Σεσημασμένοι οι υπαίτιοι των καταστροφών στην Αττική από τις πυρκαγιές

Η λαίλαπα της καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Αττική έχει πάρει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας. «Δεν είναι ώρα για απόδοση πολιτικών ευθυνών» λένε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα πολιτικά κόμματα, σαν να πρόκειται για κάποιες δευτερεύουσες ευθύνες που θα σηκώσουν την αυλαία άλλης μιας ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις για τις οποίες λόγο έχει άμεσα ο εισαγγελέας. Όταν συμβαίνει ένα έγκλημα σε εξέλιξη, δεν περιμένεις να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσεις την αναζήτηση και την παραπομπή των δραστών.

Η τραγική καταστροφή στην Αττική, που συνεχίζεται ακόμα και απειλεί να εξελιχθεί σε εκατόμβη θανάτων, με νεκρούς που μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 50, με εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές περιουσιών και υποδομών, έχει σεσημασμένους ενόχους. Αυτούς που αποφάσισαν την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας χάριν των περικοπών που επέβαλλαν οι «δανειστές», αυτούς που αποδεκάτισαν από προσωπικό τις Υπηρεσίες χάριν των μνημονιακών νόμων που οι ίδιοι ψήφισαν και εφάρμοσαν, αυτούς που ασκούν πολιτικές χάριν πάντοτε των ιδιωτικών συμφερόντων και ποτέ με μέριμνα για τον πολίτη.
Παρά τον υπεράνθρωπο αγώνα και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και του προσωπικού, είναι αδύνατον να αντιμετωπίσεις τέτοιας έκτασης λαίλαπα με λιγοστές δυνάμεις και χωρίς τα κατάλληλα μέσα. Είναι αδύνατον όταν οι δασικές υπηρεσίες, εξαιτίας των εκτεταμένων περικοπών, δεν φρόντισαν για τον καθαρισμό των δασών και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Είναι αδύνατον όταν δεν υπάρχει ο κατάλληλος επιτελικός σχεδιασμός, όταν δεν έχει γίνει επικαιροποίηση των σχεδίων αντιπυρικής προστασίας και δεν καλούνται να συμπράξουν σε αυτά οι επιστημονικοί φορείς (Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Τοπογράφοι) πέραν των αρμοδίων δημόσιων λειτουργών. Είναι αδύνατον όταν μια χώρα, χάριν της συμμόρφωσης στις εντολές της Ε.Ε., αφενός στερείται τα αναγκαία κονδύλια για αξιόμαχες και σε πλήρη ετοιμότητα επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις, καλά αμειβόμενες και αφετέρου απογυμνώνεται από όλα τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα, επίγεια και εναέρια.
Οι πυρκαγιές στη χώρα μας ήταν ανέκαθεν προϊόν αδιαφορίας, ιδιοτέλειας και συνδιαλλαγής του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού με ιδιωτικά συμφέροντα.
Ιδιωτικά συμφέροντα που λυσσούν να κάνουν εξορύξεις παντού και  που πρόσφατα έβαλαν στο μάτι και τα Γεράνεια όρη της Αττικής, όπου οι προσπάθειές τους απετράπησαν χάρη στους αγώνες των τοπικών  κοινωνιών.
Σε αυτήν την «κακοδαιμονία», έρχεται να επικαθήσει καταλυτικά τα τελευταία 8 χρόνια η απροκάλυπτη επιβολή των αποφάσεων των Βρυξελλών, που στερούν πλέον τη χώρα μας ακόμα και από τις στοιχειώδεις υποδομές, συνέπεια των οποίων είναι οι φοβερές καταστροφές στην Αττική κι όσες πιθανόν ακολουθήσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι για την κυβέρνηση και τους ιθύνοντες. Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούμασταν σ’ αυτόν τον όλεθρο, εφόσον ήταν γνωστές οι προβλέψεις των καιρικών συνθηκών.
Εκατόμβη νεκρών σε πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική,  εκατόμβη νεκρών σε πυρκαγιές και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!
Οι εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις τους, που καταστρέφουν συστηματικά τη χώρα και τον ελληνικό λαό και τη μετατρέπουν σε «κρανίου τόπο», δεν θα μείνουν ατιμώρητες.
Ας γνωρίζουν ότι η Νέμεσις επικρέμεται από πάνω τους κι ας μην έχουν την αφέλεια ή την αλαζονεία ότι θα την αποφύγουν.
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2018
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Σεσημασμένοι οι υπαίτιοι των καταστροφών στην Αττική από τις πυρκαγιές Σεσημασμένοι οι υπαίτιοι των καταστροφών στην Αττική από τις πυρκαγιές Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιουλίου 24, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.