Ποιος ασχολείται με τη διεθνή νομιμότητα;


Οι ΗΠΑ, συνεπικουρούμενες από τη Βρετανία και τη Γαλλία, ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου βομβαρδισμούς στη Συρία υιοθετώντας το σενάριο ότι η ηγεσία της χώρας διεξήγαγε επίθεση με χημικά σε βάρος αμάχων. Ασήμαντη η λεπτομέρεια ότι οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων δεν έχουν εξετάσει τις κατηγορίες για τη φερόμενη επίθεση του Άσαντ!
Η διεθνής τρομοκρατία και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός υπήρξαν βολικό πρόσχημα για την κατάκτηση των υδρογονανθράκων στις μουσουλμανικές χώρες από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Κεντρική Ασία ενώ στερούμενες νομιμότητας υπήρξαν και οι οι επιθέσεις σε Ιράκ και Λιβύη όπως ​τώρα η νέα επίθεση, που έχει χαρακτηριστικά παγκόσμιας σύρραξης.
Ως προς το αμερικανικό δίκαιο, δεν τυγχάνει της έγκρισης του Κογκρέσου ενώ ο ισχυρισμός ότι μετά την 9/11 υπάρχει διαρκής εξουσιοδότηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας προφανώς δεν έχει εφαρμογή εναντίον κυρίαρχου κράτους.
Η επίθεση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εφόσον δεν έχει προηγηθεί ανεξάρτητη έρευνα στο πλαίσιο του ΟΗΕ ή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που να επικαλείται απειλή ή παραβίαση της διεθνούς ειρήνης. Οι αιτιάσεις περί "ανθρωπιστικής ανάγκης" είναι εμφανώς διάτρητες  ενώ η η παρέμβαση σε χώρα που βρίσκεται σε εμφύλιο είναι επίσης παράνομη. Τυπικά, μόνο η Ρωσία βρίσκεται νόμιμα στη συριακή επικράτεια ενώ είναι οξύμωρο ότι η συριακή κυβέρνηση πολεμά, θεωρητικά, την ίδια τρομοκρατία που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα η αμερικανική πλευρά.
Ακόμη και αν παραβλέψουμε τη χαοτική πολιτική κατάσταση που δημιούργησαν οι επεμβάσεις στην περιοχή, η αχαλίνωτη πολεμική επέκταση για πόρους και επιβολή εξουσίας, δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα...
Πηγή: tvxs, μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/
Ποιος ασχολείται με τη διεθνή νομιμότητα; Ποιος ασχολείται με τη διεθνή νομιμότητα; Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Απριλίου 16, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.