ΟΧΙ, δεν θα μας πάτε την Ελλάδα εκεί που σας προστάζουν τα «αφεντικά» σας!


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Αυτό είναι, ξεπέρασαν και την ελάχιστη ντροπή που υπέθετε κανείς ότι τους απέμενε, αφού ανερυθρίαστα και «φόρα παρτίδα», όπως θα έλεγε ο κάθε απλός πολίτης, ξεστομίζουν όχι ότι τους κατέβει, αλλά αυτά που τους  βάζουν στο στόμα αυτοί όλοι τους οποίους  υπηρετούν.  
Και προφανώς τα αφεντικά βρίσκονται και εντός και έξω από την πατρίδα τους, αν για αυτούς η λέξη έχει κάποια αξία, αφού με τα γραφόμενά τους δεν πιστεύουν ότι υπάρχει πατρίδα. Για αυτούς υπάρχει η παγκόσμια κυβέρνηση των συμφερόντων και μόνο.
Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι διάβασαν ή άκουσαν ότι ο κ. Σημίτης μίλησε ξαφνικά και έγραψε άρθρο στο «Βήμα», σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει η Ελλάδα και οι Έλληνες στον παγκοσμιοποιημένο  κόσμο.


Ακούστε λοιπόν σοβαρά τα θαυμαστά λόγια του τ. πρωθυπουργού της  «εκσυγχρονιστικής»  και της «μεγάλης Ελλάδας των Βαλκανίων»  ή του «αρχιερέα της διαπλοκής» όπως τον αποκαλούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Και να τα πιστεύω του:
«Σήμερα η πολιτική μας, η εξέλιξη της οικονομίας, οι δυνατότητες μας καθορίζονται στο πλαίσιο ευρύτερων συστημάτων. Η ΕΕ , το ΝΑΤΟ, η υπερεθνική ρύθμιση οικονομικών εξελίξεων και τεχνολογικών κανόνων, η παγκοσμιοποίηση παίζουν αποφασιστικό ρόλο»
Τα βλέπετε Έλληνες! Από την αρχή ξεκαθαρίζει ο άνθρωπος, έστω και αν  αποφεύγει να το πει εντελώς καθαρά και απλά βάζει τι φράση «παίζουν αποφασιστικό ρόλο»,  για να μην γράψει αυτό που θα ήθελε να πει «…παίζουν τον απόλυτο ρόλο»!
Μόνο από αυτήν την εισαγωγή, ο κ. Σημίτης,  μας προδιαθέτει και μας λέει ότι είναι μάταιο να κάνουμε το οτιδήποτε, από σχεδιασμό μέχρι εκτέλεση, αφού άλλα είναι τα συστήματα που καθορίζουν όλες μας τις εξελίξεις. Δηλαδή, πολύ απλά, καθίστε στην άκρη Έλληνες και  κάντε ότι οι άλλοι σχεδιάζουν για εσάς και μην κάνετε τίποτα το διαφορετικό,  γιατί το μόνο που θα πετύχετε θα είναι μία καθυστέρηση που απλά θα αποβεί τελικά σε βάρος σας.
Και αυτόν τον άνθρωπο είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός ή μάλλον η πλειοψηφίας που τον ψήφισε, για να τον κυβερνήσει. Και να που δεν στέκεται μόνο σε αυτά, αλλά προχωρεί τη σκέψη του ακόμη πιο πολύ, μήπως και δεν κατάλαβαν ακόμη, όσοι διάβαζαν το άρθρο του, το  τι ακριβώς ήθελε να πει. Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική.
«Εμείς, δηλαδή Ελλάδα και Έλληνες, είμαστε μια ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό που δεν το σχεδιάζουμε εμείς. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι πρέπει να προσαρμοστούμε»
Μάλιστα αγαπητοί Συνέλληνες. Το ακούσατε, πρέπει να προσαρμοστούμε. Και φυσικά κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να προσαρμοστεί σε κάτι που είναι καλό, άσχετα αν αυτό το κάτι το έχουν κάνει, εφεύρει ή αξιοποιήσει κάποιοι άλλοι,  έστω και αν είναι πολίτες άλλου κράτους. Δεν μιλάμε για κάτι παρόμοιο. Μιλάμε ότι προτείνει να προσαρμοστούμε σε ότι μας σερβίρουν.
Και γιατί παρακαλώ δεν μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά κατά τον κ. Σημίτη; Γιατί όπως μας διευκρινίζει, «Εμείς, επιμένουμε σε αδιέξοδα» όπως επί παραδείγματος χάρη, «Δίνουμε επί χρόνια μάχη για το όνομα των Σκοπίων και χάνουμε μια μεγάλη ευκαιρία, να γίνουμε πρωταγωνιστές στην οικονομική εξέλιξη των Βαλκανίων!!
