Η Πολιτική Γραμματεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν


Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, ανοίγει μια νέα επικίνδυνη περίοδο στη Μέση Ανατολή, που είναι προάγγελος παγκόσμιας αναταραχής και  απειλεί ευθέως την παγκόσμια ειρήνη.
Προφανώς η απόφαση αυτή του προέδρου Ντ. Τραμπ, παρά τις αντιρρήσεις των 5+1 χωρών που έχουν υπογράψει την υπόψη  συμφωνία, προήλθε μετά από την ασφυκτική πίεση των εσωτερικών «γερακιών» των ΗΠΑ, αλλά και των κύριων συμμάχων του στην περιοχή, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.
Αυτή η απόφαση, παρά και κόντρα  του αυστηρότερου καθεστώτος πυρηνικής επαλήθευσης στον κόσμο, σε εφαρμογή της συμφωνίας του Κοινού  Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης  JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action)και παρά τις διαβεβαιώσεις της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας(IAEA), ότι μέχρι σήμερα εφαρμόζονται απόλυτα  οι σχετικές δεσμεύσεις του πυρηνικού τομέα από το Ιράν, αποδεικνύει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί, είναι ο περιορισμός των δραστηριοτήτων του Ιράν και οι συμμαχικές του πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή και κανέναν δεν πείθουν τα προβαλλόμενα και εντελώς αστήρικτα επιχειρήματα των ΗΠΑ.


Η επίσημη Ελλάδα, για μια κόμη φορά σιωπά μπροστά στους κινδύνους που διανοίγονται στην ευρύτερη περιοχή μας και κάνει κάθε τι προκειμένου να εγκλωβίσει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει βέβαια, με υπομονετική δουλικότητα, στην είσπραξη αβέβαιων ψιχίων στο μέλλον που της υπόσχονται, αδιαφορούσα παντελώς για τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του  λαού.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει τη σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στη συγκεκριμένη  απόφαση των Η.Π.Α, αλλά και την άβουλη πρόσδεσή της στο άρμα των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων και των επιδιώξεων των σιωνιστών του Ισραήλ, αφού μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στην πατρίδα μας αυτή η προσκόλληση.
Δηλώνει δε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του, πριν από όλα για την απεξάρτηση της χώρας  από τις ξένες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας ζητήματα αλλά και από  κάθε άλλου είδους επιρροές,  προωθώντας όπως και όπου μπορεί τα δίκαια συμφέροντα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.
Αθήνα, 11 Μαΐου 2018
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.  
Η Πολιτική Γραμματεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν Η Πολιτική Γραμματεία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν Reviewed by Unknown on Κυριακή, Μαΐου 13, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.