Μια Οφειλόμενη Απάντηση Σε 10 Στρατηγούς – Ναυάρχους Και Πτεράρχους



Tου Αντώνη Παπαντωνίου


Στην Ιστοσελίδα  “
ARMYVOICE”  της 8-4-2019, δημοσιεύθηκε μια κοινή επιστολή  ομάδας  10 Στρατηγών-Ναυάρχων και Πτεράρχων (ε.α.) οι οποίοι, όπως σημειώνει η Ιστοσελίδα ασκούν στην Πολιτική Ηγεσία κριτική με χρονοκαθυστέρηση  για τα Εθνικά Θέματα.
Ας μου επιτραπεί λοιπόν κι εμένα να εκφραστώ για τα θέματα που  θίγονται στην επιστολή  και ευελπιστώ ότι θα τύχη και η δική μου άποψη  της ίδιας δημοσιότητας για την ισότητα των όπλων.
Η επιστολή ξεκινά από την επισήμανση ότι  τα προβλήματα που εκδηλώνονται  στίς  Ένοπλες Δυνάμεις  οφείλονται  στην οικονομική κρίση που υπάρχει από δεκαετίας.
Η αιτιολογία αυτή είναι εντελώς λανθασμένη όχι μόνον επιστημονικά αλλά και πρακτικά. 
Η όποια οικονομική κρίση οφείλεται κατ αρχήν σε υπαιτιότητα της οικονομικής πολιτικής που προηγήθηκε της εμφάνισής της και σε κάθε περίπτωση  είναι βραχυχρόνια και παροδική  και όχι διαρκής  και μάλιστα επιδυνούμενη. Έτσι λοιπόν πρέπει, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς  με τις έννοιες των λέξεων, να αναζητήσουμε αλλού τις αιτίες  και αφού τις εντοπίσουμε να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε τις πολιτικές εκείνες που θα  άρουν την κρίση και τα αποτελέσματά της.
Θα επιχειρήσω λοιπόν να δώσω την δική μου απάντηση  επιστρατεύοντας  τα όποια υπόλοιπα ψυχραιμίας  διαθέτω.

Όλοι, πιστεύω ότι θυμόμαστε ότι την 6-5-2010 με την Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης , οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, στο Άρθρο 14παρ.5  η τότε «Κυβέρνηση», με την σιωπή της Αντιπολίτευσης, παραιτήθηκε από κάθε ασυλία λόγω άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας , κάτι που αποτελεί  σφετερισμό εξουσίας, σύμφωνα με το Άρθρο 120παρ.3 του Συντάγματος και που κατά τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου  Γεώργιο Κασιμάτη  απετέλεσε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, βλ. Δημόσιες Δηλώσεις του! Δεν το ισχυρίζομαι λοιπόν εγώ, ένας ταπεινός Νομικός και απόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου….
Το λυπηρό και απαράδεκτα ντροπιαστικό είναι ότι όλος ο Δημόσιος Τομέας και κυρίως οι  επικεφαλής του δεν κατάλαβαν τίποτα αν και πολλοί από αυτούς και μάλλον όλοι ήταν και είναι απόφοιτοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και έτσι δεν σκέφθηκαν καν ότι ήταν υποχρεωμένοι από τον Όρκο που κάποτε στα νειάτα τους έδωσαν να ανατρέψουν την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ  που με το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ  επιβλήθηκε.
Και στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσω η να κάνω γνωστό, εάν υπάρχει άγνοια, ότι  η Δικτατορία δεν πραγματοποιείται μόνον με τα ΤΑΝΚΣ αλλά και «Κοινοβουλευτικά», όπως έκανε ο Μεταξάς και ο Χίτλερ.

