Το 17% των Ελλήνων γνώρισε σοβαρές υλικές στερήσεις το 2018 και το 34,8% κινδυνεύει από τη φτώχεια


  
Σχεδόν το 17% των Ελλήνων γνώρισε σοβαρές υλικές στερήσεις το 2018, σύμφωνα με έρευνα της "Eurostat" που κατατάσσει τη χώρα μας ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμού που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικά έξοδα στην ΕΕ.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες, των οποίων ο πληθυσμός βιώνει σοβαρές υλικές στερήσεις, σύμφωνα με την "Eurostat".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2018, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα μεταξύ εκείνων με τα μεγαλύτερα ποσοστά υλικών στερήσεων (16,7%). Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφει η Βουλγαρία με 20,9% και δεύτερη έρχεται η Ρουμανία.


Από την άλλη, τα μικρότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σουηδία (1,1% το 2017), το Λουξεμβούργο (1,2% το 2017) και η Ολλανδία (2,4%).
Υπολογίζεται ότι το 22,5% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή 113 εκατομμύρια πολίτες της εξακολουθούν να ζουν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην Ελλάδα, το 34,8% του πληθυσμού κινδυνεύει από τη φτώχεια
, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της "Eurostat" για το 2017. Η χώρα μας βρίσκεται τρίτη σε κατάταξη μετά τη Βουλγαρία (38,9%) και τη Ρουμανία (35,7%). Επίσης, το 22% του πληθυσμού υφίσταται διάφορες στερήσεις, ενώ το 18% του πληθυσμού ζει σε οικογένειες, όπου δεν εργάζεται κανείς.
Η συγκεκριμένη έρευνα της "Eurostat" εξετάζει κατά πόσο οι άνθρωποι σε μια χώρα μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις πιο απαραίτητες ή επιθυμητές ανάγκες για μια επαρκή ζωή: Δηλαδή, να πληρώνουν εγκαίρως λογαριασμούς, να διατηρούν ζεστό το σπίτι τους, να αντιμετωπίζουν απροσδόκητα έξοδα, να τρώνε κρέας (ή ψάρι) τακτικά, να μπορούν να πάνε διακοπές για μία εβδομάδα, να έχουν τηλεόραση, πλυντήριο, αυτοκίνητο και τηλέφωνο.

31 εκατομμύρια Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές στερήσεις, που προκαλούν δυσκολίες όπως: Να πληρωθούν λογαριασμοί (ΔΕΚΟ) εγκαίρως, να κρατηθεί το σπίτι «αρκετά ζεστό», να αντιμετωπιστούν «απροσδόκητα έξοδα» (π.χ. από έκτακτα προβλήματα υγείας), να καταναλώνουν τακτικά κρέας ή ψάρια ή άλλο διατροφικά ισοδύναμο κ.τ.λ.

Πόσα παιδιά κοιμήθηκαν νηστικά ή στερήθηκαν ένα παιχνιδάκι που τόσο λαχταρούσαν; Πόσοι γέροντες σέρνονται μες στην απελπισία των στερήσεων περιμένοντας το τέλος τους χωρίς χαρά και ελπίδα;

Το 17% των Ελλήνων γνώρισε σοβαρές υλικές στερήσεις το 2018 και το 34,8% κινδυνεύει από τη φτώχεια Το 17% των Ελλήνων γνώρισε σοβαρές υλικές στερήσεις το 2018 και το 34,8% κινδυνεύει από τη φτώχεια Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Κυριακή, Μαΐου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.