Το Eurogroup και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, έβαλαν ταφόπλακα στους Έλληνες, όπως πριν λίγες ημέρες στην Μακεδονία


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Από χθες και πριν  να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, είχαμε γράψει για τα μαντάτα του ευρωιερατείου σχετικά με το χρέος της Ελλάδας. Και ειλικρινά δεν ξέρω αν χρειάζεται να κάνουμε πλέον αναλύσεις πάνω στα θέματα αυτά, για να αποδείξουμε πόσο δράκουλες είναι οι δανειστές αλλά και πόσο εθελόδουλοι και απάτριδες είναι  οι δικοί μας.
Να λοιπόν, όπως λέγαμε χθες, τη δουλειά από εδώ και στο εξής την αναλαμβάνουν τα επικοινωνιακά Επιτελεία, τα ΜΜΕ, οι διαπλεκόμενοι και όλοι οι δημόσιοι ευροδίαιτοι! Τώρα ποιος αντέχει να τους ακούει και για πόσο άραγε καιρό; Τέλος τα μνημόνια, τέλος η φτώχεια, τέλος και η κακή σας μοίρα!

Οι Γκεμπελίστες, δηλαδή το σύνολο αυτό που απαρτίζει την κυβέρνηση,  πήραν ήδη από το Μαξίμου το χαρτί των σημειώσεων  τους, για να μπορούν περιτριγυρίζουν τον κόσμο και  να λένε ότι τους γράψανε. Για να περισώσουν ότι τελικά μπορέσουν.
Ήδη τα ψεύτικα στοιχεία αρχίζουν να τα παπαγαλίζουν, όπως ακριβώς τους τα γράψανε στις Βρυξέλλες και τους τα μετέφρασαν εδώ. Έτσι λοιπόν, αν αποφασίσουμε να τους έχουμε στο κεφάλι μας και να λένε βλακείες, όχι μόνο αυτοί, αλλά  ακόμη και οι προαλειφόμενοι ως επόμενοι, τότε καλά να πάθουμε και να υποφέρουμε τα επόμενα χρόνια και εμείς και τα δισέγγονα μας, αφού στην περίπτωση αυτή ο Ελληνικός λαός θα υποστεί τα πάνδεινα από το 2019 μέχρι το 2060!!
Μας είχαν πρήξει στην κυριολεξία για μείωση χρέους και τελικά, όπως άλλωστε το ξέραμε και το λέγαμε, θα έπαιρναν αυτά που η λαϊκή ρήση λέει συνήθως για να εκφράσει το τίποτα απολύτως.
Αν βρείτε κάπου, στην ανακοίνωση της απόφασης για το χρέος της Ελλάδας, που να αναφέρεται έστω και σε ένα ευρώ ότι θα μειωθεί το Ελληνικό χρέος, τότε να πάμε να πνιγούμε όλοι εμείς που γράφουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία απολύτως μείωση. Όλα λοιπόν  στο κεφάλι του  δύσμοιρου Έλληνα και όποιος αντέξει, για όσο καιρό αντέξει.
Ποια λοιπόν ήταν η μεγάλη χάρη που μας έκαναν και έχουν αρχίσει από χθες τα πανηγύρια; Μα τώρα θα έχουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και έτσι μπορεί μεν να μας στοιχίσει κάτι τις παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε και περίοδο χάριτος; Εντάξει λέμε, αλλά με το χρέος τι θα γίνει θα μειωθεί;
Στο μακρινό μέλλον ναι, θα γίνει βιώσιμο μας λένε τώρα, αφού βεβαίως εξασφαλίσουν οι Έλληνες πάλι κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες. Δηλαδή; Επί παραδείγματι, η Ελλάδα οφείλει να διατηρεί και δεσμεύεται για αυτό, πρωτογενές πλεόνασμα  ύψους 3, 5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και μετέπειτα να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της ΕΕ, που με την ανάλυση των ειδικών, αυτό συνεπάγεται σε διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος κατά μέσο όρο 2,2% από το 2023 έως το 2060!!! Και καλά κρασιά ή μάλλον «εις χώρον αναπαύσεως  σκιερόν» για τουλάχιστον 2 γενεές!  Ο λαός στις περιπτώσεις αυτές λέει: «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει», αλλά αυτό τώρα μετατρέπεται μόνο στο ένα σκέλος του «ποιος θα ζει μέχρι τότε που θα …φέξει».
Και έστω, ότι  γίνονται αυτά, το χρέος θα μειωθεί; Ναι, αρκεί να γίνει και κάτι άλλο! Δηλαδή οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και αργότερα κάτω από το 20% του ΑΕΠ! Βέβαια θα έχουμε περίοδο χάριτος για 10 χρόνια αποπληρωμής, αλλά στο τέλος  αυτής της χρονικής περιόδου χάριτος το 2032, θα εξετασθούν πρόσθετα μέτρα χρέους. Απλά πράγματα τώρα.
Αυτή η επιμήκυνση θα κοστίσει περισσότερα στον Ελληνικό λαό, αφού οι τόκοι αποπληρωμής θα είναι περισσότεροι. Αυτή είναι η ουσία και επομένως το χρέος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Ας το κανονίσουν τότε τα… νεογέννητα του σήμερα!!
Οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες της απόφασης είναι πολλές και δεν έχει καμία αξία να επαναλαμβάνονται πράγματα που άξιοι οικονομολόγοι, θα αναπτύσσουν από εδώ και στο εξής. Και αν μεν ανήκουν σε αυτούς που σαν την κυβέρνηση το μαύρο το κάνουν άσπρο, τότε θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Πότε; Αυτό δεν θα ακούγεται, θα εννοείται.
Θα εννοείται, όπως ακριβώς άφηνε να εννοηθεί με τις βαρύγδουπες ανοησίες του ο κ. Τσίπρας, που ενδεδυμένος με τα επικοινωνιακά γραβατικά τεχνάσματά του, αυτά δηλαδή με τα οποία φρόντισαν οι επικοινωνιολόγοι να ντύσουν την προσπάθειά του να πείσει το φιλοθεάμον κοινό μέσω τηλεόρασης, από το  Ζάππειο!!
Συμβολισμοί  στο Ζάππειο πολλοί και παντού χθες:  Χώρος, φωταψίες, σημαίες της ΕΕ και τώρα πια και με τουαλέτες οι κυρίες των Συριζαίων! Πάνε τα μαύρα και τα τζιν, αφού τώρα ανακάλυψαν και τους οίκους μόδας! Αμ πως, που θα έλεγε και ο μακαρίτης  Αυλωνίτης.
Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και ούτε θα παραμείνουν έτσι. Όλοι οι Έλληνες όσα και αν βλέπουν, όσα και αν τους λένε, περιμένουν την ώρα την καλή!! Και αυτή  δεν αργεί, έχει φτάσει και είναι πολύ κοντά και δεν θα έχει μόνο μία αλλαγή αντικατάστασης,  αλλά θα είναι μια αλλαγή ανατροπής!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Το Eurogroup και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, έβαλαν ταφόπλακα στους Έλληνες, όπως πριν λίγες ημέρες στην Μακεδονία Το Eurogroup και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, έβαλαν ταφόπλακα στους Έλληνες, όπως πριν λίγες ημέρες στην Μακεδονία Reviewed by Unknown on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.