Το αποτέλεσμα ήταν λοιπόν ότι  έπαψε να ασκείται οποιαδήποτε Πολιτική υπέρ του Λαού αλλά το ακριβώς αντίθετο. Το αποτέλεσμα ήταν να συρρικνωθεί δραματικά η οικονομία στο σύνολό της , κάτι που είχε και έχει επίπτωση και στο διαθέσιμο εισόδημα τόσο των Πολιτών όσον και του Κράτους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα διάθεσης πόρων  για όλους τους Τομείς δραστηριότητας του Κράτους, συνεπώς και των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά το χειρότερο είναι ότι ΄υπάρχει επίπτωση και στο ηθικό των Στελεχών όλων των βαθμίδων που δεν γνωρίζουν πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν  όχι οι ίδιοι αλλά οι Οικογένειές τους. Η ασφάλεια που πρέπει να εξασφαλίζουν με την παρουσία τους στον Λαό και την Πατρίδα συνολικά εξαρτάται πρώτα και κύρια από την ψυχική δύναμη όχι μόνον των Στελεχών αλλά και του Λαού σαν το πολύτιμο και αναγκαίο στήριγμά τους. Το Έπος του 1940 δεν ήρθε από τα οπλικά συστήματα, που ήσαν ανύπαρκτα, αλλά από την ψυχή Λαού και Στρατού  που ήσαν υπαρκτά!
Αλλά ω του θαύματος  δεν μείναμε μόνον στην Δικτατορία  αλλά προαχθήκαμε και σε                     ΚΑΤΟΧΗ,  γιατί με το τρίτο Μνημόνιο   Ν.4336/14-8-2015 φ.Ε.Κ. 94Α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014} ορίζεται ότι «Προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει ένα Νόμο θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη από το Διεθνές Νομισματικό  Ταμείο, την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαική Επιτροπή». Δηλαδή δεν έχει κανένα δικαίωμα σε λήψη αποφάσεων αλλά απλά και  μόνον είναι υποχρεωμένη να εκτελεί εντολές τρίτων.  Και η μη δυνατότητα άσκησης Κυριαρχίας σημαίνει  ΚΑΤΟΧΗ!  Όπως διδάσκει και ένας από τους πατέρες του Συνταγματικού Δικαίου του περασμένου Αιώνα, ο Χρήστος Σγουρίτσας  στο βίβλίο του  «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ- ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙΔΙΚΑΙΟΝ» Έκδοση Ελευθερουδάκη 1925.
Όταν λοιπόν απαγορεύεται, με την σύμφωνη γνώμη σου, να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση πως είναι δυνατόν να ασκήσεις την όποια Πολιτική στην πράξη;;; Από πού θα αντλήσεις πόρους;;; Και παρόλα αυτά πάλι σύμπασα η Δημόσια Διοίκηση περί άλλων τιρβάζει…. Οποία ντροπή, για να  παραμείνω ευγενής……
Όσον αφορά τα στενώς εννοούμενα Εθνικά Θέματα τι να πεί κανείς. Τα έχουμε δεί σχεδόν, το τονίζω το σχεδόν, όλα και όλη η φύση ησυχάζει. Ξεκινώντας την αναφορά μου στο συγκεκριμένο ζήτημα θέλω να ξεκινήσω από το μέγα θέμα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που εκτός από την Ηθική του διάσταση υπάρχει και η Νομική. Αρκεί για κάποιον, για να μην μακρυγορήσω, να διαβάσει στην Διακήρυξη του Ο.Η.Ε.  ΔΕΚ1948/ΙΑΝ.1949Μ τις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται σαν Γενοκτονία, που είναι πέντε και που όμως αρκεί να υπάρχει έστω και μία. Μπορεί επίσης να δεί και τον Νόμο 3091/1954 που καθιέρωσε το Έγκλημα αυτό που είναι κατά της Ανθρωπότητας  και το Ελληνικό Κράτος. Ένα πρώτο πρόχειρο στοιχείο θα βρείτε στα στοιχεία των Ειρηνοδικείων με τις καταγραφές Θανάτων- Γεννήσεων. Για τις λοιπές περιπτώσεις θα δώσω επιγραμματικά κάποια γενικά στοιχεία, όπως:
           1.- Πρέσπες.
           2.- Αρπαγή  δύο Στελεχών από την Τουρκία και καμία αντίδραση.
           3.- Αλβανία. Δήλωση του Έντυ Ράμμα στην Τηλεόραση της Χώρας του, πρόσφατα, ότι «είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για Αναθεώρηση των Θαλασσίων Συνόρων»
          4.- Θράκη.
          5.-Αιγαίο:

          Α)  εντελώς αφρούρητο, στο έλεος τρίτων με ελεύθερη είσοδο για οποιονδήποτε,
          αλλά όχι και  έξοδο.

