ο χλευασμός της Κοινωνίας  που γίνεται Κοινωνός του Θράσους τους. 

Όταν όμως αυτό εκφράζεται επίσημα από  Δημόσιο πρόσωπο, τότε το γεγονός αυτό αποκτά  ΚΑΙ Θεσμική πρόκληση!

Ένας από αυτούς που μας προέκυψαν τελευταία είναι και ο «Υπουργός» Εθνικής(;;;) Άμυνας  και 
Ναύαρχος  Π.Ν. (ε.α.) Αποστολάκης Ε., ο οποίος ψάχνει να βρεί  και την παραμικρή ευκαιρία για να μας αποδείξει, να μας πείσει πόσο πολύ υπέρμαχος της  ΚΑΤΟΧΗΣ  είναι  με τις δηλώσεις που συχνότατα φέρνει στη Δημοσιότητα.

Έτσι λοιπόν την 24-4-2019, κατά την επίσκεψή του, σύμφωνα με Δημοσιεύματα, στο Κοσσυφοπέδιο  στην εκεί Ελληνική Δύναμη  ΕΛΔΥΚΟ  και  συνοδευόμενος από τους Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ μας εδήλωσε, μιμούμενος τον Παπαδόπουλο  της Χούντας της 21-4-1967, ότι  «Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης»,  τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε  «είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το Κράτος και η Κυβέρνηση θωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος». Συνέχισε δε εκφράζοντας και ολίγην έως πολύν υπερηφάνεια για τηνΠροδοσία των Πρεσπών.

Τι να θαυμάσει κανείς πέρα από το Θράσος του Ανθρώπου να καλεί και μάλιστα επίσημα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να  εκτελούν εντολές  σαν μηχανές χωρίς να έχουν στοιχειώδη κριτική ματιά και άποψη για το Νόμιμο των εντολών. Αρκεί λοιπόν μια Εντολή!!

Αυτός ο Κύριος λοιπόν πέρα από το Θράσος του αποδεικνύει  και το πόσο επίορκος είναι όταν αναγνωρίζει ότι  οι Εντολές που δίνονται από μια
ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, στην οποία βέβαια και αυτός συμμετέχει  πρέπει να είναι εκτελεστές  ή εκτός από Επίορκος είναι και εντελώς  άσχετος με την έννοια της λέξης «ΚΑΤΟΧΗ». Και αυτό γιατί η λέξη ΚΑΤΟΧΗ  σημαίνει «μη άσκηση εξουσίας»( Βλέπε Χ.Σγουρίτσα  «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ, Εκδόσεις Ελευθερουδάκη 1925»!

Και όσον αφορά το εάν η «Κυβέρνηση» στην οποία συμμετέχει ασκεί η όχι Εξουσία τον παραπέμπω, μη ζητώντας αμοιβή, στον Ν.4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ.94Α(ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014», παρ όλο που και αυτός είναι μια απ’ τις Απάτες γιατί δεν έχει ποτέ κυρωθεί απ
την…..Βουλή , όπου θα διαβάσει ότι  κανένας Νόμος δεν επιτρέπεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη  του Δ.Ν.Τ. της Ε.Κ.Τ. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»! 
Βέβαια το να θέλεις τον εαυτό σου να είναι υποτακτικός σε κάθε είδους εντολές που έχουν αποκλειστικά και μόνον επίπτωση σε σένα είναι απόλυτο δικαίωμά σου, γιατί απλά και μόνον εσύ  απολαμβάνεις και τις συνέπειες που είναι ο Εξευτελισμός της προσωπικότητάς σου, αν βέβαια διαθέτεις. 
Το να προκαλείς όμως και να απειλείς  τρίτους και μάλιστα  τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να ευτελίζουν τον Όρκο που έδωσαν για «Πίστη στην Πατρίδα και σεβασμό και τήρηση του Συντάγματος», σε χαρακτηρίζει όχι μόνον σαν  ΘΡΑΣΥ αλλά ΚΑΙ σαν ΔΩΣΙΛΟΓΟ!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.)-Νομικός, είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας

Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Το Θράσος Το Θράσος Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Πιθανοτατα, το σχημα στην θεωρηση παρουσιαζει, ποση Δημοκρατια εμεινε στην Πατριδα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.