Ακούσατε τι λέει το άτομο; Να γίνουμε η οικονομική ατμομηχανή των Βαλκανίων, και δεν ντρέπεται που απλά και μόνο λέει αυτήν την μπαρούφα, όταν γνωρίζει ότι η Ελλάδα και με την ευθύνη της δικής του πολιτικής και των δικών του ανθρώπων, βρίσκεται στο χάλι αυτό την τελευταία τουλάχιστον 15ετία.  Όταν γνωρίζει ο πολιτικά αυτός άθλιος, ότι  δεν μπορούμε να κινήσουμε ούτε  το δικό μας   οικονομικό βαγόνι και μας λέει ότι θα δώσουμε τα φώτα της οικονομικής μας ευημερίας και στους άλλους!
Και για να γίνει αυτό, έλα μωρέ, σε τι αηδίες κολλάμε και δεν δίνουμε το όνομα Μακεδονία και ότι άλλο ζητήσουν αυτοί οι « κακόμοιροι», αφού έτσι θα διεισδύσουμε στο «κράτος»  τους , ώστε να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι της οικονομίας όλης της Βαλκανικής!!
Και συνεχίζει ακάθεκτος και γράφει και άλλα, όπως:
« Οδηγούμε τη χώρα σε χρεοκοπία με συνεχείς δανεισμούς, προσφεύγουμε μετά χωρίς σχέδιο στους εταίρους της ΕΕ να μας συμπαρασταθούν. Μας δανείζουν με τους όρους τους, τους καταγγέλλουμε, η χώρα χωρίζεται σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, μια νέα κυβέρνηση οραματίζεται το σοσιαλιστικό παράδεισο και αυξάνουμε στο τέλος το χρέος σε πρωτόγνωρο ύψος!»
Είδατε λοιπόν; Η χρεοκοπία προέκυψε από τα δάνεια και επειδή δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε. Ας συμφωνήσουμε μαζί του. Ας μας επιτρέψει όμως  να ρωτήσουμε και εμείς οι αφελείς .  Τα δάνεια των κυβερνήσεων που κατηγορεί, όπως και η δική του κυβέρνηση, τα έπαιρναν για να τα ρίξουν στην οικονομία και για να ευημερήσει ο λαός, ή για να ρίξουν το λαό στην παγίδα με ψίχουλα και οι «αετονύχηδες» να  ρημάζουν στη συνέχεια  τα χρήματα του λαού που του έδωσαν, μέσα από αναγκαστικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις, απλά και μόνο για να του τα πάρουν,  μέσα από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, μέσα από κάθε είδους λοβιτούρες και πολλά – πολλά άλλα;
Και επειδή θέλει να δώσει και ένα μήνυμα για τη  μη βιωσιμότητα του χρέους, όχι για να κάνει αντιπολίτευση,  αυτό δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. Άλλος είναι ο στόχος του, όπως τονίσαμε στην αρχή. Φέρνει ως παράδειγμα τα «χρέη που η κυβέρνησή του πλήρωνε από το 1985 και αφορούσαν δάνεια του 1900» , για να  πει ότι «οι κυβερνήσεις των μνημονίων, αλλά και αυτές που δήθεν θα προκύψουν στη συνέχεια που δεν θα υπάρχουν μνημόνια» (αυτά λένε στον κόσμο, αφού οι άθλιοι θα συντηρούν  τα προβλεπόμενα από τα μνημόνια, που έχουν φέρει αυτήν την άθλια κατάσταση στη χώρα), «δεν θέλουν να δεχθούν ότι δεσμεύσεις που θα υπάρχουν για χρόνια αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδό μας». Δηλαδή απλά πολύ απλά. Δεχθείτε βρε Έλληνες ότι δεν θα ανατρέψετε τις δεσμεύεις;
Όχι κύριε Σημίτη, όσο και να φωνάζετε, ότι και να γράφετε, η ιστορία σας έχει καταγράψει σε αυτούς που έσπειραν την καταστροφή στη χώρα. Αφήστε λοιπόν τις συμβουλές σας ή κάντε τις εκεί που σας παίρνει και όχι στο χειμαζόμενο λαό και στην καταχρεωμένη πατρίδα μας.
Σταματήστε να μιλάτε εξ ονόματος των ξένων αφεντικών σας, αυτών όλων που μας έφεραν, μαζί με τις πολιτικές που εφαρμόσατε ΟΛΟΙ εσείς και οι μετέπειτα από εσάς, κατ΄ επιταγή του συστήματος που υπηρετήσατε και εξακολουθείτε να υπηρετείτε πιστά.
Ο Ελληνικός λαός πολύ γρήγορα θα συνέλθει από τα απότομα κτυπήματα που όλοι εσείς του δώσατε και τον έχετε αποπροσανατολίσει. Δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να πάτε την Ελλάδα εκεί που θέλουν τα αφεντικά σας. Ο λαός θα βρει το δρόμο που αυτός θέλει και το δρόμο που του αξίζει  και τότε, να δούμε εσείς και οι όμοιοί σας , που θα είστε για να λέτε και να γράφετε  αυτά τα ωραία που μας σερβίρετε για να διαβάσουμε.!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή: http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/, https://epamhellas.gr/
ΟΧΙ, δεν θα μας πάτε την Ελλάδα εκεί που σας προστάζουν τα «αφεντικά» σας! ΟΧΙ, δεν θα μας πάτε την Ελλάδα εκεί που σας προστάζουν τα «αφεντικά» σας! Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.