Μπορεί να γίνει η ανατροπή, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Από τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και τη μονομερή διαγραφή του ( που να είναι άραγε οι περίφημες αυτές επιτροπές και τα προγράμματα αμφοτέρων των συνεταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) φτάσανε πριν από μέρες στην ελάφρυνση του και ξαφνικά βουλιάξανε στη ρύθμιση του χρέους, αλλά και αυτή μόνο στο μυαλό τους, αφού  έτσι πιστεύουνε ότι με τα ψέματα μπορεί να πάρουν ακόμα λίγες ανάσες πάνω στην αιματοβαμμένη εξουσία τους.
Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά, και αν ο κόσμος σήμερα ακούει και «τρώει» την αισχρή προπαγάνδα των δικών τους ΜΜΕ, πολύ γρήγορα θα καταλάβει αυτό που του φορέσανε στο κεφάλι και στο λαιμό του για 50 χρόνια.

Το επονείδιστο που λέγανε χρέος, θα γίνει στο επόμενο διάστημα  θηριώδες, όχι δηλαδή ότι τώρα είναι καλλίτερο, και θα συνεχίσει να κατατρώει τις σάρκες των Ελλήνων και της ίδιας της χώρας, μέχρι  να φτάσει στο μεδούλι τους, μέχρι να το ρουφήξει τελικά και αυτό. Σε αυτό το σημείο έφεραν τη χώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά αυτοί εδώ οι άθλιοι δεν έχουν όριο. Κατάντησαν  την Ελλάδα μια τελειωμένη κοινωνία, με εντελώς κατεστραμμένη οικονομία και με εξαθλιωμένες οικογένειες, με νέους που κοσμούνται με περίφημες σπουδές, να σχηματίζουν ουρές στα διάφορα καφέ για να βρουν μία κάποια δουλειά, ή να φεύγουν στο εξωτερικό να βρουν μια κάποια λύση.
Το δράμα όμως της χώρας δεν πρόκειται να σταματήσει  εδώ και δεν πρέπει να διατηρούμε αυταπάτες, ότι τώρα που λήγουν τα μνημόνια όπως μας λένε, θα λυθούν ή θα ομαλοποιηθούν προβλήματα και καταστάσεις και η χώρα θα αποκτήσει κανονικότητα. Ψέματα και μόνο ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι   με τη συμφωνία που έκλεισαν στο τελευταίο Eurogroup, οι αργυρώνητοι δανειστές θα κάνουν το παν για την κρατήσουν στον αναπνευστήρα τη χώρα μας, μέχρι να ξεπληρωθεί και το  τελευταίο σεντς των παράνομων δανείων που τη φόρτωσαν. Το σοβαρό όμως ερώτημα είναι,  αν θα υπάρχει τότε χώρα με το όνομα Ελλάδα;
Έτσι λοιπόν  οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, αφού τελείωσαν  και καθάρισαν στο άψε σβήσε δύο συμφωνίες μία με τα Σκόπια και μια με το χρέος, τώρα ετοιμάζουν και την τρίτη με την Αλβανία και ποιος ξέρει ακόμα τι άλλο έχουν αναλάβει να τελειώσουν. Τη συμφωνία  με τα Σκόπια  θα τη βρίσκουμε μπροστά μας συνεχώς στα επόμενα χρόνια, το ίδιο όπως και τη συμφωνία του χρέους και χρειάζονται πολλές δυνάμεις αντίστασης για να μην περάσουν σε επικύρωση και να μην εφαρμοστούν. Και περιμένουμε και το τρίτο κεφάλαιο, τη Συμφωνία με την Αλβανία. Δύσκολα τα πράγματα. Είναι έτσι ή υπάρχει και άλλη δυνατότητα;
Εστιάζουμε λοιπόν στο πρόβλημα και εξετάζουμε αν υπάρχει η δυνατότητα ανατροπής αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ώστε να αντιστραφούν και να ακυρωθούν όλα όσα έκαναν και όσα υπέγραψαν. Την απάντηση όμως αυτή, δεν μπορεί να τη δώσει κανένας άλλος εκτός από τον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό. Αυτός είναι ο κυρίαρχος, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, με τη βοήθεια φυσικά μιας λαοπρόβλητης, πατριωτικής δημοκρατικής κυβέρνησης.
Επομένως, το ερώτημα μπορεί να διευρυνθεί με το:  πόσο έτοιμοι είναι οι Έλληνες για να ξεκινήσουν πορεία Ανένδοτου αγώναΠοιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να κάνουν αυτόν τον αγώνα  με συνέπεια; Το άμεσο μέλλον θα το δείξει, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Λαός αποφασισμένος για Ανένδοτο αγώνα και πολιτική δύναμη ισχυρή με Πατριωτικό δημοκρατικό πρόσημο!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Μπορεί να γίνει η ανατροπή, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις Μπορεί να γίνει η ανατροπή, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.