          Β. Δηλώσεις του Μειμαράκη το 2014 σαν Προέδρου της Βουλής προς τον Νταβούτογλου  σαν ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατά την εδώ επίσημη επίσκεψή του. « Το Αιγαίο είναι  «Ελεύθερη Θάλασα». Δηλ. δεν ασκείται από κανέναν Κυριαρχία πουθενά.
           Γ.- Δηλώσεις  «Πρωθυπουργού» Τσίπρα «Δεν γνωρίζω οι Θάλασσες να έχουν Σύνορα».
           Δ.- Δηλώσεις Ερντογκάν κατά την εδώ πρόσφατη επίσκεψή του που στο Προεδρικό Μέγαρο έθεσε  στον «δικό μας Πρόεδρο», μέσα στο Προεδρικό Θέμα «Αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, και δεν απελάθηκε επί τόπου.
           Ε.- Δήλωση «Πρωθυπουργού» Τσίπρα, μετά την αναχώρηση  Ερντογκάν  ότι το Αιγαίο είναι Θάλασσα «Ειρήνης και Διαλόγου». Άραγε τι έχουμε να διαλεχθύμε;; Από  ότι εγώ γνωρίζω  η μόνη εκκρεμότητα είναι ο καθορισμός της Υφαλοκρηπίδας  με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας  με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
           Στ.- Δηλώσεις των «ΥΠΕΞ» ΚΟΤΖΙΑ-ΚΑΤΡΟΥΓΛΑΟΥ  για τα αμέτρητα ναυτικά μίλια που έχει η Τουρκία στο Αιγαίο…..
           Ζ.- Μια έντονη Πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας κυρίως από τον νέο «Υπουργό»  Άμυνας που μας προέκυψε  εσχάτως και μάλιστα με άλλο ένα Πραξικόπημα της «Κυβέρνησης» και Ναύαρχο (ε.α.) παρακαλώ που μας ενημερώνει  συνεχώς  ότι πρέπει να προσέχουμε μην γίνει κανένα «σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο»….Δηλαδή εγώ ο ηλίθιος τον ερωτώ: Τι πρέπει συνεπώς να κάνουμε;;;
          Η.- Α, ξέχασα να αναφέρω επίσης ότι πρέπει να προσέχουμε και τις……» ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΕΙΣ».  Είναι επικίνδυνες, τουλάχιστον όταν είναι εκ των…όπισθεν.
Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω ότι  η ανάλυση της κατάστασης στην οποίαν προχώρησαν οι ΔΕΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ-ΝΑΥΑΡΧΟΙ- ΠΡΕΡΑΡΧΟΙ και πρώην , δυστυχώς, Συνάδελφοί μου  είναι εκτός πραγματικότητας και λυπάμαι πολύ για το επίπεδο της σκέψεις τους και των γνώσεών τους κάτι που δεν τους τιμά σαν «Ηγήτορες» που υπήρξαν  αλλά και σαν  Πολίτες.
Κλείνω με ένα άλλο απολύτως κρίσιμο θέμα που το άφησα σκόπιμα τελευταίο. Την Κύπρο την πουλήσαμε για άλλη μια φορά επειδή  «κείται μακράν», δεδομένου ότι ο ΑΤΤΙΛΑΣ επεξέτεινε τα κατεχόμενα στη θέση ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ(Αγία Νάπα) κατά 4% περίπου των κατεχομένων πρίν ένα περίπου μήνα. Η  Ντροπή μας και που να την κρύψουμε…….
                Σταματώ εδώ γιατί  πιστεύω ότι  ισχύει αυτό που λέει ο Λαός:
                                        ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ……..
Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.)-Νομικός, είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ε.ΠΑ.Μ.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Μια Οφειλόμενη Απάντηση Σε 10 Στρατηγούς – Ναυάρχους Και Πτεράρχους Μια Οφειλόμενη Απάντηση Σε 10 Στρατηγούς – Ναυάρχους Και Πτεράρχους Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Σάββατο, Απριλίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.