Φαίνεται την έχουν καταβρεί με τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς! Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού Πάει και «η Βόρεια Ήπειρος»


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Μας τρέλαναν στην κυριολεξία με τα οφέλη που θα  έχει η Ελλάδα από την συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια και τι δεν μας είπαν, τι δεν ακούσαμε. Σταχυολογούμε μερικά από τα επιχειρήματα των «χειροκροτητών»:

*Η παράταση της κατάστασης με τα Σκόπια φέρνει τριβές με τους εταίρους στην ΕΕ!
*Θα χάσουν την υπομονή τους οι εταίροι μας και θα μας πιέζουν οικονομικά με το χρέος ακόμα περισσότερο.
*Θα αυξηθεί η επιρροή της Τουρκίας στα Βόρεια σύνορά μας.
*140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»
*Τον όρο «Μακεδονία» τον έχουμε δεχθεί και με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ.
*Θα μειωθεί η επιρροή της Ρωσίας στα Σκόπια , άρα και στα Βαλκάνια με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Για να μη συνεχίσουμε με άλλα τρανταχτά αλλά πολύ αστεία και παιδαριώδη επιχειρήματα, να σταθούμε στα λίγα μόνο αυτά. Και να ρωτήσουμε όλους αυτούς τους  επισπεύδοντες. «Αλήθεια, μπορείτε να μας υποδείξετε και σε όλους εμάς τους αντίθετα από εσάς σκεπτόμενους  Έλληνες, ποια από τα επιχειρήματα αυτά  ευνοούν την Ελλάδα; Προφανώς ΚΑΝΕΝΑ !
Και πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, έχει αρχίσει  να κυκλοφορεί  τώρα, το άλλο παραμύθι με τη «Βόρεια ‘Ήπειρο»
*Πάλι θα ακούσουμε για την αναγκαιότητα να σταματήσουν οι τριβές με τη γείτονα αυτή χώρα
*Θα πρέπει να υποστηριχθεί η ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, λες και ο Έλληνας ΥΠΕΞ  έχει αναλάβει εργολαβία για ένταξη χωρών στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, γιατί πρέπει  να περάσει τις εξετάσεις που του έχουν βάλει τα ξένα αφεντικά του.
*Πάλι θα ακούσουμε γα την ανάγκη εξαφάνισης αλυτρωτικών όρων και από τις δύο χώρες, που σημαίνει  εγκατάλειψη των όρων που προκαλούν φόρτιση  και σύνδεση και επομένως αυτών της Τσαμουριάς και  της Βόρειας Ηπείρου, ώστε να εγκαταλειφθεί η χρήση τους εκατέρωθεν.
Και εδώ έχουμε όμως το εξής παράδοξο: Για μεν την Τσαμουριά και την ανιστόρητη διεκδίκηση της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας», που κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλειφθεί επισήμως από τις κυβερνήσεις των Τιράνων, η ιστορία  είναι σε όλους γνωστή. Όπως γνωστό είναι ότι και επισήμως συνιστά μέρος του αλβανικού αλυτρωτισμού, καθώς το αίτημα των Τσάμηδων αφορά απόδοση ιθαγένειας, επιστροφή περιουσιών και τελικά αναγνώριση ότι οι περιοχές της Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα, αποτελούν ιστορικά αλβανικά εδάφη, όπως γράφουν ακόμη και τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας.
Σε ότι όμως αφορά τη Βόρεια Ήπειρο, που αποτελεί ιστορικό γεωγραφικό όρο, με αναφορά την επίσημη και διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα εδώ και   δύο δεκαετίες, δεν υπάρχει ίχνος αλυτρωτισμού, εκτός από το θυμικό μερίδας ιδιωτών, αλλά με καμία έννοια δεν αποτελεί αυτό επίσημη ή  ημιεπίσημη πολιτική.
Εδώ όμως προκύπτει ένα  αφελές ερώτημα. Καλά ο όρος «Βόρεια» είναι καλός και δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό όταν αναφέρεται στα Σκόπια και μάλιστα γίνεται δεκτός με πανηγυρικό τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ όταν αυτός χρησιμοποιείται για τη Βόρεια Ήπειρο είναι κακός και υποκρύπτει αλυτρωτισμό, ίσον με αυτόν του Τσάμικου και της Τσαμουριάς;
Τι λέτε βρε λεβέντες!  Κάντε μας τη χάρη με τις εξυπνάδες του κ. Κοτζιά.!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Φαίνεται την έχουν καταβρεί με τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς! Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού Πάει και «η Βόρεια Ήπειρος» Φαίνεται την έχουν καταβρεί με τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς! Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού Πάει και «η Βόρεια Ήπειρος» Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.